Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το πλήρως ανανεωμένο DAF CF Euro6 για τον κλάδο των κατασκευών έχει να επιδείξει μια εντελώς νέα σχεδίαση του εξωτερικού της καμπίνας του.

Παράλληλα, ο εσωτερικός διάκοσμος έχει μεταβληθεί και τα διάφορα χειριστήρια είναι τοποθετημένα σε σημεία με καλύτερη εργονομία.

Αντίστοιχα, η 19t. έκδοση του DAF LF που θα λανσαριστεί επίσης από το 2014, έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και μεγαλύτερη γωνία προσέγγισης.

Επιπρόσθετα, το εσωτερικό της καμπίνας του διακρίνεται για τα «παραδοσιακά» αναπαυτικά καθίσματα της DAF Trucks και το τιμόνι με τα πολλαπλά χειριστήρια.

Νέα χωματουργικά DAF LF & CF

5.627 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2013)

Η DAF Trucks ανακοίνωσε πως στις αρχές του 2013 θα λανσάρει τις νέες –Euro6- εκδόσεις των LF και CF για τον κλάδο των κατασκευών που μεταξύ άλλων, επιδεικνύουν μια εντελώς νέα σχεδίαση.

Σε ότι αφορά τον βασικότερο εκπρόσωπο της DAF Trucks στον κλάδο των κατασκευών, το νέο CF, με βάση τις πρώτες εικόνες που η ολλανδική εταιρεία έδωσε στην δημοσιότητα, καθίσταται σαφές πως έχει δρομολογηθεί μια πλήρης αναβάθμιση της σχεδίασης της καμπίνας.

Συγκεκριμένα, η νέα μάσκα με τις μαύρες γρίλιες με τις έντονες καμπύλες αποτελεί το βασικότερο χαρακτηριστικό ωστόσο, ο νέος προφυλακτήρας είναι αυτός που κλέβει… την παράσταση.

Αποτελούμενος από τρία τμήματα και φέροντας ενσωματωμένους τους προβολείς ομίχλης, ο εν λόγω προφυλακτήρας διακρίνεται για τη στιβαρότητα του και το γεγονός ότι συμβάλλει στην αύξηση της γωνίας προσέγγισης του οχήματος στις 25 μοίρες. Η στιβαρότητα της κατασκευής του νέου CF υποδηλώνεται και από το γεγονός ότι τα φωτιστικά σώματα φέρουν άθραυστο κάλυμμα από Lexan ενώ έχει τοποθετηθεί και μια ειδική πλάκα πάχους 3χλστ. κάτω από τον προφυλακτήρα που μπορεί να δεχθεί καταπονήσεις βάρους έως και 4t.

Τέλος, χάρη στο νέο πλαίσιο του, το νέο DAF CF για τον κλάδο των κατασκευών έχει να επιδείξει αυξημένη στιβαρότητα, μεικτό βάρος έως 44t., καθώς και αυξημένη απόσταση από το έδαφος (40 εκ.).

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τον PACCAR MX-13 των 12,9λτ. σε εκδόσεις με ισχύ από 410-510 ίππους και τον PACCAR MX-11 των 10,8λτ. σε εκδόσεις με ισχύ από 290-440 ίππους.

Οι εκδόσεις με τον κινητήρα των 13λτ. θα εφοδιάζονται με τρία σκαλοπάτια για την πρόσβαση στην καμπίνας και οι εκδόσεις με τον 11λτ. κινητήρα θα φέρουν αντίστοιχα δύο.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου τέλος θα περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων και το αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων AS-Tronic της ZF με ειδικές ρυθμίσεις για κίνηση σε εκτός δρόμου διαδρομές.

 

Σημαντικά ανανεωμένο και το DAF LF

Αντίστοιχες αναβαθμίσεις έχει δεχθεί και η έκδοση των 19t. του LF που προορίζεται για τον κλάδο των κατασκευών.

Πέραν της νέας σχεδίασης με τις έντονες καμπύλες και τη χαρακτηριστική μαύρη μάσκα, η γωνία προσέγγισης του οχήματος έχει αυξηθεί στις 25 μοίρες όπως αντίστοιχα και η απόσταση του από το έδαφος (32 εκ.).

Όπως και το CF, στο κάτω μέρος της καμπίνας, φέρει μια προστατευτική πλάκα πάχους 3χλστ. ενώ η γκάμα των κινητήρων του περιλαμβάνει εκδόσεις με ισχύ από 220 – 310 ίππων του νέου PACCAR PX-7 των 6,7λτ.