Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Εντυπωσιακή αύξηση για τους «εργάτες» της πόλης

9.802 Επισκέψεις στο άρθρο (15/2/2018)

Με μερίδιο 30,4%, τα Vanette ήταν η 2η πιο εμπορική υποκατηγορία ελαφρών επαγγελματικών στην Ελλάδα για το 2017 ενώ οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 18,32% έναντι του 2016. Ας δούμε γιατί…

Η κατηγορία των Vanettes αποτελεί την σημαντικότερη κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών τόσο από πλευράς πωλήσεων στην ελληνική αγορά όσο και λόγω των ετερόκλητων επιλογών που είναι διαθέσιμες σε αυτή, για την κάλυψη των αναγκών μιας μεγάλης γκάμας εφαρμογών.
Με εκπροσώπους που είναι σε θέση να προσφέρουν χώρο φόρτωσης έως και 5κ.μ. ή ωφέλιμο φορτίο έως και 1,0t., τα Vanette ουσιαστικά προσφέρουν λύσεις για όλους όσους επιθυμούν ένα ευέλικτο επαγγελματικό όχημα που δεν θέτει ωστόσο περιορισμούς σε ότι αφορά στις μεταφορικές του δυνατότητες. Παράλληλα, εκτός από τα μεγάλα φορτία, αρκετά εξ αυτών μπορούν να μεταφέρουν έως και 3 επιβάτες στο εσωτερικό τους, ή να διασκευαστούν με άνεση σε οχήματα π.χ. με ψυκτικό θάλαμο.
Κατά τη διάρκεια του 2017, ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής της κατηγορίας ήταν το Peugeot Bipper που απέσπασε μερίδιο της τάξης του 28,44%. Το ακολούθησαν τα Ford Doblo Cargo και Ford Transit Connect τα οποία, παρά την σχετική πτώση των πωλήσεων τους σε σχέση με το 12μηνο του 2016, δεν αντιμετώπισαν σημαντικά προβλήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
Τέλος, σε ότι αφορά τη συνολική εικόνα της κατηγορίας αξίζει να αναφέρουμε πως τα 1.976 νέα οχήματα που πουλήθηκαν, συνιστούν σε αύξηση της τάξης του 18,32% σε σχέση με τα δεδομένα του 2016.