Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ψυκτικοί θάλαμοι. Τοποθέτηση, συντήρηση, ενοικίαση.

    Ψυκτικοί θάλαμοι. Τοποθέτηση, συντήρηση, ενοικίαση.

    104.380 Επισκέψεις στο άρθρο

    Το ξέσπασμα της πανδημίας ανέδειξε περαιτέρω τη σημασία της ψυχρής εφοδιαστικής αλυσίδας, καθώς έχει αυξηθεί πρωτόγνωρα ο όγκος μεταφοράς φρέσκων και κατεψυγμένων τροφίμων προς τους καταναλωτές.
     
    Επιπλέον, έχει αυξηθεί δραματικά η ανάγκη μεταφοράς φαρμάκων, εμβολίων και συναφών σκευασμάτων σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, ενώ παράλληλα έχουν γίνει ακόμα πιο αυστηρές οι προδιαγραφές που απαιτείται να πληρούνται στην όλη διαδικασία. Γενικώς, λοιπόν, στην εποχή του COVID -λόγω ηλεκτρονικού εμπορίου- η ζήτηση για μεταφορές-διανομές έχει πολλαπλασιαστεί και μέρος αυτής είναι και τα λεγόμενα «ψυχρά logistics».
     
    Σημειώνεται, πως η βιομηχανία ψυκτικών θαλάμων εξελίσσεται ταχύτητα, ακολουθώντας τις προσταγές της κοινωνίας και τις απαιτήσεις της βιομηχανίας των μεταφορών. Οι εν λόγω θάλαμοι προσφέρουν υψηλότερα από ποτέ επίπεδα άνεσης και ασφάλειας, καθιστώντας ευκολότερη τη ζωή τόσο των οδηγών όσο και των διαχειριστών στόλου, οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους δεδομένα τηλεματικής που τους λύνουν τα χέρια.
     
    Επιπλέον, η απόδοση έχει ανέβει χάρη στα νέα θερμομονωτικά υλικά και στα προηγμένα συστήματα διαχείρισης της ενέργειας. Ακόμα, πέραν των παραδοσιακών πετρελαιοκίνητων ψυκτικών μονάδων, πλέον υπάρχουν υβριδικής τεχνολογίας αλλά και πλήρως ηλεκτρικοί, οι οποίοι μειώνουν τα επίπεδα κατανάλωσης και ρύπων, περιορίζοντας αφενός το κόστος της μεταφοράς και αφετέρου το ενεργειακό αποτύπωμα του κάθε θαλάμου.
     
    Ποιες είναι οι «παγίδες»
    Ποια είναι τα συνήθη σφάλματα κατά την επιλογή ψυκτικού μηχανήματος και τι πρέπει να προσέξετε όταν μεταφέρετε ευπαθή προϊόντα;
     
    Tα συνήθη σφάλματα κατά την επιλογή του μηχανήματος είναι τα εξής:

    • Η αγορά συστήματος κατάψυξης για μεταφορά προϊόντων σε θερμοκρασίες συντήρησης.
    Η σκέψη ότι αφού είναι κατάλληλο για κατάψυξη τότε θα δουλεύει καλύτερα στην συντήρηση δεν είναι σωστή. Τα μηχανήματα κατάψυξης λειτουργούν σωστά κάτω από τους 0°C ενώ σε θερμοκρασίες πάνω από τους 0°C υπολειτουργούν και ζορίζονται. Ακριβώς όπως στο σπίτι μας αγοράζουμε ψυγείο για τα λαχανικά και όχι καταψύκτη που τον ρυθμίζουμε σε συντήρηση.
    • Αγορά μηχανήματος με σύστημα Stand By για διανομή ημέρας.
    Αν δεν έχουμε ανάγκη για το σύστημα Stand By καλύτερα να μην το αγοράσουμε, για τους παρακάτω λόγους:
    • Θα χάσουμε περίπου 20 κιλά ωφέλιμο φορτίο.
    • Θα πληρώσουμε ένα σεβαστό ποσό για να το έχουμε.
    • Στον συμπιεστή του συστήματος stand by που δεν θα λειτουργεί δεν λιπαίνονται οι τσιμούχες με αποτέλεσμα να ξεραίνονται και να αποτελούν σημεία διαρροών.
     
    Τι προσέχουμε, μεταφέροντας σωστά ευπαθή προϊόντα:
    • Ως ευπαθή χαρακτηρίζονται προϊόντα που παραμένουν αναλλοίωτα όταν διατηρούνται σε συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών.
    • Το πάχος μόνωσης των ψυκτικών θαλάμων εξαρτάται από την επιθυμητή θερμοκρασία, όσο χαμηλότερη θερμοκρασία χώρου επιθυμούμε τόσο καλύτερη πρέπει να είναι η μόνωση.
    • Ανάλογα με τα προϊόντα που μεταφέρονται οι θάλαμοι πρέπει να έχουν κάποια χαρακτηριστικά. π.χ. για μεταφορά νωπών αλιευμάτων ο θάλαμος πρέπει να έχει μορφή λεκάνης για να κρατάει τα νερά, για μεταφορά κρεάτων πρέπει να έχει τσιγκέλια για να κρεμνιόνται τα σφάγια κλπ.
    • Ο θάλαμος πρέπει να είναι στεγανός για να μπορεί να καθαρίζεται με νερό και να μην έχει πόρους.
     
    Μόνωση χώρων φόρτωσης
    Καθώς η ασφαλής μεταφορά προϊόντων αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την ποιότητά των προϊόντος, παραθέτουμε παρακάτω κάποιες συμβουλές ώστε να επιλέξετε το κατάλληλο ψυγείο για τις ανάγκες σας:
    • Αρχικά, να απευθύνεστε σε μεγάλες εταιρείες του κλάδου και μάλιστα με πολύχρονη παρουσία στο χώρο, καθώς αυτές θα σας βοηθήσουν να κάνετε την σωστή επιλογή σε τεχνικά θέματα αλλά και σε θέματα νομοθεσίας.
    • Δείτε τις εγκαταστάσεις της εταιρίας καθώς και εάν έχει τον κατάλληλο εξοπλισμό και αρκετά ανταλλακτικά, ώστε να μπορεί να σας εξυπηρετήσει ιδιαίτερα κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.
    • Μιλήστε με τους υπευθύνους της εταιρίας και ιδιαίτερα στο service, για να γνωρίζετε ποιος θα σας εξυπηρετήσει μετά την πώληση. Η συντήρηση των ψυκτικών γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση λόγω της τεχνολογίας των ψυκτικών μηχανημάτων αλλά και της μετάβασης σε καινούργια ψυκτικά μέσα
    • Ζητήστε πιστοποιήσεις (ISO, ATP/FRC) της εταιρίας καθώς και των προϊόντων της.
    • Ζητήστε το πελατολόγιο της εταιρίας καθώς και συστάσεις από συνεργάτες σας για την ποιότητα των προϊόντων, των υπηρεσιών αλλά και των ανθρώπων που την απαρτίζουν.
    • Μην παίρνετε αποφάσεις για τεχνικά ζητήματα με βάση το χαμηλότερο κόστος διότι συνήθως θα δημιουργηθούν προβλήματα πολύ σύντομα. Επιλέξτε αυτό που θεωρείτε καλύτερο και δείτε αν μπορείτε να επιτύχετε κάποιες καλύτερες τιμές.
     
    Επιλέγοντας μια εταιρία με βιομηχανοποιημένη παραγωγή κατασκευής πολυεστερικών καλουπιών και πάνελ (κομμένα σε μηχανές CNC) κερδίζετε τα εξής:
    • τέλεια συναρμολόγηση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, χωρίς να προκληθούν φθορές
    • μέγιστη αξιοποίηση του ωφέλιμου χώρου φόρτωσης του οχήματος
    • δυνατότητα αφαίρεσης των καλουπιών για τις ενδεχόμενες επισκευές, άρα μικρότερα κοστολόγια σε περιπτώσεις επισκευών
    • επίτευξη των καλύτερων θερμοκρασιών στα προϊόντα σας
    • πλήρη τήρηση των υγειονομικών απαιτήσεων
    • και τέλος μεγαλύτερη αντοχή στον χρόνο λόγω της υψηλής ποιότητας υλικών κατασκευής, που συνεπάγεται μεγαλύτερη αξία μεταπώλησης.

    Σελίδα 1Premium & Budget Υπηρεσίες που γλιτώνουν λεφτά!
    Σελίδα 2Leasing. Μίσθωση, διαχείριση ή ενοικίαση
    Σελίδα 3Parking. Ανάπαυση, φύλαξη, περιποίηση
    Σελίδα 4Βιολογικός καθαρισμός. Συντήρηση & υγεία
    Σελίδα 5Ψυκτικοί θάλαμοι. Τοποθέτηση, συντήρηση, ενοικίαση.
    Σελίδα 6ΚΤΕΟ. Πρόληψη & υποχρέωση (έναντι του νόμου και της κοινωνίας)
    Σελίδα 7Προστασία φορτίου & προβολή επιχείρησης. Μουσαμάδες
    Σελίδα 8Service Επαγγελματικού. Καλή συντήρηση πετρελαιοκινητήρων
    Σελίδα 9Φανοποιία Επαγγελματικού. Περιποίηση-αποκατάσταση.
    Σελίδα 10Ασφάλιση Επαγγελματικού οχήματος. Κάλυψη οχήματος, οδηγού, φορτίου
    ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
    ΔΡΟΣΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ

    προϊοντα αυτοκινητου - PARKING

    • AVIN ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

      AVIN ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

      Avin Ασπρόπυργος: Μια σύγχρονη επιχείρηση στημένη με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας, ανεφοδιασμού και ανάπαυσης, χιλιάδων επαγγελματιών οδηγών. Λειτουργεί επί 24 ώρες, 7 μέρες την εβδομάδα ως πρατήριο καυσίμων υψηλής ποιότητας με την σφραγίδα της  Avin και με υπηρεσίες Parking.
       21 05577533 Περισσότερα

    προϊοντα αυτοκινητου - Κ T E O

    • ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

      ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

      Η ΚΤΕΟ ΘΑΛΑΣΣΗΣ προσφέρει υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων από το 2006 στην περιοχή Γλύφα - Χαλκίδας. Αριστοι έλεγχοι σε κάθε κατηγορίας όχημα (ελαφρά, βαρέα, φορτηγά, λεωφορεία, βυτιοφόρα καθώς και  δίκυκλα).

       2221022222 Περισσότερα

    προϊοντα αυτοκινητου - ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

    • ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

      ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

      ΨΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΛΑΜΟΙ

      Ποια είναι τα συνήθη σφάλματα κατά την επιλογή ψυκτικού μηχανήματος και τι πρέπει να προσέξετε όταν μεταφέρετε ευπαθή προϊόντα;

      Περισσότερα
    • Τσαγκρίδης Ιωάννης

      Τσαγκρίδης Ιωάννης

      Οι ψυκτικοί θάλαμοι αποτελούν κρίσιμο κομμάτι της αλυσίδας παροχής τροφίμων. Η σωστή λειτουργία τους απαιτεί την τακτική συντήρηση και επισκευή των μηχανημάτων που αποτελούν τον κινητήριο μηχανισμό πίσω από αυτούς. Στον Ασπρόπυργο, θα βρείτε την εταιρεία του κ. Τσαγκρίδη, η οποία εξειδικεύεται στην συντήρηση και επισκευή αυτών των μηχανημάτων, ειδικότερα στα μηχανήματα των CARRIER, ZANETI και THERMO KING ενώ παράλληλα διαθέτει και ευρεία γκάμα ανταλλακτικών.
        2105572555 Περισσότερα
    • FRIGO PLUS

      FRIGO PLUS

      Στην FrigoPlus επισκευάζουν και συντηρούν όλο τον ψυκτικό εξοπλισμό σε μικρά VAN διανομών, σε μεγάλα φορτηγά και Trailer, με απλά, υβριδικά, σύνθετα και συστήματα ψύξης πολλαπλών θερμοκρασιών. Με extra υπηρεσία 24/7 emergency service!
       210 5561566 Περισσότερα
    • KLIMA KABO

      KLIMA KABO

      Η Klima Kabo είναι τεχνική εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον χώρο της ψύξης μεταφορών. Η εκπαίδευση του προσωπικού και τα γνήσια ανταλλακτικά από τους μεγαλύτερους οίκους ψυκτικών μηχανημάτων, Carrier και ThermoKing, προσφέρουν στους πελάτες τους την σιγουριά που χρειάζονται.
       210 5571368 Περισσότερα
    • ILEP

      ILEP

      Στην ΗΛΕΠ πραγματοποιείται εξειδικευμένο service στον κλιματισμό επιβατικών και επαγγελματικών αυτοκινήτων, καθώς και σε ψυκτικά μηχανήματα. Υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας, παρουσία στο χώρο εδώ και 34 χρόνια.
       2108002150 Περισσότερα
    • ΠΟΛΑΚΗΣ Ζ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

      ΠΟΛΑΚΗΣ Ζ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

      Πρόκειται για έναν top expert στην κατασκευή και επισκευή αμαξωμάτων! Η Πολάκης Ζ. Στυλιανός διαθέτει εμπειρία που φτάνει τις τέσσερις δεκαετίες, προσφέρει μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών & προϊόντων που ξεχωρίζουν.
       2103463579 Περισσότερα