Εκκληση σε βοήθεια από τους οδικούς μεταφορείς

«Κραυγή αγωνίας» από τους οδικούς μεταφορείς που μέσω ανοικτής επιστολής ζητούν οικονομική στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας. Ενημερωθείτε εδώ…

 
Σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ) προς τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων & Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρονται τα εξής:

«Όπως γνωρίζετε ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. έχει υποστεί μείωση του μεταφορικού έργου σε ποσοστό 70% από την πανδημία του κορωνοϊού.
Το υπόλοιπο 20% - 30% του μεταφορικού έργου που απέμεινε, οι μεταφορείς το εκτελούν με πολύ μεγάλο ρίσκο να προσβληθούν από Covid-19, τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό, σε χώρες υψηλού κινδύνου, για να τροφοδοτήσουν με πλήρη επάρκεια αγαθών τη χώρα μας, και για τον λόγο αυτό ο Ελληνικός λαός, εκτός από τους υγειονομικούς, επιβραβεύει για την προσφορά τους και τους Έλληνες μεταφορείς.
Βεβαίως το κράτος αναγνώρισε το πρόβλημα και συμπεριέλαβε τον ΚΑΔ στους πληττόμενους κλάδους, όμως το γεγονός αυτό χωρίς συγκεκριμένες δράσεις δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
Προκειμένου οι μεταφορικές επιχειρήσεις να επιβιώσουν, επιβάλλεται η κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα μια σειρά μέτρων στήριξης του κλάδου και πιο συγκεκριμένα:
  1. Μείωση σε ποσοστό –τουλάχιστον- 50% των Τελών Κυκλοφορίας για το 2021 δεδομένου ότι οι αυτοκινητιστές πλήρωσαν για όλον τον χρόνο αλλά τελικά λόγω της πανδημίας και της αναγκαστικής ακινησίας, τα οχήματα δεν κυκλοφόρησαν όλον τον χρόνο. Παράλληλα, η πληρωμή τους να γίνει σε 3 δόσεις.
  2. Ρύθμιση των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε 60 δόσεις χωρίς πρόσθετα τέλη.
  3. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ποσοστό 50%.
  4. Να δοθούν άτοκα δάνεια με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, ύψους 5.000 – 50.000 ευρώ, όπως και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις της αγοράς, αναλόγως του μεγέθους της μεταφορικής επιχείρησης.
  5. Επιδότηση όλων των αυτοκινητιστών με 5.000 ευρώ ανά όχημα, για πάγια και ανελαστικά έξοδα.
Αν η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει άμεσα τα προτεινόμενα μέτρα στήριξης, ο ήδη καθημαγμένος κλάδος των οδικών εμπορευματικών μεταφορών Φ.Δ.Χ. θα οδηγηθεί στην χρεωκοπία».
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Advertisement