Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
Δείτε τι ζητάει το Υπουργείο για την εγκατάσταση φορτιστή για τα ηλεκτρικά οχήματα της επιχείρησής σας και τι προσφέρουν 3 κορυφαίες εταιρείες της αγοράς.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δείτε τι ζητάει το Υπουργείο για την εγκατάσταση φορτιστή για τα ηλεκτρικά οχήματα της επιχείρησής σας και τι προσφέρουν 3 κορυφαίες εταιρείες της αγοράς.

Φόρτισε το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο στη δουλειά

3.429 Επισκέψεις στο άρθρο (2/2/2022)

Από τη στιγμή που τα ηλεκτρικά οχήματα προτάσσουν ένα εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος χρήσης από τα συμβατικά, ήταν παραπάνω από αναμενόμενο να προσελκύσουν και τους επαγγελματίες, οι οποίοι έχουν ως πρωταρχικό στόχο τη μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησής τους. Τι γίνεται, όμως, με τη φόρτισή τους; Ας δούμε τι λέει το Υπουργείο και τι προσφέρουν οι leaders της αγοράς.

Μπορείς να φορτίσεις το αυτοκίνητο στο σπίτι, μπορείς και στο γραφείο!

  • Premium τάχυ-φορτιστές για επαγγελματικούς χώρους
  • Blink, με 2 πρίζες για μεγάλους χώρους!
  • Schneider Electric, εύκολοι στη χρήση & ανθεκτικοί!
  • Hager, με μπάρα led πολλαπλών ενδείξεων!
 
Λίγο οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα καθαρότερο περιβάλλον και λίγο οι προτιμήσεις των καταναλωτών που δείχνουν να αλλάζουν και η ηλεκτροκίνηση δείχνει να γιγαντώνεται ταχύτερα από όσο αρχικά φανταζόμασταν όλοι. Ήδη οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη σημειώνουν διαρκή άνοδο και η Ελλάδα δείχνει σιγά σιγά να προσαρμόζεται με τη σειρά της στα νέα δεδομένα.
 
Το γεγονός αυτό αυξάνει και το ενδιαφέρον των καταναλωτών -ιδιωτών και επαγγελματιών- για τους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, με τους τελευταίους να διερευνούν το πώς θα φορτίζουν το ηλεκτρικό όχημα (ή τον στόλο) στις επιχειρήσεις, στον χώρο δουλειάς, στην αποθήκη, στο εργοτάξιο κ.τ.λ. Σε αυτό το πλαίσιο, πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση, σχετικά με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.


Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα αργά ή γρήγορα θα κυριαρχήσουν και στην ελληνική αγορά.

Τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα αργά ή γρήγορα θα κυριαρχήσουν και στην ελληνική αγορά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για εγκατάσταση φορτιστών

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το ΥΠΕΝ για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται είτε σε υφιστάμενα ήδη ηλεκτροδοτούμενα κτίρια, είτε σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους, υποβάλλονται για την περίπτωση οριστικής σύνδεσης / αρχικής ηλεκτροδότησης, τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Υπεύθυνη δήλωση/απόφαση του εκπροσώπου του φορέα ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα για την ανάθεση της διαχείρισης της αίτησης στον Διαχειριστή αίτησης
  • Τα στοιχεία της κατασκευής και τα γεωχωρικά δεδομένα για τον εντοπισμό της
  • Τα στοιχεία του φορέα ή του έχοντος το νόμιμο δικαίωμα
  • Υπεύθυνη δήλωση αρμοδίου μηχανικού στην οποία δηλώνει πως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων έχει διενεργηθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις και προδιαγραφές που ορίζονται στο Ελληνικό Πρότυπο ΕΛΟΤ 60364, και είναι ολοκληρωμένες.

Επιπλέον, όπως γνωστοποίησε το ΥΠΕΝ, θα χρειαστεί ακόμα η υποβολή των παρακάτω:

  • Για κοινόχρηστες υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται σε κοινόχρηστους ή και κοινόκτητους χώρους υφιστάμενου κτιρίου, τεχνική έκθεση ηλεκτρολόγου/ηλεκτρολόγου μηχανικού στην οποία συμπεριλαμβάνονται η λειτουργία και ο τρόπος χρήσης του συνόλου της εγκατάστασης
  • Για υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που εγκαθίστανται σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους εντός οικισμού, σχέδιο κάτοψης, υπογεγραμμένο από τον εξουσιοδοτημένο μηχανικό, κατάλληλης κλίμακας ανάλογα με το μέγεθος της εγκατάστασης, στο οποίο εμφαίνεται η ηλεκτρολογική εγκατάσταση των σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με την αντίστοιχη υποδομή καλωδίωσης και την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του χώρου στάσης και στάθμευσης.

Συνέχεια του άρθρου >>>