Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το Volvo Vera.

Volvo Vera: Το φορτηγό του μέλλοντος (+vid)

5.451 Επισκέψεις στο άρθρο (13/9/2018)

Μία νέα λύση στον τομέα των μεταφορών παρουσιάζει η Volvo Trucks, η οποία έχοντας το βλέμμα της στο μέλλον φέρνει στη δημοσιότητα τα σχέδια της για αυτόνομα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα που μπορούν να συμβάλουν στην αποτελεσματικότερη, ασφαλέστερη και «πιο καθαρή» μεταφορά.

Μέρος των σχεδίων αυτών είναι το πρωτότυπο που έχει πάρει την ονομασία Vera. Το Vera είναι ένα αυτόνομο όχημα που έχει τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσει τις μεταφορές, διακινώντας σε κοντινές αποστάσεις μεγάλο όγκο αγαθών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως  σε λιμάνια, εργοστασιακές μονάδες και εταιρείες logistics.
 
Η εξελιγμένη τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο «αυτόνομος τράκτορας» επιτρέπει τη λειτουργία του καθ όλο το 24ωρο, ενώ η ύπαρξη και η χρήση των ηλεκτρικών κινητήρων είναι συνώνυμη με τις μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) αλλά και το χαμηλότερο επίπεδο θορύβου.
 
Μέσω των υπηρεσιών cloud οι κινήσεις του Vera ελέγχονται από ένα κέντρο ελέγχου το οποίο παρακολουθεί συνεχώς και βελτιστοποιεί τη ροή, ωστόσο τα πρωτότυπα είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο για να εντοπίζουν την τρέχουσα θέση τους σε απόσταση εκατοστών, να παρακολουθούν λεπτομερώς και να αναλύουν τι συμβαίνει με άλλους χρήστες του δρόμου και στη συνέχεια να ανταποκρίνονται με μεγάλη ακρίβεια.  
 
Τέλος η μάρκα αναφέρει πως στο εγγύς μέλλον το πρωτότυπο Vera θα αναπτυχθεί περαιτέρω από τη Volvo Trucks σε συνεργασία με επιλεγμένους πελάτες. Πάρτε μία γεύση από το Vera στο παρακάτω βίντεο.