Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αυτόνομα φορτηγά «Επιπέδου 4» από τη Daimler Trucks

11.096 Επισκέψεις στο άρθρο (29/10/2020)

Η Daimler Trucks ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την εταιρεία Waymo στην εξέλιξη των μελλοντικών –αυτόνομα κινούμενων- φορτηγών (Επιπέδου 4), αρχικά για την αγορά των ΗΠΑ.

Η Daimler Trucks ανακοίνωσε τη σύναψη συνεργασίας με την εταιρεία Waymo με στόχο την εξέλιξη μελλοντικών –αυτόνομα κινούμενων- φορτηγών οχημάτων (Επιπέδου 4 – SAE Level 4) με το πρώτο όχημα που θα δοκιμαστεί να είναι μια ειδική έκδοση του Freightliner Cascadia, που θα εφοδιάζεται με το σύστημα «Waymo Driver».
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως η Waymo έχει εξελίξει το σύστημα «Wolrd's Most Experienced Driver» έχοντας διανύει περισσότερα από 20 εκ. μίλια σε δημόσιους δρόμους, σε 25 πόλης των ΗΠΑ καθώς και 15 εκ. μίλια σε περιβάλλον προσομοιώσεων.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κ. Martin Daum, πρόεδρος του ΔΣ της Daimler Truck AG και μέλος του ΔΣ της Daimler AG, ανέφερε πως: «… Ως η κορυφαία εταιρεία στην παραγωγή βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, η Daimler Trucks πρωτοπορεί και στον τομέα της αυτόνομης κίνησης. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο σε αυτόν τον τομέα και η στρατηγική συνεργασία μας με την Waymo θα μας επιτρέψει να πετύχουμε πιο γρήγορα την έναρξη παραγωγής αυτόνομα κινούμενων βαρέων επαγγελματικών οχημάτων».