Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το ΖΟΟΧ είναι το πρώτο –αυτόνομα κινούμενο- όχημα μεταφοράς επιβατών που παρουσίασε η ομώνυμη εταιρεία, θυγατρική πλέον της Amazon.

Με μήκος αμαξώματος στα 3,6μ. περίπου, εφοδιάζεται με συρόμενες πόρτες σε αμφότερες τις πλευρές του οχήματος ενώ…

… στο εσωτερικό του έχουν προβλεφτεί δύο πάγκοι, στο εμπρός και το πίσω μέρος αντίστοιχα.

Εντυπωσιακή είναι και η οροφή του οχήματος χάρη στον ειδικό εσωτερικό φωτισμό και την ηλιοροφή ενώ…

… ένα εκτεταμένο σύστημα τεχνολογιών «LIDAR» διασφαλίζει την ασφαλή αυτόνομη κίνηση του οχήματος σε συνάρτηση με τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

ΖΟΟΧ: Το 1ο αυτόνομο Taxi! (+vid)

9.850 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2020)

Ανακαλύψτε το πρώτο αυτόνομα κινούμενο όχημα μεταφοράς ατόμων που εξέλιξε η Zoox (θυγατρική της Amazon) και τις εντυπωσιακές τεχνολογικές καινοτομίες που ενσωματώνει!

Η εταιρεία Zoox, που τον πρόσφατο Ιούνιο εξαγοράστηκε από την Amazon, παρουσίασε ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο όχημα με την ονομασία «ZOOX RoboTaxi» το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει δοκιμές εξέλιξης.
Η εταιρεία το χαρακτηρίζει ως ένα όχημα «όχι για οδηγούς αλλά για επιβάτες» και το ZOOX είναι ακριβώς αυτό!
Με μήκος αμαξώματος που ανέρχεται στα 3.627 χλστ., φέρει συρόμενες πόρτες σε αμφότερες τις πλευρές του και στο εσωτερικό, υπάρχουν δύο καθίσματα αλλά απουσιάζουν πάσης φύσεως χειριστήρια όπως το τιμόνι, τα ποδωστήρια κ.ο.κ.
Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως το εν λόγω όχημα μπορεί να κινηθεί και προς τις δύο κατευθύνσεις ενώ και οι δύο άξονες είναι τόσο κινητήριοι όσο κατευθυντήριοι. Αυτό διασφαλίζει στο ZOOX εντυπωσιακή ευελιξία.
Η μέγιστη ταχύτητα που το εν λόγω όχημα είναι σε θέση να αναπτύξει ανέρχεται στα 120 χλμ./ώρα(!) ενώ η συστοιχία μπαταριών των 133 kWh που φέρει, επιτρέπει την αδιάλειπτη λειτουργία του για 16 ώρες!
Παράλληλα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εταιρείας, ο τομέας της ασφάλειας τόσο των επιβατών όσο και των υπόλοιπων χρηστών του οδικού δικτύου είναι πρωταρχικής σημασίας, με το ZOOX να ενσωματώνει εκτός από ειδικά εξελιγμένους αερόσακους (δεδομένης της ειδικής διαρρύθμισης του εσωτερικού και τις θέσεις των επιβατών (όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες που σας προσφέρουμε) καθώς επίσης και περισσότερες από 100 τεχνολογικές καινοτομίες ασφάλειας που δεν προσφέρονται στην παρούσα φάση από τα οχήματα που κυκλοφορούν!
Τέλος, χάρη σε ένα υπερσύγχρονο σύστημα καμερών, ραντάρ και αισθητήρων «LIDAR» (Light Detection And Ranging), το ΖΟΟΧ είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται όλα όσα συμβαίνουν γύρω του σε γωνία 270 μοιρών!
Περισσότερα για το πρωτότυπο ΖΟΟΧ που ήδη έχει ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης του σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ (Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας κ.ά.), μπορείτε να δείτε στα video που ακολουθούν…