Παρουσίαση

Taxi
Τα νέα Taxi της VW
Για κλασικούς και πρακτικούς
Διαβάστηκε από 5199 αναγνώστες
Το Passat Taxi αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις της κατηγορίας, ενώ διαθέτει ανταγωνιστικό "πακέτο" τιμής - εξοπλισμού - κινητήρα.
Η VW πριν από λίγο καιρό λανσάρισε δύο νέα Ταξί, το μεσαίο σεντάν Passat, το οποίο είναι γνωστό στους επαγγελματίες οδηγούς εδώ και πολλά χρόνια από τις προγενέστερες γενιές του και το -νέο στην... πιάτσα- μικρομεσαίο πολυχρηστικό μοντέλο Touran.
VW Passat Taxi
Το μεσαίο γερμανικό μοντέλο αποτελεί τη νέα πρόταση της VW στη κατηγορία των Ταξί και είναι ένα από τα πιο αξιόλογα αυτοκίνητα έναντι του ισχυρού ανταγωνισμού, καθώς ξεχωρίζει σε πολλούς επιμέρους τομείς (ποιότητα, χώρους, ασφάλεια). Εξωτερικά, το νέο Passat Taxi είναι σε θέση να προσελκύσει τους "κλασικούς" επαγγελματίες οδηγούς, χάρη στο -μεγάλων διαστάσεων- τριών όγκων αμάξωμά του, το οποίο αποπνέει στιβαρότητα και πολυτέλεια. Ωστόσο, στους πηγμένους δρόμους των αστικών κέντρων στερείται ευελιξίας. Όμως, το Passat Taxi θα ανταμείψει με το παραπάνω εκείνους που πραγματοποιούν ταξίδια και μεγάλες αποστάσεις γενικότερα, καθώς είναι άνετο και ιδιαίτερα σταθερό σε κάθε διαδρομή, με αυξημένα επίπεδα ενεργητικής ασφάλειας. Παράλληλα, εμφανίζει ανταγωνιστική τιμή σε συνάρτηση με τον πολύ καλό εξοπλισμό -από τη βασική έκδοση- και τον ισχυρό κινητήρα των 2,0 λτ., απόδοσης 140 ίππων.
Για τους επαγγελματίες οδηγούς, που θα γίνουν μέλη του Volkswagen Club Taxi, υπάρχουν αρκετά προνόμια, όπως είναι τα εξής παρακάτω. 1) Ειδικές εκπτώσεις και προνόμια στις εργασίες και στα ανταλλακτικά, 2) εξυπηρέτηση των μελών κατά προτεραιότητα τόσο σε εργασίες, όσο και σε παροχή ανταλλακτικών στο εξειδικευμένο δίκτυο After Sales Service και 3) δωρεάν οδική βοήθεια για τέσσερα χρόνια.
Εσωτερικό
Το εσωτερικό του νέου Passat Taxi εμφανίζει πολυτελές ύφος, ενώ δε λείπουν σπορτίφ στοιχεία στο διάκοσμο, ανάλογα με την έκδοση. Το ταμπλό χωρίζεται σε δύο τμήματα, τα οποία παράλληλα διακρίνονται από τη διχρωμία και τα διαφορετικής ποιότητας υλικά, όπου το πάνω τμήμα αποτελείται από μαλακό πλαστικό, ενώ το κάτω μέρος είναι κατασκευασμένο από σκληρό πλαστικό καλής ποιότητας. Τα επιμέρους χειριστήρια βρίσκονται σε σωστές θέσεις και αποστάσεις από τον οδηγό, ενώ αυτά που ξεχωρίζουν είναι ο διακόπτης -αντί για το κλασικό χειρόφρενο- και η υποδοχή του τηλεχειριστηρίου, για την αυτόματη εκκίνηση και το σβήσιμο του κινητήρα. Όσον αφορά στους χώρους, ο οδηγός και ο συνεπιβάτης θα νιώσουν ιδιαίτερα άνετα, ενώ και στο πίσω κάθισμα θα μετακινηθούν χωρίς παραχωρήσεις τρία άτομα. Πρόσθετα, το τεράστιο πορτ μπαγκάζ με όγκο 565 λτ. είναι σε θέση να χωρέσει πολλές αποσκευές.
Οι επιβάτες στο πίσω κάθισμα έχουν άφθονο χώρο για τα γόνατά τους.

Τα εμπρός καθίσματα είναι μεγάλα, με καλή πλευρική στήριξη.

Ο όγκος του χώρου αποσκευών έχει κορυφαία χωρητικότητα (565 λτ.).

Το Passat είναι διαθέσιμο μόνο με το δίλιτρο TDI μηχανικό σύνολο απόδοσης 140 ίππων, το οποίο εξασφαλίζει σβέλτες και οικονομικές μετακινήσεις.

 
 Τα νέα Taxi της VW
VW Touran Taxi