Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Ο τεχνικός εγκατάστασης της υγραεριοκίνησης θα πρέπει να παραδώσει υπεύθυνη δήλωση στον πελάτη, σχετικά με την σωστή εγκατάσταση του kit.

Ο τεχνικός εγκατάστασης της υγραεριοκίνησης θα πρέπει να παραδώσει υπεύθυνη δήλωση στον πελάτη, σχετικά με την σωστή εγκατάσταση του kit.

Υγραέριο και ΚΤΕΟ

Η τοποθέτηση του συστήματος υγραεριοκίνησης μπορεί να σώζουν την τσέπη των οδηγών, αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουν και τα βήματα νομιμοποίησής του από το αρμόδιο Υπουργείο.

ΠΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ - FRIGO PLUS
ΠΕΤΡΟΜΕΛΙΔΗΣ Κ. & ΣΙΑ Ο.Ε.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών έχει οροθετήσει εδώ και αρκετά χρόνια με υπουργική απόφαση, το νομικό πλαίσιο που καλύπτει τη χρήση υγραερίου από τα αυτοκίνητα. Αφού ο τεχνίτης εγκαταστήσει το σύστημα υγραεριοκίνησης στο αυτοκίνητο, υποχρεούται να παραδώσει στον κάτοχο του οχήματος ένα αντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης του Ν. 1599/1986, που θα ενημερώνει τη διεύθυνση του ΚΤΕΟ ότι πραγματοποίησε τη διασκευή, τηρώντας όλες τις προϋποθέσεις περί εγκατάστασης που έχει ορίσει το Υπουργείο.

Κοινοποίησέ το »



Στη συνέχεια το αυτοκίνητο πηγαίνει στο ΚΤΕΟ για τη διενέργεια ειδικού τεχνικού ελέγχου. Εφόσον η διασκευή τηρεί όλες τις προδιαγραφές και τα εξαρτήματα φέρουν τους απαραίτητους εγκριτικούς κωδικούς γνησιότητας, τότε η διεύθυνση του ΚΤΕΟ συντάσσει σχετικό πρακτικό που αποστέλλεται στη Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων του υπουργείου Μεταφορών, προκειμένου να συμπληρωθεί η άδεια κυκλοφορίας όπου αναφέρεται ως καύσιμο και το υγραέριο. Κατά τον περιοδικό τεχνικό έλεγχο στο ΚΤΕΟ, ο κάτοχος του οχήματος πρέπει να επιδείξει πιστοποιητικό διενέργειας ελέγχου από εγκεκριμένο συνεργείο που θα φέρει ημερομηνία με διαφορά το πολύ 7 ημέρες. Τα επιμέρους εξαρτήματα του συστήματος πρέπει να αντικαθίστανται εντός πενταετίας, ενώ οι δεξαμενές υποχρεωτικά μετά την πάροδο δεκαετίας, με ρητή την απαγόρευση επαναχρησιμοποίησής τους.

Η διαδικασία ελέγχου της Κάρτας Καυσαερίων γίνεται όπως ορίζει η νομοθεσία ανάλογα με τον τύπο του οχήματος.

Κοινοποίησέ το »