Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ενδοαστικές μεταφορές με μηδενικούς ρύπους

6.173 Επισκέψεις στο άρθρο (16/6/2016)

Η Daimler Trucks ανακοίνωσε πρόσφατα την έναρξη ενός νέου κύκλου δοκιμών σε πραγματικές συνθήκες χρήσεις για τις –πλήρως ηλεκτροκίνητες- εκδόσεις του Fuso Canter με την ονομασία «E-Cell» με στόχο να εξελίξει πλήρως βιώσιμες και οικολογικές λύσεις στην ενδοαστική μεταφορά προϊόντων.

Η εταιρεία Mitsubishi Fuso Truck & Bus Corportation είναι θυγατρική του Ομίλου Daimler Trucks και μεταξύ άλλων εξειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτροκίνητων φορτηγών οχημάτων όπως οι εκδόσεις «E-Cell» του Fuso Canter, που είναι διαθέσιμο και στην ελληνική αγορά. 
Χαρακτηριστικά, αξίζει να αναφέρουμε πως μέχρι στιγμής, η ιαπωνική εταιρεία έχει να επιδείξει περισσότερες από 3.500 πωλήσεις ηλεκτροκίνητων φορτηγών σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ την ίδια στιγμή, έχει δαπανήσει έως και σήμερα, περισσότερα από 40 εκ. ευρώ στην εξέλιξη συγκεκριμένων τύπων οχημάτων. 
Μια από τις βασικότερες προτάσεις της στον κλάδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων είναι οι εκδόσεις «E-Cell» του Fuso Canter, οι οποίες ξεκίνησαν ήδη ένα νέο πρόγραμμα πιλοτικών δοκιμών χρήσης τους, σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, στην πόλη Στουτγάρδη της Γερμανίας. 
Πέραν του Δήμου της Στουτγάρδης, στο εν λόγω πρόγραμμα θα συμμετάσχει και η εταιρεία Hermes που επίσης θα φιλοξενήσει τα Fuso Canter E-Cell στον στόλο των οχημάτων της για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Η βιώσιμη λύση για τις ενδοαστικές μεταφορές του μέλλοντος
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου αυτού εγχειρήματος της Daimler Trucks, ο επικεφαλής του κλάδου των φορτηγών και λεωφορείων της Daimler AG και μέλος του διοικητικού συμβουλίου , δρ Wolfgang Bernhard» τόνισε μεταξύ άλλων πως: «… Οι σημερινοί κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και φιλικοί προς το περιβάλλον ενώ, ιδιαίτερα για τον κλάδο των διανομών μεγάλων αποστάσεων, αναμένεται να παραμείνουν η βασική επιλογή για μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Ωστόσο, αναφορικά με τις μεταφορές εντός της πόλης με περιορισμένη διάρκεια δρομολογίων, τα πλήρως ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι σε θέση να προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή, οικονομικά βιώσιμη, μέσα στα επόμενα έτη. 
Με αυτό το νέο στάδιο πιλοτικών δοκιμών των οχημάτων μας σε πραγματικές συνθήκες χρήσης, πραγματοποιούμε ένα ακόμη βήμα προς την εξέλιξη των μελλοντικών αστικών διανομών για τις σύγχρονες μεγαλουπόλεις σε όλον τον κόσμο».