Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ο κλάδος των οδικών επιβατικών μεταφορών προσβλέπει σε μειώσεις κατά 82% του κύκλου εργασιών τους για το 2020 λόγω της πανδημίας!

Επιστολή στην ΕΕ από τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών

5.055 Επισκέψεις στο άρθρο (21/9/2020)

Σε ανοικτή επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η IRU ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου λόγω των έντονων προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία.

Σε ανοικτή επιστολή προς την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δεκάδες φορείς του κλάδου των επιβατικών μεταφορών και του τουρισμού, που ουσιαστικά εκπροσωπούν περίπου 370.000 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επιβατικών μεταφορών (όλων των τύπων), ζητούν από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά όργανα να άρουν τους περιορισμούς που έχουν τεθεί λόγω της πανδημίας του Covid-19 και να θεσπίσουν ένα νέο Πανευρωπαϊκό Πρωτόκολλο Ελέγχου για τον Τουρισμό, σε μια προσπάθεια να δώσουν λύση στα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου 27 εκ. εργαζόμενοι στον κλάδο, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Στην εν λόγω επιστολή  που συνυπογράφουν φορείς και οργανισμοί που εκπροσωπούν μεταξύ άλλους τους κλάδους των αεροπορικών εταιρειών, των αεροδρομίων, των σιδηροδρόμων, των ταξιδιωτικών πρακτορείων, των ξενοδοχείων, της εστίασης, των λεωφορείων, των Taxi αλλά και των logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η υπάρχουσα –χαοτική- κατάσταση απαιτεί την προσωπική σας άμεση εμπλοκή και για την λόγο αυτό σας καλούμε να θέσετε το εν λόγω ζήτημα ως την βασική σας προτεραιότητα.
Παράλληλα, σας καλούνται να διασφαλίζεται πως η Επιτροπή θα πρωτοστατήσει στην εξέλιξη ενός νέου Πρωτόκολλου Ελέγχων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τον κλάδο του Τουρισμού αλλά και την εφαρμογή του
».
Παράλληλα σε ότι αφορά στον κλάδο των οδικών επιβατικών μεταφορών, στην εν λόγω επιστολή αναφέρεται πως:
«… Ο τουριστικός κλάδος αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη κρίση και σε ότι αφορά στα λεωφορεία και τις οδικές επιβατικές μεταφορές, το 90% της πανευρωπαϊκής αγοράς αποτελείται από μικρές ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι εταιρείες του κλάδου προσβλέπουν σε απώλειες ύψους 82% του κύκλου εργασιών τους για το 2020».