ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

5 + 1 μεγάλες προκλήσεις στη βιομηχανία των φορτηγών!

(18/10/2024)
5 + 1 μεγάλες προκλήσεις στη βιομηχανία των φορτηγών!

-Η αστάθεια στην οικονομία & το κόστος στα καύσιμα, αντιμετωπίζονται με προνοητικότητα
-Κίνητρα, η απάντηση στην έλλειψη οδηγών & στην ενεργειακή μετάβαση
-Χώροι στάθμευσης & πολεοδομικός σχεδιασμός, βάζουν τα κράτη στην εξίσωση

Γεγονός είναι πως η βιομηχανία των εμπορευματικών μεταφορών & logistics αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις τη δεδομένη χρονική περίοδο, χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει με σιγουριά πώς και με ποιους τρόπους θα αντεπεξέλθει.   
Σημεία αναφοράς, αποτελούν τα παρακάτω 6 κομβικά ζητήματα, που θα κρίνουν τη χάραξη πολιτικής των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον.
 

Η απρόβλεπτη οικονομία

Από τον Covid-19 μέχρι τα σκαμπανεβάσματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και από την κρίση του κόστους ζωής μέχρι τον πληθωρισμό και τα αυξανόμενα επιτόκια, ένα πράγμα είναι σίγουρο: οι όποιες εξελίξεις στην οικονομία επηρεάζουν άμεσα και σε συντριπτικό βαθμό τον χώρο των εμπορευματικών μεταφορών.   
Με δεδομένο, λοιπόν, πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει σε παγκόσμια κλίμακα την πορεία της οικονομίας, η μοναδική λύση εδώ για τις επιχειρήσεις είναι να δώσουν έμφαση στις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Να καταπιαστούν κοινώς με τους παράγοντες εκείνους που μπορούν να επηρεάσουν.  Τέτοιοι είναι π.χ. τα μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων, ο σωστότερος προγραμματισμός των δρομολογίων ή ακόμα και η πιο ορθολογιστική προσέγγιση αναφορικά με τους απαιτούμενους χρόνους οδήγησης.
Επιπλέον, η λήψη σωστών μέτρων «θωράκισης» κατά την περίοδο της σταθεροποίησης της οικονομίας, θα χαρίσει στην επιχείρηση μεγαλύτερη ευελιξία, όταν η επόμενη ύφεση βρεθεί προ των πυλών.  
 

Συνέχεια του άρθρου >>>