Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Mercedes-Bens παρουσίασε δύο πρωτότυπες εκδόσεις του X-Class, το «X-Class powerfull adventurer» (αριστερά) και το «X-Class stylish explorer» (δεξιά).

Η… πιο πολιτισμένη έκδοση του νέου Mercedes-Benz Pick-Up διακρίνεται για την δυναμική και κομψή σχεδίαση του αμαξώματος…

… με τα έντονα νεύρα που διατρέχουν κατά μήκος το αμάξωμα και τις μεγάλες γωνίες προσέγγισης και αποχώρησης στον εμπρός και πίσω πρόβολο.

Αντίστοιχα, οι επενδύσεις από χρώμιο, δέρμα και ξύλο στο εσωτερικό, παραπέμπουν άμεσα σε πολυτελή επιβατικά οχήματα της γερμανικής εταιρείας.

Στον αντίποδα, η πιο σκληροτράχηλη έκδοση «X-Class powerfull adventurer» διακρίνεται για την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος…

… τα ελαστικά εκτός δρόμου και την δυναμική σχεδίαση της πόρτας για τον χώρο φόρτωσης ενώ…

… οι πολλαπλές επενδύσεις από ανθρακονήματα ενισχύουν τον δυναμισμό και την αντοχή του εσωτερικού διακόσμου στην σκληρή χρήση.

Το νέο Mercedes X Class!

4.818 Επισκέψεις στο άρθρο (26/10/2016)

Η Mercedes-Benz αποκάλυψε όχι ένα αλλά δύο πρωτότυπα Pick-Up με την ονομασία «X-Class Concept» που θα αποτελέσουν τις… δύο όψεις του νομίσματος για το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί μέσα στο 2017.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Daimler AG και επικεφαλής του κλάδου αυτοκινήτων Mercedes-Benz Cars, δρ Dieter Zetsche, το νέο Pick-Up της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα φέρει την ονομασία «X-Class» και αναμένεται να λανσαριστεί στις διάφορες αγορές της ΕΕ προς το τέλος του 2017 με την παραγωγή του (για τις συγκεκριμένες αγορές) να ξεκινά την αντίστοιχη περίοδο από την γραμμή παραγωγής της Nissan στη Βαρκελώνη.
Ωστόσο, η ιδιαιτερότητα της παρουσίασης του νέου Pick-Up της Mercedes-Benz εστιάζεται στο γεγονός ότι, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε… δύο πρωτότυπα οχήματα, θέλοντας να καταδείξει με αυτόν τον τρόπο τον διττό χαρακτήρα του νέου μοντέλου της, που θα αποτελέσει την 4η επιλογή στην γκάμα των ελαφρών επαγγελματικών της μετά τα Citan, Vito και Sprinter.
Αναφερόμαστε στα πρωτότυπα «Concept X-Class stylish explorer» και «Concept X-Class powerfull adventurer». Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικότερα…
 
To πρωτότυπο «X-Class X-Class stylish explorer»
Η εν λόγω –πρωτότυπη- έκδοση του νέου Mercedes-Benz X-Class υποδηλώνει τον πιο… πολιτισμένο χαρακτήρα του γερμαντικού Pick-Up και διακρίνεται για τις έντονες καμπύλες γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα του. Έντονα δυναμικό έχει να επιδείξει μια μεγάλη μάσκα που φιλοξενεί μια ράγα με το λογότυπο της εταιρείας ενώ, ο προφυλακτήρας επίσης φέρει μια μεγάλη εισαγωγή αέρα με τους προβολείς ομίχλης να εδράζονται στις άκρες του.
Εφοδιασμένο με τονισμένα φτερά για τους τροχούς των 22 ιντσών, το συγκεκριμένο πρωτότυπο επιδεικνύει έναν ιδιαίτερα μικρό εμπρός πρόβολο και μεγάλο πίσω πρόβολο αντίστοιχα με ιδιαίτερη να είναι η σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων καθώς ουσιαστικά ακολουθούν το περίγραμμα της πόρτας του χώρου φόρτωσης.
Σε ότι αφορά στο εσωτερικό του X-Class stylish explorer, η Mercedes-Benz έχει δόσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην πολυτέλεια και τον δυναμισμό με πολλαπλές επενδύσεις από ξύλο βελανιδιάς που έρχονται σε αντίθεση με τις πινελιές από αλουμίνιο, χρώμιο και ανοιχτόχρωμο δέρμα.
Στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει μια μεγάλη οθόνη αφής ενώ μεταξύ των καθισμάτων του οδηγού και του συνοδηγού, πίσω από τον επιλογέα ταχυτήτων, έχει τοποθετηθεί το ειδικό χειριστήριο για τον έλεγχο των διαφόρων λειτουργιών του συστήματος πολυμέσων του οχήματος, στα πρότυπα πολλών πολυτελών οχημάτων της εταιρείας όπως η V-Class.
 
To πρωτότυπο «X-Class X-Class powerfull adventurer»
Η δεύτερη εκδοχή του X-Class είναι σαφέστατα πιο δυναμική και υποδηλώνει με σαφήνεια τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα που ένα επαγγελματικό όχημα της κατηγορίας των ελαφρών ημιφορτηγών πρέπει να διαθέτει.
Με ύψος αμαξώματος της τάξης των 1,9μ. και ελαστικά διαστάσεων 35x11,5 και ιδιαίτερα μεγάλη απόσταση από το έδαφος σε όλα τα σημεία του αμαξώματος, το X-Class powerfull adventurer εφοδιάζεται με μάσκα που φέρει δύο ράγες καθώς και πολλαπλές επενδύσεις στο κάτω μέρος του αμαξώματος τόσο εμπρός όσο και πίσω. Οι ζάντες από ανθρακονήματα, το βίντσι στο κέντρο του εμπρός προφυλακτήρα και ο κοτσαδόρος στον πίσω προφυλακτήρα, φανερώνουν τις σαφείς επιδόσεις του εν λόγω μοντέλου κατά την κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές ενώ, η έντονη αίσθηση δυναμισμού είναι σαφής και στο εσωτερικό του οχήματος. Οι πολλαπλές επενδύσεις από ματ ανθρακονήματα και στοιχεία όπως ο πυροσβεστήρας στο ταμπλό ακριβώς μπροστά από τη θέση του συνοδηγού, ενισχύουν την συγκεκριμένη αίσθηση την ίδια στιγμή που, τα καθίσματα φέρουν επενδύσεις από δέρμα με ειδική επεξεργασία προκειμένου να το καταστήσει αντιολισθητικό και με αυξημένη αντοχή στην έντονη καταπόνηση.
 
Κινητήρες V6 και σύστημα μόνιμης 4κίνησης «4MATIC»
Κατά την πρώτη επίσημη παρουσίαση των πρωτότυπων εκδόσεων του νέου X-Class, οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz απέφυγαν να φανερώσουν αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά για το νέο εκπρόσωπο τους ωστόσο, κατέστησαν σαφές πως οι πελάτες τους θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν πολλαπλές λύσεις αναφορικά με το επίπεδο του εξοπλισμού με βάση τις ανάγκες τους και την χρήση για την οποία προορίζουν το όχημα.
Χαρακτηριστική είναι η δυνατότητα επιλογής από ειδικά καλύμματα για τον χώρο φόρτωσης έως και στοιχεία εξοπλισμού για το εσωτερικό που παραπέμπουν με μοντέλα όπως η C-Class…
Προηγμένα συστήματα πολυμέσων θα επιτρέπουν στον ιδιοκτήτη του οχήματος να συνδεθεί με το όχημα μέσω του κινητού τηλεφώνου του ή ενός φορητού υπολογιστή ενώ, χάρη στην ύπαρξη υποδοχής για κάρτα SIM και στο όχημα, ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί π.χ. να δεχθεί καθοδόν συγκεκριμένες οδηγίες για κάποιον προορισμό, να ενημερωθεί για την ακριβή θέση του ή την ποσότητα καυσίμου που υπάρχει στην δεξαμενή του.
Πληρέστατη αναμένεται να είναι και η γκάμα των μηχανικών συνόλων με τα οποία το νέο Mercedes-Benz Pick-Up θα είναι διαθέσιμο και χωρίς να έχει υπάρξει σαφής αναφορά μέχρι στιγμής, είναι μάλλον σίγουρο να αναφέρουμε πως θα προσφέρεται με τους κινητήρες του νέου Nissan Navara. Τα σημαντικά νέα ωστόσο αφορούν στην ύπαρξη και ενός –κορυφαίου- πετρελαιοκινητήρα V6 που θα συνδυάζεται με μόνιμο σύστημα 4κίνησης «4MATIC».
Σε κάθε περίπτωση, το νέο X-Class θα είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία βάρους άνω των 1,1t. καθώς και να έλξει φορτία με βάρος έως και 3,5t. Τέλος, πέραν του πλαισίου τύπου σκάλας, o νέος εκπρόσωπος της Mercedes-Benz θα διατηρήσει και την ανάρτηση πέντε συνδέσμων για τον πίσω άξονα που φέρει και η νέα γενιά του Nissan Navara.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το Mercedes-Benz X-Class θα κατασκευάζεται σε συνεργασία με τις Renault – Nissan και τα Alaskan – Navara.
Για τις αγορές της ΕΕ, της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής, η παραγωγή θα προέρχεται από το εργοστάσιο της Nissan στη Βαρκελώνη, που θα ξεκινήσει προς το τέλος του 2017. Τα οχήματα που προορίζονται για τις αγορές της Λατινικής Αμερικής, η παραγωγή θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στην Cordoba της Αργεντινής και θα ξεκινήσει στις αρχές του 2018.