Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Μέσα στον Μάρτιο ξεκινά η εμπορική πορεία του νέου MAN TGE στις διάφορες αγορές της ΕΕ σε εκδόσεις Van, Combi και C+C.

Υπενθυμίζουμε πως το TGE είναι το πρώτο ελαφρύ επαγγελματικό στην –κατά τα άλλα- πληρέστατη γκάμα της MAN Truck & Bus.

Τo MAN TGE παίρνει μπροστά!

4.160 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2017)

Η MAN Truck & Bus ανακοίνωσε πως μέσα στον Μάρτιο ξεκινά στις διάφορες αγορές της ΕΕ η διάθεση του πρώτου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος στην γκάμα της, του πολυαναμενόμενου MAN TGE.

Ένα εξάμηνο μετά την απολύτως επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα του στην 66η Διεθνή Έκθεση Επαγγελματικών του Ανοβέρου (ΙΑΑ 2016), το νέο MAN TGE ξεκινά και επίσημα την εμπορική του πορεία στις διάφορες αγορές της ΕΕ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της MAN Truck & Bus.
Με μια τεράστια γκάμα εκδόσεων και παραλλαγών, διαθέσιμων απευθείας από την γραμμή παραγωγής, το νέο TGE αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση στην εμπορική πορεία της γερμανικής εταιρείας κατασκευής επαγγελματικών οχημάτων και θα προσφέρεται σε επιλογές με μεικτό βάρος από 3,0 – 5,5t.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η υποδοχή που το ευρύ κοινό επεφύλασσε στο MAN TGE κατά την πρόσφατη ΙΑΑ ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντική ενώ, περισσότερες από 1.000 παραγγελίες κλείστηκαν κατά τις ημέρες της έκθεσης.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα και χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τις ακριβείς τεχνικές προδιαγραφές του για την ελληνική αγορά, το MAN TGE θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις με μονή ή διπλή καμπίνα, τόσο ως Van όσο και ως Combi ή C+C, ενώ οι επιλογές ως προς το μήκος του αμαξώματος θα είναι τρεις (από 5.986, 6.836 και 7.391 χλστ.). Αντίστοιχα, δύο θα είναι τα διαθέσιμα μήκη μεταξονίου (3.640 – 4.490 χλστ.) και τρία τα ύψη της οροφής του (2.355, 2.590 και 2.798 χλστ.).
Αναλόγως των διαστάσεων του αμαξώματος, ο χώρος φόρτωσης θα έχει ωφέλιμο μήκος από 3.450 – 4.855 χλστ. ενώ ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος του θα ανέρχεται έως και στα 18,4 κ.μ.
Μια πιο προσεχτική ανάγνωση των παραπάνω τεχνικών χαρακτηριστικών φανερώνει τις σαφείς ομοιότητες του νέου MAN TGE με τη νέα γενιά του Volkswagen Crafter, στο οποίο και βασίζεται άλλωστε.
Το γεγονός αυτό ενισχύεται και από την διαθέσιμη γκάμα των κινητήρων του όπου περιλαμβάνονται επιλογές 102, 122 και 140 ίππων ενός υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα 1.968 κ.εκ. καθώς μια μιας επιπλέον με διπλό turbo (BiTurbo) που αποδίδει ισχύ 177 ίππων.
Τα εν λόγω μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή αυτόματο 8 σχέσεων.
Καταλήγοντας αξίζει να αναφερθούμε στην ύπαρξη μιας πληθώρας προηγμένων ηλεκτρονικών συστημάτων που αναλαμβάνουν την ενίσχυση της ενεργητικής ασφάλειας του MAN TGE, με κυριότερα τα EBA (Emergency Brake Assist), Adaptive Cruise Control, Park Steering Assist, Side Assist, Active Lane Assist κ.ο.κ.