Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Τα Φθηνότερα Βενζινάδικα στην περιοχή σου
Εμφατική είναι η παρουσία στην κατηγορία των mini-vanette για το ανανεωμένο Ford Fiesta Van, που λανσάρεται και σε mild-hybrid έκδοση 125 ίππων.
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Εμφατική είναι η παρουσία στην κατηγορία των mini-vanette για το ανανεωμένο Ford Fiesta Van, που λανσάρεται και σε mild-hybrid έκδοση 125 ίππων.

Δύο high-tech & ασφαλή Mini-Vanettes

2.811 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2022)

Επειδή το πετρέλαιο κάθε άλλο παρά μονόδρομος είναι, σας παρουσιάζουμε δύο mini-vanettes με βενζινοκινητήρες του 1,0 λίτρου, που εμφανίζουν mini κατανάλωση χάρη στην ήπια υβριδική τεχνολογία που διαθέτουν. Ας γνωρίσουμε καλύτερα τις εκδόσεις Van των Fiat Panda και Ford Fiesta και ας δούμε παρέα τι φορτία μεταφέρουν, τι προσφέρουν στους κατόχους τους και φυσικά πόσο «καίνε».

1.000ρια & ήπια υβριδικά τα Fiat Panda & Ford Fiesta!

  • Σαρώνει με +55 ίππους το υβριδικό Fiesta των 125 hp
  • Σχεδόν ίδια η κατανάλωση (από 4 λτ./100 χλμ.)
  • Μεγαλύτερο το Ford – Παρόμοιος όγκος χώρου φόρτωσης (1,0 κ.μ.)
  • Ισοπαλία και στο ωφέλιμο φορτίο (από 400 κιλά)
 
Δύο από τα δημοφιλέστερα mini-vanettes της αγοράς, τα Fiat Panda Van και Ford Fiesta Van παρουσιάστηκαν σχετικά πρόσφατα στις ανανεωμένες εκδοχές τους, κάνοντας αίσθηση καθώς για πρώτη φορά ενσωμάτωσαν στη γκάμα τους εκδόσεις που φέρουν τη λεγόμενη «ήπια υβριδική τεχνολογία», προκειμένου να περιορίσουν περαιτέρω την -έτσι και αλλιώς- χαμηλή κατανάλωσή τους.
 
Τι ακριβώς, όμως, είναι τα «mild hybrid» οχήματα και σε τι διαφέρουν από τα άλλα, «κανονικά» υβριδικά μοντέλα; Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως η παλαιότερα κατηγορία είναι αυτή των υβριδικών μοντέλων που φέρουν έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρίες που όμως δεν φορτίζουν εξωγενώς. Εξέλιξη αυτών αποτελούν τα plug-in hybrid (PHEV), τα οποία μπαίνουν στην πρίζα και προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία κίνησης μόνο με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.
 
Η πιο νέα κατηγορία είναι τα ήπιας υβριδικής τεχνολογίας οχήματα, τα οποία διαθέτουν έναν εναλλάκτη/γεννήτρια που αναλαμβάνει την ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση, προσφέροντας επιπλέον αποθέματα ροπής όταν απαιτούνται, ενώ τροφοδοτεί και τα βοηθητικά συστήματα του οχήματος.


Πλήθος εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού για το Fiat Panda Van, που προσφέρεται και ως ήπια υβριδικό 70 ίππων.

Πλήθος εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού για το Fiat Panda Van, που προσφέρεται και ως ήπια υβριδικό 70 ίππων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μακράν πρώτο το Fiesta Van Hybrid με 125 ίππους

Παρόλο που και τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με 1.000άρη κινητήρα βενζίνης, «χάος» χωρίζει την απόδοση του κινητήρα του Fiesta Van από αυτόν του Panda Van, καθώς αυτός της Ford είναι υπερτροφοδοτούμενος (ο γνωστός 3κύλινδρος EcoBoost) και αποδίδει -ούτε λίγο ούτε πολύ- 55 ίππους περισσότερους από αυτόν της Fiat, ενώ προσφέρει σχεδόν διπλάσια ροπή! Την ίδια στιγμή -στα «χαρτιά» τουλάχιστον- οι δύο κινητήρες εμφανίζουν παρόμοια επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

«Ισοπαλία» στον χώρο φόρτωσης

Αν και το Fiesta Van είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε εξωτερικές διαστάσεις (με εξαίρεση το ύψος), ωστόσο δεν καταφέρνει να «κερδίσει» το Panda Van σε ό,τι έχει να κάνει με τις μεταφορικές του δυνατότητες. Για την ακρίβεια «χάνει» ελάχιστά σε όγκο χώρου φόρτωσης, αν και αυτός έχει μεγαλύτερες διαστάσεις. Επιπλέον, όντας βαρύτερο κατά σχεδόν 190 κιλά, εμφανίζει μεγαλύτερο ωφέλιμο φορτίο κατά μόλις 6 κιλά, όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά στον συγκριτικό πίνακα που ακολουθεί.