Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο «emoji jacket» της Ford παρέχει τη δυνατότητα στους ποδηλάτες να ειδοποιούν για τις προθέσεις και τη… διάθεση τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

Οι ενδείξεις του jacket ελέγχονται μέσω ενός ασύρματου χειριστηρίου που εδράζεται στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Επικοινωνήστε μέσω του jacket σας με τους άλλους! (+video)

4.749 Επισκέψεις στο άρθρο (7/2/2020)

Μέσω ενός πρωτοποριακού jacket για ποδηλάτες, η Ford προωθεί τη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών του οδικού δικτύου, προάγοντας έτσι τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Με την κυκλοφοριακή κίνηση να είναι πιο οξυμένη από ποτέ και τους οδηγούς, τους πεζούς, τους μοτοσικλετιστές, τους ποδηλάτες κ.λπ. να ψάχνουν αγωνιωδώς για λίγο χώρο προκειμένου να κινηθούν γρήγορα και με ασφάλεια, είναι φυσικό πως τα νεύρα οξύνονται, οι διαμάχες εντείνονται και η επικοινωνία χάνεται πίσω από παρμπρίζ, κλειστά παράθυρα, ακουστικά, κράνη κ.ο.κ.
Με βάση όλα τα παραπάνω, δεν είναι να απορεί κανείς πως περισσότεροι από 2.000 ποδηλάτες χάνουν τη ζωή τους στον δρόμο σε ετήσια βάση ενώ, το 29% των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα είναι πεζοί και ποδηλάτες
Σε μια προσπάθεια λοιπόν να βελτιώσει την… επικοινωνία μεταξύ των χρηστών του οδικού δικτύου και στο πλαίσιο της καμπάνιας «Share The Road» που προωθεί, η Ford εξέλιξε σε συνεργασία με την εταιρεία Designworks ένα πρωτότυπο jacket με την ονομασία «Emoji Jacket» που χάρη σε ένα ειδικό panel στο πίσω μέρος του, μπορεί να προβάλει  τις προθέσεις αλλά και τη… διάθεση αυτού που το φορά, στους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου μέσω ειδικών σημάτων και εικονιδίων «emoji»!
Μάλιστα, οι ποδηλάτες μπορούν να επιλέξουν τις ενδείξεις που προβάλλονται στο jacket τους χωρίς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι χάρη σε ένα ασύρματο χειριστήριο που εδράζεται σε αυτό (και φυσικά αφαιρείται εύκολα).
Περισσότερα για τη νέα αυτήν πρωτοβουλία της Ford, μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί…