Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι δεσμεύσεις της Ford αποτελούν εγγύηση για ένα καθαρότερο μέλλον.

Ακόμη πιο «πράσινα» τα σχέδια της Ford

3.661 Επισκέψεις στο άρθρο (2/4/2021)

Δεσμεύτηκε μεταξύ άλλων για ένα πλήρες ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη έως το 2030. Το σχέδιο της στοχεύει σε μείωση εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με κύριο αρωγό τον εξηλεκτρισμό του στόλου της.

Η εταιρεία ακολουθεί πιστά την τάση της αυτοκίνησης προς ένα «πράσινο» μέλλον. Δεν μένει στάσιμη και εξελίσσεται συνεχώς, αναπτύσσοντας νέες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί τόσο στα οχήματα της, όσο και στις δραστηριότητες της σε όλο τον κόσμο.
Στα πλαίσια της καθιερωμένης ετήσιας έκθεσης βιωσιμότητας, η Ford ανακοίνωσε επιπλέον πρωτοβουλίες και δεσμεύσεις στο δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα μέχρι το 2050, σε συνδυασμό με δύο νέους ενδιάμεσους στόχους που σχετίζονται με τις εκπομπές CO2. Δεσμεύτηκε για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου από τις παγκόσμιες δραστηριότητες της κατά 76% έως το 2030 και κατά 50% ανά χιλιόμετρο από τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται. Οι συγκεκριμένοι στόχοι συμπλέουν με την πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) και ευθυγραμμίζονται με εκείνους τους οποίους οι επιστήμονες του κλίματος θεωρούν απαραίτητους για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας του Παρισιού.
Κλειδί για το θετικό αποτέλεσμα αυτού του εγχειρήματος είναι η ανάπτυξη εξηλεκτρισμένων οχημάτων. Έχει ήδη εδώ και καιρό δεσμευτεί για ένα πλήρες ηλεκτρικό μέλλον στην Ευρώπη στην κατηγορία των επιβατικών αλλά και επαγγελματικών με χρονικό ορίζοντα το έτος 2030. Για παράδειγμα, η νέα γενιά της οικογένειας Ford Transit Custom θα περιλαμβάνει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που κατασκευάζονται από την Ford Otosan στην Τουρκία. Ακόμη προχώρησε στον μετασχηματισμό του κέντρου συναρμολόγησης οχημάτων στην Κολωνία σε κέντρο για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, επένδυση ύψους 1 δις δολ. Αντίστοιχου μεγέθους επένδυση ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο για τον μετασχηματισμό των δραστηριοτήτων  στην Πραιτόρια, Ν. Αφρική,  ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει  ήδη η ανέγερση του νέου Rouge Electric Vehicle Center στο Dearborn των ΗΠΑ, όπου θα κατασκευάζεται το πλήρως ηλεκτρικό F-150 pick-up. Όλες οι ανωτέρω κινήσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε εκτεταμένη μείωση των παραγόμενων ρύπων.
Ενδεικτικό της προσπάθειας της Ford για ένα καθαρότερο περιβάλλον και εγγύηση ότι θα πετύχει τους στόχους της, είναι το γεγονός ότι μέσα στην τελευταία δεκαετία έχει καταφέρει μείωση 40% στο ανθρακικό της αποτύπωμα μέσω της βελτιωμένης ενεργειακής απόδοσης και της κατάλληλης διαχείρισης πόρων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και στις διαδικασίες παραγωγής. Σε εξίσου καλή πορεία βαδίζει και με τον στόχο της για χρήση 100% τοπικά παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής της μέχρι το 2035 αλλά και με τον περιορισμό της χρήσης νερού στις εγκαταστάσεις της, σε ποσοστό 15% έως το 2025.