Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέοι αγρότες ψάχνουν... τα ιδανικά εργαλεία

29.849 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2014)

Ολοένα και περισσότεροι νέοι (ή και… παλαιότεροι) πραγματοποιούν στις μέρες μας «στροφή» στις εργασιακές τους επιδιώξεις και εξετάζουν σε πιο σοβαρή βάση την ενασχόληση με τη γεωργία ή την κτηνοτροφία. Οι νέες μορφές εναλλακτικής καλλιέργειας (βότανα, μανιτάρια κ.ά.) ή η εκτροφή πέστροφας, σαλιγκαριών κ.ά., κερδίζουν έδαφος έναντι των κλασικών για τη χώρα μας προϊόντων όπως είναι ο καπνός, το μπαμπάκι ή το λάδι. Σε κάθε περίπτωση, το γεωγραφικό ανάγλυφο της ευρύτερης ελληνικής επικράτειας (ορεινό ως επί το πλείστον), έχει καταστήσει σαφές πως τα οχήματα της κατηγορίας των Pick-Up με τις εξαιρετικές εκτός δρόμου ικανότητες και τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων άνω του 1,0t. αποτελούν την ιδανική επιλογή.

Με μια ματιά 
- 9 ελαφρά ημιφορτηγά
- 7 εκδόσεις Single Cab
- 7 εκδόσεις Extra (Extended, RAP κ.ά.) Cab
- 9 εκδόσεις Double Cab
- Ωφέλιμα φορτία από 630 έως και 1.309 κιλά
- Χώροι φόρτωσης με μήκος έως και 2.340 χλστ. και πλάτος έως και 1.620 χλστ.
- Ελκτική ικανότητα έως και 3.350 κιλά

Παρά το γεγονός ότι, το μερίδιο αγοράς τους είναι μειωμένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και πλέον, τα Vanette είναι η πιο δημοφιλής υπο-κατηγορία της αγοράς των ελαφρών επαγγελματικών στη χώρα μας, τα Pick-Up εξακολουθούν να αποτελούν ιδανική επιλογή για τους αγρότες και όχι μόνο καθώς καταφέρνουν να συνδυάζουν τις μεγάλες μεταφορικές δυνατότητες (τόσο μεταφοράς, όσο και έλξης φορτίων) με την εξαιρετική οδική συμπεριφορά εντός και εκτός δρόμου. Παράλληλα, στο εσωτερικό τους προσφέρουν ανέσεις και ασφάλεια που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα σε σχέση με τα υπόλοιπα επιβατικά οχήματα. 
Αναφορικά με τις δυνατότητες κίνησης τους, τα Pick-Up προσφέρουν συστήματα 4κίνησης που είναι σε θέση να… εκθέσουν τα περισσότερα από τα –εκτός δρόμου- επιβατικά οχήματα, ενώ η δομή των αναρτήσεων τους καθώς και τα πλαίσια –τύπου σκάλας- με τα οποία ως επί το πλείστον εφοδιάζονται οι εκπρόσωποι της κατηγορίας, έχουν εξελιχθεί με γνώμονα την απόλυτη στιβαρότητα κάτω από τις πιο έντονες συνθήκες στρέβλωσης και καταπόνησης. Όλα τα παραπάνω έχουν φυσικά σαφές αντίκτυπο και στις μεταφορικές δυνατότητες των ελαφρών ημιφορτηγών. Εξάλλου, δεν πρέπει να λησμονούμε πως πρόκειται για σκληροτράχηλα επαγγελματικά οχήματα που έχουν εξελιχθεί με γνώμονα τη μεταφορά προϊόντων με βάρος άνω του ενός τόνου κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες οδοστρώματος. 
Στις σελίδες που ακολουθούν, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα τα Pick-Up της ελληνικής αγοράς από μια διαφορετική ωστόσο, προσέγγιση. Συγκεκριμένα, εστιάζουμε στις μεταφορικές τους δυνατότητες και τα εχέγγυα που προσφέρουν στον ιδιοκτήτη τους κατά τη μεταφορά προϊόντων. 
Συγκεκριμένα, μπορείτε να βρείτε τις κορυφαίες επιδόσεις της κατηγορίας αναφορικά με το ωφέλιμο μήκος, πλάτος ή και ύψος του χώρου φόρτωσης (ανάλογα και με τον τύπο της καμπίνας) αλλά και το ωφέλιμο φορτίο ή το μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος ρυμούλκησης (για τρέιλερ με ή χωρίς φρένα).