Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Τα Vanette με το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο

23.714 Επισκέψεις στο άρθρο (12/1/2010)

Η κατηγορία των Vanette περιλαμβάνει οχήματα με μήκος αμαξώματος έως 4,5μ, που διακρίνονται για τη μεγάλη ευελιξία τους εντός της πόλης. Οι περιορισμένες διαστάσεις τους όμως δεν περιορίζουν τις μεταφορικές δυνατότητές τους, καθώς είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία έως 1.000 κιλών.

Η κατηγορία των Vanette προορίζεται για χρήση σε ενδοαστικές –ως επί το πλείστον- μεταφορές προϊόντων, ωστόσο αποτελεί τη βασική «δεξαμενή» από την οποία επιλέγει το επαγγελματικό της όχημα μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα επιχειρήσεων.

Βασικό γνώρισμα όλων των εκπροσώπων της είναι πως το μέγιστο μήκος του αμαξώματος δεν υπερβαίνει τα 4,5 μέτρα (στη συντριπτική πλειοψηφία των μοντέλων).
Αυτό το στοιχείο, σε συνδυασμό με τους μεγάλους χώρους φόρτωσης (από 2,5 κ.μ. έως και 4,2 κ.μ.), εξυπηρετεί στο έπακρο τις μεταφορικές απαιτήσεις μιας ευρύτατης ποικιλίας επαγγελματιών.

Επιπρόσθετα, τα Vanette διακρίνονται και για μια ακόμη σημαντική παράμετρο, που αφορά στις μεταφορικές τους ικανότητες.
Χάρη στις –έως και 2- πλευρικές θύρες αλλά και στην οπίσθια – ασύμμετρη δίφυλλη με τις οποίες εφοδιάζονται και σε συνδυασμό με το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης που προσφέρουν, καθιστούν τη φορτο-εκφόρτωση ακόμα και αντικειμένων μεγάλου βάρους μια ιδιαίτερα εύκολη υπόθεση.

Το www.autotritipro.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα τρία κορυφαία μοντέλα της κατηγορίας των Vanette, με βάση το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο που αυτά είναι σε θέση να υποστηρίξουν.

Ford Transit Connect με ωφέλιμο έως και 888 κιλά

O εκπρόσωπος της Ford στην κατηγορία των Vanettes θεωρείται μια από τις πιο ολοκληρωμένες προτάσεις, καθώς πέραν των αναμφισβήτητων μεταφορικών του δυνατοτήτων, διακρίνεται για το πληρέστατο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, καθώς και την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής.

Στην ελληνική αγορά το Transit Connect προσφέρεται με δύο μήκη μεταξονίου (2,66 και 2,91 μέτρων) και ανάλογα μήκη αμαξώματος (4,28 και 4,53 μέτρα αντίστοιχα).
Παράλληλα, ο υποψήφιος ιδιοκτήτης του Transit Connect μπορεί να το αποκτήσει με κοντή ή υπερυψωμένη οροφή. Ανάλογα με τον τύπο του διαχωριστικού του χώρου φόρτωσης από την καμπίνα των επιβατών, ο συνολικός όγκος του χώρου φόρτωσης που προσφέρει το Vanette της Ford κυμαίνεται από τα 2,5 - 3,8 κ.μ.
Αντίστοιχα, το μέγιστο μήκος του στην περίπτωση που αναδιπλωθεί το κάθισμα του συνοδηγού, αυξάνεται έως και τα 2.714 χλστ., μέγεθος που συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων στην κατηγορία.

Ωστόσο, μια από τις παραμέτρους που χαρακτηρίζουν το Ford Transit Connect σε ό,τι αφορά στις μεταφορικές του δυνατότητες, είναι το υψηλότατο ωφέλιμο φορτίο που είναι σε θέση να υποστηρίξει.
Συγκεκριμένα, οι εκδόσεις με το μακρύ μεταξόνιο (LWB) και την υψηλή οροφή επιτρέπουν στον επαγγελματία να μεταφέρει φορτία βάρους έως και 888 κιλών, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, νούμερο που είναι και το κορυφαίο της κατηγορίας στην παρούσα φάση.

Πέραν των κορυφαίων μεταφορικών του δυνατοτήτων, το Ford Transit Connect διακρίνεται για την εξαιρετική οδική του συμπεριφορά, καθώς η προσεγμένη ρύθμιση της ανάρτησης, σε συνδυασμό με τα ανθεκτικά και ισχυρά φρένα αλλά και τα προηγμένα συστήματα ελέγχου των δυναμικών αντιδράσεων του αμαξώματος (ASR, ESP κ.ά.), εγγυώνται την υποβοήθηση του οδηγού σε αντίξοες συνθήκες κίνησης.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε, πως το Ford Transit Connect διατίθεται στην ελληνική αγορά με δύο εκδόσεις του υπερτροφοδοτούμενου πετρελαιοκινητήρα Duratorq TDCi των 1.753 κ.εκ., που αποδίδουν ισχύ 90 και 110 ίππων και μέγιστη ροπή 240 ή 280 Nm από το χαμηλό φάσμα των στροφών λειτουργίας τους.

Fiat Doblo Cargo με ωφέλιμο έως και 850 κιλά

Μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα γενιά του Fiat Doblo Cargo, που θα είναι σε θέση να υποστηρίξει φορτία βάρους έως και 1t., γεγονός που θα τοποθετήσει το ιταλικό Vanette στην κορυφή της σχετικής λίστας που παρουσιάζουμε. Ωστόσο και η υπάρχουσα γενιά παρουσιάζει μια εξαιρετική επίδοση στο συγκεκριμένο τομέα. Με ατού του τη μεγάλη ποικιλία εκδόσεων και –κυρίως- τους τεράστιους χώρους που προσφέρει, το Doblo Cargo προσφέρει τη δυνατότητα μεταφοράς φορτίων έως και 850 κιλών.

Το συγκεκριμένο ωφέλιμο φορτίο αποτελεί προνόμιο των –μεγαλύτερων σε μήκος- εκδόσεων MAXI, που σε σχέση με τις απλές προσφέρουν αυξημένο μήκος αμαξώματος κατά 380 χλστ.
Παράλληλα, ο χώρος φόρτωσης (στις εκδόσεις με υπερυψωμένη οροφή) έχει μήκος 2.060 χλστ. (έως και 2.963 χλστ. με την αναδίπλωση του καθίσματος του συνοδηγού), πλάτος 1.470 χλστ. (1.200 χλστ. μεταξύ των θόλων) και ύψος 1.550 χλστ. Παράλληλα, ο μέγιστος όγκος των προϊόντων που μπορεί να υποστηρίξει, ανέρχεται έως και τα 4,0 κ.μ.

Στην ελληνική αγορά, η υπάρχουσα γενιά του Fiat Doblo Cargo Maxi είναι διαθέσιμη με ένα βενζινοκινητήρα 1,4 λίτρων, με ισχύ 77 ίππων και ροπή 115 Nm, καθώς και δύο πετρελαιοκινητήρες Multijet 1,3 και 1,9 λίτρων, που αποδίδουν ισχύ 75 και 105 ίππων και μέγιστη ροπή 190 και 200 Nm αντίστοιχα.

Opel Combo Van με ωφέλιμο έως και 810 κιλά

Το Opel Combo Van έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει μια εξαιρετική εμπορική πορεία, χάρη στις μεγάλες μεταφορικές του δυνατότητες, παρά τις μικρές εξωτερικές του διαστάσεις.
Με μήκος αμαξώματος μόλις 4.322 χλστ., είναι σε θέση να προσφέρει χώρο φόρτωσης μήκους έως και 2.700 χλστ., ενώ ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος του κυμαίνεται από τα 2.765 - 3.200 λτ. Παράλληλα, το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο των 810 κιλών που είναι σε θέση να υποστηρίξει, το τοποθετούν μεταξύ των κορυφαίων της κατηγορίας του σε αυτόν τον τομέα.

Πέραν όμως των απαράμιλλων μεταφορικών του δυνατοτήτων, το Combo Van κεντρίζει το ενδιαφέρον του επαγγελματία, χάρη στην πληρέστατη γκάμα κινητήρων του (βενζίνης και πετρελαίου, με ισχύ από 75 - 100 ίππων), στα μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, στον πλούσιο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, καθώς και στην «πατροπαράδοτη» ποιότητα κατασκευής και αξιοπιστίας που επιδεικνύουν τα οχήματα της γερμανικής εταιρείας.