Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Νέο κιβώτιο TipMatic® Coach από τη MAN

1.763 Επισκέψεις στο άρθρο (29/6/2009)

Μια νέα –πλήρως αναβαθμισμένη- έκδοση του αυτοματοποιημένου κιβωτίου 12 σχέσεων MAN TipMAtic® προσφέρει πλέον η Γερμανική εταιρεία για την γκάμα των λεωφορείων της. Το νέο κιβώτιο διασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση και πιο γρήγορες εναλλαγές των σχέσεων.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η η MAN Nutzfahrzeuge, σε όλη τη γκάμα λεωφορείων της προσφέρεται πλέον το σημαντικά αναβαθμισμένο αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων TipMatic® Coach των 12 σχέσεων που διασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, μειωμένη φθορά στα μηχανικά μέρη του οχήματος, ακόμα πιο γρήγορες εναλλαγές των σχέσεων και μεγαλύτερη ευκολία στον χειρισμό του οχήματος ακόμα και κατά τους πιο δύσκολους ελιγμούς.

Το ΜΑΝ TipMatic® είναι διαθέσιμο για τα λεωφορεία των εταιρειών MAN και Neoplan από το 2002. Σε σχέση με τα μηχανικά κιβώτια 6 σχέσεων, το 12τάχυτο TipMatic® προσφέρει σημαντικά βελτιωμένη άνεση και οικονομία καυσίμου. Στη γκάμα των τουριστικών λεωφορείων και συγκεκριμένα στα Neoplan Starliner και Skyliner, το TipMatic προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό από την εισαγωγή των κινητήρων Euro4. Με αφορμή όμως την των νέων, πιο φιλικών προς το περιβάλλον κινητήρων που πληρούν τις προδιαγραφές EEV αναφορικά με τις εκπομπές ρύπων, η Γερμανική εταιρεία αποφάσισε να αναβαθμίσει σημαντικά το υπερσύγχρονο κιβώτιο της που πλέον φέρει μια ειδική έκδοση σε ότι αφορά την χρήση του στην γκάμα λεωφορείων με την ονομασία MAN TipMatic® Coach.

Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων για τα λεωφορεία της Γερμανικής εταιρείας έχει δεχθεί εκτεταμένες βελτιώσεις σε ότι αφορά στη διαδικασία εναλλαγής των σχέσεων του. Η ταχύτητα εναλλαγής από την μια σχέση στην άλλη έχει μειωθεί κατά 20% ενώ ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί και στην ανάγνωση των απαιτήσεων που επιβάλλει η κίνηση του οχήματος αναφορικά με την επιλογή της κατάλληλης σχέσης προκειμένου να καθίσταται δυνατή η απόλυτη εκμετάλλευση των νέων κινητήρων ΜΑΝ Pure Diesel®.

Το νέο κιβώτιο ταχυτήτων είναι απόλυτα συμβατό με ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου της οδικής συμπεριφοράς του οχήματος όπως το ACC ενώ ένα βελτιωθεί περαιτέρω και το σύστημα «EasyStart» που διασφαλίζει την άνετη και ασφαλή εκκίνηση του οχήματος σε επιφάνειες με έντονη κλίση.