Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το μελλοντικό Mazda BT-50 Freestyle

10.559 Επισκέψεις στο άρθρο (8/6/2011)

Έναν περίπου μήνα πριν την επίσημη παρουσίαση του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτων της Αυστραλίας (1-10/07), η Mazda έδωσε στην δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της νέας γενιάς του BT-50 με την επιμηκημένη καμπίνα επιβατών «Freestyle» και τις πίσω πόρτες που ανοίγουν με αντίθετη φορά.

Η νέα γενιά του Mazda BT-50 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το περασμένο έτος στο Διεθνές Σαλόνι του Σίδνευ της Αυστραλίας (15- 25/10). Σε σχέση με την υπάρχουσα γενιά του ιαπωνικού μοντέλου, θα αντικατασταθεί στις αγορές της ΕΕ από το νέο μοντέλο μέσα στο 2012, το 2012, η νέα γενιά εμφανίζει σημαντικές σχεδιαστικές διαφορές καθώς και νέα μηχανικά μέρη και πλαίσιο.
Πέραν όμως των εικόνων του νέου Mazda BT-50 που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από το φθινόπωρο του περασμένου έτους έως και σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία αποκάλυψε και τις πρώτες φωτογραφίες της έκδοσης με την επιμηκημένη καμπίνα επιβατών που φέρει την ονομασία Freestyle.
Η εν λόγω έκδοση και του υπάρχοντος μοντέλου, εφοδιάζεται με μια δεύτερη σειρά καθισμάτων που ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν προσφέρει επίπεδα άνεσης αντίστοιχα με αυτά των διπλοκάμπινων εκδόσεων. Παρόλα αυτά η Mazda ανακοινώνει πως στο νέο μοντέλο το μήκος των καθισμάτων της δεύτερης σειράς έχει αυξηθεί κατά 50 χλστ. ενώ και η πλάτη έχει αυξημένο κατά 128 χλστ. ύψος.
Ο συνολικός όγκος του χώρου φόρτωσης είναι μεγαλύτερος από αυτόν των εκδόσεων με διπλή καμπίνα και ανέρχεται στα 1.453 λτ. (266 λτ. περισσότερα από το υπάρχον μοντέλο).
Τέλος υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η γκάμα των κινητήρων του νέου Mazda BT-50 θα περιλαμβάνει δύο μηχανικά σύνολα πετρελαίου και ένα με καύσιμο την βενζίνη.
Στους πετρελαιοκινητήρες οι επιλογές θα αφορούν τον Duratorq TDCi I4 των 2,2 λτ. με απόδοση 148 ίππων και τον Duratorq TDCi I5 των 3,2 λτ. με ισχύ 197 ίππων. Αντίστοιχα ο βενζινοκινητήρας Duratec I4 των 2,5 λτ. θα προσφέρει μέγιστη ισχύ 164 ίππων.