Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου

Την 8η Μαρτίου του 1956, πριν από 65 χρόνια, το πρώτο VW Bulli εξήλθε από την γραμμή παραγωγής του Ανοβέρου.

Το εν λόγω μοντέλο έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο θρυλικά οχήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα!

Έκτοτε, η Volkwagen Επαγγελματικά Οχήματα έχει κατασκευάσει περισσότερες από 10,3 εκ. εκδόσεις του άκρως επιτυχημένου –εμπορικά- μοντέλου!

Volkswagen: 65 χρόνια από το 1ο «Bulli»!

2.292 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2021)

Πριν από 65 έτη, στις 8/3/1956, το πρώτο από τα συνολικά 9,2 εκ. «Bulli» που η Volkswagen κατασκεύασε, εξήλθε από τη γραμμή παραγωγής του Ανόβερου.

Την 8η Μαρτίου από τις πύλες της του 1956 γραμμής παραγωγής της Volkswagen στο Ανόβερο της Γερμανίας εξήλθε το πρώτο Bulli, ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο θρυλικά οχήματα της παγκόσμιας αυτοκίνησης.
Έκτοτε, έχουν κατασκευαστεί περισσότερα από 10,3 εκ. εκδόσεις του VW Transporter (όπως ονομάζονται οι αμιγώς επαγγελματικές εκδόσεις του μοντέλου) με τα 9,2 εκ. εξ αυτών να αφορούν στο Bulli.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως το Μεσαίο Van της Volkswagen Επαγγελματικά Οχήματα φέρει την ονομασία Transporter για τις αμιγώς επαγγελματικές εκδόσεις ενώ, η ονομασία «Bulli» αφορά στη 2η γενιά του (VW T2) και ουσιαστικά του δόθηκε από τους απανταχού φίλους του.
Περισσότερα για την ιστορία του εν λόγω μοντέλου μπορείτε να βρείτε σε αυτό το άρθρο που έχουμε δημοσιεύσει ενώ αξίζει να γνωρίζετε πως στην παρούσα φάση, το εν λόγω εργοστάσιο έχει συνολικό εμβαδόν 1,1 εκ. τ.μ. και απασχολεί 14.800 εργαζόμενους.
Μάλιστα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως στην παρούσα φάση βρίσκεται σε πρόγραμμα εκτεταμένης αναδιάρθρωσης και εκμοντερνισμού, προκειμένου να υποστηριχθεί η παραγωγή του νέου Multivan (επιβατική έκδοση του Transporter) αργότερα μέσα στο τρέχον έτος ενώ, από το 2022 εκεί θα παράγεται και το νέο, αμιγώς ηλεκτροκίνητο I.D. BUZZ.
 

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις