Στο περίπτερό της η σουηδική εταιρεία παρουσίασε μεταξύ άλλων την πλήρη γκάμα λεωφορείων της Scania Irizar, που περιλαμβάνει το Irizar PB (με 2 ή 3 άξονες και μήκος αμαξώματος από 12,7-13,9 μ.), το Irizar Century (με 2 ή 3 άξονες και μήκος από 12-15 μ.) και το Irizar i4 (με 2 ή 4 άξονες και μήκος από 10,7-15 μ.). Επίσης δεν απουσίασαν τα αστικά λεωφορεία των σειρών OmniCity, OmniLink και OmniExpress (αρθρωτά ή μη).
Ωστόσο τα σημαντικά νέα αφορούν φυσικά στην πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου τουριστικού λεωφορείου που η Scania εξέλιξε σε συνεργασία με την κινεζική Higer, το οποίο φέρει την ονομασία "Touring".
Το εν λόγω μοντέλο αναμένεται να λανσαριστεί στην ευρωπαϊκή αγορά στις αρχές του 2010 και πρόκειται για ένα 12μετρο τουριστικό μοντέλο με δυνατότητα μεταφοράς 49+1+1 επιβατών και έναν κινητήρα 12,9 λίτρων της Scania, που καλύπτει τις προδιαγραφές της Euro 5 χάρη στην τεχνολογία EGR.
Σύμφωνα με τους υπευθύνους της εταιρείας, το Scania Touring θα είναι ένα ελκυστικό σχεδιαστικά τουριστικό λεωφορείο με περιορισμένο κόστος χρήσης και συντήρησης, ενώ στο σχετικό εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας θα περιλαμβάνεται πληθώρα επιλογών για τον υποψήφιο ιδιοκτήτη.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στη χωροταξική διαρρύθμιση του εσωτερικού, προκειμένου να διασφαλιστεί ένα υψηλό επίπεδο άνεσης για τους επιβάτες, ενώ ο αντίστοιχος χώρος για τις αποσκευές θα είναι χωρητικότητας 9 κ.μ.
Η γκάμα των κινητήρων του θα περιλαμβάνει μηχανικά σύνολα τεχνολογίας Euro 5 με ισχύ 380 και 440 ίππων, τα οποία θα συνδυάζονται με ένα 12τάχυτο κιβώτιο. Παράλληλα θα προσφέρεται και η επιλογή του πλήρως αυτοματοποιημένου κιβωτίου Opticruise της Scania, ενός από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά κιβώτια που έχει να επιδείξει στην παρούσα φάση η κατηγορία.
Καταλήγοντας αξίζει να σημειώσουμε, πως το Touring θα εφοδιάζεται με αερανάρτηση σε όλους τους άξονες (προαιρετικά ανεξάρτητη για τον εμπρόσθιο), ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα πέδησης με δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην εξέλιξη ενός -όσο το δυνατόν πιο- στιβαρού πλαισίου και αμαξώματος, που πληροί τις προδιαγραφές της ΕΕ σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος.
Κατά τη διάρκεια της Busworld του Βελγίου, στο περίπτερο της σουηδικής εταιρείας πραγματοποιήθηκε η πρώτη παγκόσμια παρουσίαση του νέου τουριστικού λεωφορείου Scania Touring.
Μεταξύ των μοντέλων που η Scania παρουσίασε στην Busworld 2009 ήταν και το Scania OmniCity, που πρόσφατα παρουσιάστηκε και σε "πράσινες" υβριδικές εκδόσεις.