Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Volvo: Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 18% στα φορτηγά της

Volvo: Μειώνει την κατανάλωση καυσίμου κατά 18% στα φορτηγά της

3.227 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2022)

Το πρόσφατα ενημερωμένο Volvo FH με I-Save δοκιμάστηκε στους δρόμους της Γερμανίας, παρουσιάζοντας μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 18%, σε σύγκριση με την ίδια δοκιμή πριν από τέσσερα χρόνια.

Σε δοκιμές σε δημόσιους δρόμους

Το ανεξάρτητο γερμανικό περιοδικό Trucker, δοκίμασε των 32 τόνων Volvo FH 460 με το I-Save σε μια διαδρομή δημοσίων δρόμων μήκους 343 χιλιομέτρων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων αυτοκινητοδρόμων, λοφωδών εδαφών και στενότερων δρόμων. Σε σύγκριση με την ίδια δοκιμή που έγινε το 2018 – πριν η Volvo παρουσιάσει το πακέτο εξοικονόμησης καυσίμου I-Save – το Volvo FH 460 πέτυχε μια κατανάλωση ντίζελ και AdBlue κατά μέσο όρο μόνο 21,48 L. /100 χλμ., νούμερο μειωμένο κατά 18%.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η χαμηλή κατανάλωση AdBlue γίνεται όλο και πιο σημαντική

Τα τελευταία χρόνια, το κόστος του AdBlue συνοδεύει τις υπόλοιπες τιμές καυσίμων στην ανοδική πορεία, αφού έχει αυξηθεί πάνω από 100% σε ορισμένες χώρες. Στην εν λόγω δοκιμή, η Volvo κατάφερε να διατηρήσει την κατανάλωση AdBlue στο χαμηλό 6% της κατανάλωσης ντίζελ. «Η συνολική οικονομία καυσίμου, η οποία περιλαμβάνει τόσο το ντίζελ όσο και το AdBlue, γίνεται όλο και πιο σημαντική για το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας. Εστιάζουμε πάντα στο να διατηρούμε το συνολικό κόστος καυσίμου όσο το δυνατόν χαμηλότερο», αναφέρει η Helena Alsiö, Αντιπρόεδρος Διαχείρισης Προϊόντων Powertrain της Volvo Trucks.
 

Αποτελεσματικοί κινητήρες – κλειδί για τη μείωση των εκπομπών CO2

Ακόμα κι αν ο στόχος της Volvo Trucks είναι τα ηλεκτρικά φορτηγά να αντιπροσωπεύουν το ήμισυ των παγκόσμιων πωλήσεων φορτηγών το 2030, ο κινητήρας ντίζελ θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στη μείωση των εκπομπών CO2. Η βελτιωμένη απόδοση που προέρχεται από την εξέλιξη του I-Save στη γραμμή μετάδοσης κίνησης είναι ένας σημαντικός τρόπος για να συμβάλετε στη μείωση των εκπομπών CO2. Ο κινητήρας Turbo Compound είναι επίσης πιστοποιημένος ότι λειτουργεί με HVO100, ένα ανανεώσιμο ντίζελ με τη μορφή υδρογονωμένων φυτικών ελαίων, που μειώνει δραματικά τις εκπομπές CO2.
 

Το I-Save κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2019

Ο κινητήρας 13 λίτρων με την τεχνολογία Turbo Compound της Volvo, D13TC, καθιστά δυνατή την οδήγηση με χαμηλές στροφές κινητήρα και υψηλές ταχύτητες για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Η νέα λειτουργία I-Torque διαχειρίζεται την επιλογή σχέσεων, τη ροπή του κινητήρα και το φρενάρισμα όταν το I-Cruise είναι ενεργοποιημένο. Η λειτουργία χρησιμοποιεί το I-See για να κοιτάξει τον δρόμο μπροστά και να αξιολογήσει πόση ροπή χρειάζεται ο κινητήρας για να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά σε ενέργεια και καύσιμο, με βάση το συνολικό βάρος του φορτηγού.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε