Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «ANITA», η MAN Truck & Bus εξελίσσει και δοκιμάζει σε πραγματικές συνθήκες, ένα αυτόνομα κινούμενο φορτηγό…

… στο εμπορευματικό σταθμό DUSS της πόλης Ulm.

H ΜΑΝ εξελίσσει αυτόνομα κινούμενα φορτηγά

8.337 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2020)

Μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα «ANITA» η MAN Truck & Bus εξελίσσει τα αυτόνομα φορτηγά του –όχι και τόσο μακρινού- μέλλοντος!

Σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες και ερευνητικούς φορείς, η MAN Truck & Bus συμμετέχει στο πρόγραμμα «ANITA» (Autonomous Innovation in Terminal Operations) που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου 2020 στο τέρμιναλ DUSS της πόλης Ulm (Γερμανία), με στόχο την ανάπτυξη νέων λύσεων σε ότι αφορά στις αυτόνομα πραγματοποιήσιμες συνδυασμένες μεταφορές.
Εκτός της MAN Truck & Bus, στο πρόγραμμα ANITA συμμετέχουν ακόμη εταιρείες και φορείς όπως οι Deutsche Bank AG, Gotting AG αλλά και το Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Hochschule Fresenius.
Το πρόγραμμα ANITA αφορά στην εξέλιξη νέων λύσεων που θα συμβάλλουν στην αυτονόμηση των διαδικασιών που αφορούν στην συνδυασμένη μεταφορά προϊόντων μέσω του οδικού δικτύου, του σιδηροδρόμου και της θάλασσας.
Η διάρκεια του προγράμματος ανέρχεται στους 39 μήνες και ο προϋπολογισμός του ορίζεται στα 5,5 εκ. ευρώ.
Η συμμετοχή της MAN Truck & Bus αφορά στην εξέλιξη και δοκιμή (υπό πραγματικές συνθήκες χρήσης) ενός πλήρως αυτόνομου φορτηγού οχήματος που θα πραγματοποιηθεί δρομολόγια μεταξύ των διαμεταφορικών σταθμών του Ulm Dornstadt και του DUSS. Τόσο στα μηχανήματα φόρτωσης του, όσο και εντός της καμπίνας του εν λόγω φορτηγού, θα υπάρχουν έμπειροι χειριστές ωστόσο, σκοπός της παρουσίας τους είναι να διασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες ασφαλείας κατά την πραγματοποίησης των δρομολογίων του.