Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Leasing. Μίσθωση, διαχείριση ή ενοικίαση

    Leasing. Μίσθωση, διαχείριση ή ενοικίαση

    104.379 Επισκέψεις στο άρθρο

    Τα επαγγελματικά οχήματα συγκαταλέγονται χωρίς αμφιβολία μεταξύ των πιο σημαντικών και… επιδραστικών «εργαλείων» στην εύρυθμη λειτουργία μιας επιχείρησης και είναι σαφές πως συνδέονται άρρηκτα με την βέλτιστη αποδοτικότητα που αυτή διατηρεί.
     
    Από την άλλη, το κόστος αγοράς, χρήσης, συντήρησης και επισκευής ενός επαγγελματικού οχήματος, δηλαδή το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του (Total Cost of Ownership), αποτελεί ένα μεγάλο… αγκάθι στο λειτουργικό κόστος μιας επιχείρησης ενώ, δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί εξ αρχής και με σαφήνεια το πόσο αυτό θα επηρεάσει τα οικονομικά μιας επιχείρησης, ειδικά στην περίπτωση που προκύψουν αναπάντεχες εξελίξεις όπως μια σοβαρή βλάβη που θα ακινητοποιήσει το όχημα επί μακρόν.
     
    Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως τόσο το μεμονωμένο επαγγελματικό όχημα ενός επιτηδευματία όσο και ο εταιρικός στόλος οχημάτων μιας επιχείρησης, αποτελούν μια πρώτης τάξεως «βιτρίνα» που υποδηλώνει από την πρώτη στιγμή το επίπεδο των υπηρεσιών  που μπορεί να προσφέρει στους πελάτες της, δεδομένου ότι αντικατοπτρίζουν και το επίπεδο του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για αυτόν τον σκοπό.
     
    Ωστόσο, παρά το γεγονός για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν ένα νέο επαγγελματικό όχημα, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή διαθέσιμα στην αγορά πολλαπλά, άκρως ευέλικτα και δελεαστικά προγράμματα χρηματοδότης, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν μεγάλη διάρκεια αποπληρωμής, άτοκες δόσεις ή και μηδενική προκαταβολή, χωρίς να συμπεριλαμβάνουμε επιπλέον οφέλη όπως π.χ. εκπτώσεις σε συντήρηση κ.ά., μια πρακτική που κερδίζει συνεχώς έδαφος τα τελευταία χρόνια, είναι το Leasing, δηλαδή η μακροχρόνια μίσθωση. Μάλιστα αξίζει να σημειώσουμε πως κατά την πρόσφατη περίοδο της καραντίνας λόγω του κορωνοϊού, το ποσοστό των νέων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που αποκτήθηκαν μέσω leasing, εκτινάχθηκε!
     
    Ποια είναι όμως τα στοιχεία που καθιστούν το leasing ως μια ιδιαίτερα συμφέρουσα επιλογή;
     
    Τι είναι το Leasing και γιατί συμφέρει τόσο πολύ;
    Η Μακροχρόνια μίσθωση επαγγελματικού οχήματος (Leasing) είναι μια έξυπνη και συμφέρουσα λύση, τόσο για επιχειρήσεις όλων των τύπων όσο και για ιδιώτες, δεδομένου ότι ο πελάτης αναλαμβάνει την καταβολή ενός σταθερού μισθώματος για τη χρήση του οχήματος, ουσιαστικά… ξενοιάζοντας για τις υπόλοιπες σκοτούρες που αφορούν στην κατοχή ενός οχήματος.
     
    Συγκεκριμένα, για ένα διάστημα 2 – 5 ετών, όσο διαρκεί δηλαδή η μίσθωση του οχήματος, η ιδιοκτησία του παραμένει την εταιρεία που το μισθώνει, η οποία και επιβαρύνεται με το Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται δαπάνες όπως η ασφάλιση, τα τέλη κυκλοφορίας, η συντήρηση ή και οι τυχόν έκτακτες επισκευές.
     
    Ταυτόχρονα, στην περίπτωση βλάβης του μισθωμένου οχήματος και ακινητοποίησης / παραμονής του στο συνεργείο επί μακρόν, παρέχεται η δυνατότητα άμεσης παροχής προσωρινού οχήματος αντικατάστασης του.
     
    Ποια τα βασικά χαρακτηριστικά του leasing;
    Από την στιγμή λοιπόν που ο πελάτης, είναι ελεύθερος να επιλέξει μέσα από μια μεγάλη γκάμα επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, μπορεί να αποκτήσει άμεσα το συγκεκριμένο όχημα του οποίου, οι διαστάσεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες του. Μάλιστα, στο μίσθωμα μπορούν να συνυπολογιστεί και το κόστος κάποιας ειδικής διασκευής όπως π.χ. ψυκτικός θάλαμος, εργαλειοθήκες κ.ά.
     
    Την ίδια στιγμή, δεδομένου ότι τα οχήματα που παρέχονται μέσω leasing είναι καινούργια, ο πελάτης επωφελείται από όλες τις προηγμένες τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό τους π.χ. ψηφιακές υπηρεσίες διαχείρισης στόλου κ.ο.κ.
     
    Στην περίπτωση δε που ο χρήστης του οχήματος αποφασίσει πως το συγκεκριμένο επαγγελματικό όχημα που μισθώνει, δεν καλύπτει πλέον απόλυτα τις ανάγκες της επιχείρησης, μπορεί εύκολα και γρήγορα να το αντικαταστήσει με κάποιο άλλο, χωρίς φυσικά να ασχοληθεί με ζητήματα όπως η διαδικασία πώλησής του.
     
    Ωστόσο, μια από τις βασικότερες παραμέτρους που κερδίζουν τις εντυπώσεις στην περίπτωση απόκτησης οχήματος μέσω leasing αφορά στον τομέα της συντήρησης και επισκευής του «συνεργάτη» σας. Η εταιρεία leasing είναι υπεύθυνη τόσο για την εύρυθμη όσο και την συντήρηση και επισκευή του οχήματος, όσο και τα κόστη που προκύπτουν.
     
    Τέλος, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως το Leasing προσφέρει και ένα πολύ σημαντικό φορολογικό πλεονέκτημα καθώς, ο Φ.Π.Α. των μηνιαίων μισθωμάτων ενός επαγγελματικού οχήματος, συμψηφίζεται με τον Φ.Π.Α. που αποδίδεται ανά μήνα.
     
    Με τον τρόπο αυτό, μια επιχείρηση είναι σε θέση να μειώσει τα έξοδα της ενώ, την ίδια στιγμή διατηρεί και την ρευστότητά της, δεδομένου ότι δεν επιβαρύνεται με κάποιου είδους προκαταβολή για της αγορά ενός οχήματος ή την –τοις μετρητοίς- απόκτηση του.
     
    Leasing και για τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα;
    Εκτός των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του leasing, αντίστοιχες προτάσεις προσφέρουν και πολλαπλές από τις αντιπροσωπείες των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ελληνική αγορά.
     
    Μεταξύ των όρων που προσφέρουν στους πελάτες τους, αξίζει να αναφέρουμε επιγραμματικά τα ακόλουθα:

    • Προγραμματισμένη συντήρηση στο επίσημο δίκτυο επισκευαστών της εκάστοτε εταιρείας.
    • Μικτή ασφάλιση οχήματος
    • Τέλη Κυκλοφορίας
    • Παροχή οχήματος αντικατάστασης
    • Κάρτα Καυσαερίων
    • Οδική Βοήθεια
    • Αντικατάσταση ελαστικών ανά τακτά χρονικά διαστήματα
     
    Ωστόσο, έχει ήδη ξεκινήσει και στην ελληνική αγορά, η δυνατότητα απόκτησης μέσω leasing και επαγγελματικών οχημάτων με μεικτό βάρος άνω των 3,5t. Αυτό άλλωστε ορίζεται και από τον νόμο 4663/2020 που μεταξύ άλλων, επιτρέπει στους αυτοκινητιστές και στις μεταφορικές επιχειρήσεις, να θέτουν σε κυκλοφορία οχήματα ΔΧ και μάλιστα στο όνομα του μισθωτή.

    Σελίδα 1Premium & Budget Υπηρεσίες που γλιτώνουν λεφτά!
    Σελίδα 2Leasing. Μίσθωση, διαχείριση ή ενοικίαση
    Σελίδα 3Parking. Ανάπαυση, φύλαξη, περιποίηση
    Σελίδα 4Βιολογικός καθαρισμός. Συντήρηση & υγεία
    Σελίδα 5Ψυκτικοί θάλαμοι. Τοποθέτηση, συντήρηση, ενοικίαση.
    Σελίδα 6ΚΤΕΟ. Πρόληψη & υποχρέωση (έναντι του νόμου και της κοινωνίας)
    Σελίδα 7Προστασία φορτίου & προβολή επιχείρησης. Μουσαμάδες
    Σελίδα 8Service Επαγγελματικού. Καλή συντήρηση πετρελαιοκινητήρων
    Σελίδα 9Φανοποιία Επαγγελματικού. Περιποίηση-αποκατάσταση.
    Σελίδα 10Ασφάλιση Επαγγελματικού οχήματος. Κάλυψη οχήματος, οδηγού, φορτίου
    ΧΑΡ. ΖΕΡΒΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.
    ΤΡΑΝΤΑΣ Α.Ε.

    προϊοντα αυτοκινητου - PARKING

    • AVIN ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

      AVIN ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

      Avin Ασπρόπυργος: Μια σύγχρονη επιχείρηση στημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας, ανεφοδιασμού και ανάπαυσης, χιλιάδων επαγγελματιών οδηγών. Λειτουργεί επί 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα ως πρατήριο καυσίμων υψηλής ποιότητας με την σφραγίδα της  Avin και με υπηρεσίες Parking.
       21 05577533 Περισσότερα

    προϊοντα αυτοκινητου - Κ T E O

    • ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

      ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

      Η ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ προσφέρει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων από το 2006 στην περιοχή Γλύφα - Χαλκίδας. Αριστοι έλεγχοι σε κάθε κατηγορίας όχημα (ελαφρά, βαρέα, φορτηγά, λεωφορεία, βυτιοφόρα καθώς και  δίκυκλα).

       2221022222 Περισσότερα

    προϊοντα αυτοκινητου - ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

    • ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

      ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

      ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

      Ποια είναι τα συνήθη σφάλματα κατά την επιλογή ψυκτικού μηχανήματος και τι πρέπει να προσέξετε όταν μεταφέρετε ευπαθή προϊόντα;

      Περισσότερα
    • Τσαγκρίδης Ιωάννης

      Τσαγκρίδης Ιωάννης

      Οι ψυκτικοί θάλαμοι αποτελούν κρίσιμο κομμάτι της αλυσίδας παροχής τροφίμων. Η σωστή λειτουργία τους απαιτεί την τακτική συντήρηση και επισκευή των μηχανημάτων που αποτελούν τον κινητήριο μηχανισμό πίσω από αυτούς. Στον Ασπρόπυργο, θα βρείτε την εταιρεία του κ. Τσαγκρίδη, η οποία εξειδικεύεται στην συντήρηση και επισκευή αυτών των μηχανημάτων, ειδικότερα στα μηχανήματα των CARRIER, ZANETI και THERMO KING ενώ παράλληλα διαθέτει και ευρεία γκάμα ανταλλακτικών.
        2105572555 Περισσότερα
    • FRIGO PLUS

      FRIGO PLUS

      Στην FrigoPlus επισκευάζουν και συντηρούν όλο τον ψυκτικό εξοπλισμό σε μικρά VAN διανομών, σε μεγάλα φορτηγά και Trailer, με απλά, υβριδικά, σύνθετα και συστήματα ψύξης πολλαπλών θερμοκρασιών. Με extra υπηρεσία 24/7 emergency service!
       210 5561566 Περισσότερα
    • KLIMA KABO

      KLIMA KABO

      Η Klima Kabo είναι τεχνική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψύξης μεταφορών. Η εκπαίδευση του προσωπικού και τα γνήσια ανταλλακτικά από τους μεγαλύτερους οίκους ψυκτικών μηχανημάτων, Carrier και ThermoKing, προσφέρουν στους πελάτες τους την σιγουριά που χρειάζονται.
       210 5571368 Περισσότερα
    • ILEP

      ILEP

      Στην ΗΛΕΠ πραγματοποιείται εξειδικευμένο service στον κλιματισμό επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων, καθώς και σε ψυκτικά μηχανήματα. Υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας, παρουσία στο χώρο εδώ και 34 χρόνια.
       2108002150 Περισσότερα
    • ΠΟΛΑΚΗΣ Ζ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

      ΠΟΛΑΚΗΣ Ζ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

      Πρόκειται για έναν top expert στην κατασκευή και επισκευή αμαξωμάτων! Η Πολάκης Ζ. Στυλιανός διαθέτει εμπειρία που φτάνει τις τέσσερις δεκαετίες, προσφέρει μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών & προϊόντων που ξεχωρίζουν.
       2103463579 Περισσότερα