Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Renault επενδύει στο υδρογόνο

4.513 Επισκέψεις στο άρθρο (13/1/2021)

Την εξέλιξη νέων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με σύστημα fuel-cells και καύσιμο το υδρογόνο σχεδιάζει το Groupe Renault μέσω της συνεργασίας του με την πρωτοπόρο στον χώρο, εταιρεία Plug Power Inc.

Ο Όμιλος Renault και η εταιρεία Plug Power Inc., εκ των πρωτοπόρων στον κλάδο των fuel-cells σε παγκόσμιο επίπεδο, ανακοίνωσαν τη συμφωνία συνεργασίας τους προκειμένου να εξελίξουν μια νέα γενιά υδρογονοκίνητων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, με στόχο να αποσπάσουν ένα μερίδιο της τάξης του 30% στις πωλήσεις τέτοιου είδους οχημάτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!
Η έναρξη της συνεργασίας των δύο εταιρειών τοποθετείται χρονικά στα μέσα του 2021 και στόχο έχει να καταστήσει τους εμπλεκόμενους ως πρωτοπόρους στην έρευνα, εξέλιξη, σχεδίαση, κατασκευή και πώληση οχημάτων με σύστημα fuel-cells και καύσιμο το υδρογόνο για την πανευρωπαϊκή αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, των Taxi και των πολυθέσιων επιβατικών/επαγγελματικών οχημάτων.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως η Plug Power Inc. συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο των «κυψελών καυσίμου» καθώς, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 20 ετών έχει κατασκευάσει περισσότερα από 40.000 συστήματα fuel-cells, έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει 110 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου και προωθεί περισσότερους από 40t. του εναλλακτικού αυτού τύπου καυσίμου σε ημερήσια βάση!
Σε πρώτη φάση, η συνεργασία αποσκοπεί στην εξέλιξη συστημάτων fuel-cells για τις κατηγορίες των Μεσαίων & Μεγάλων Vans, που όπως είναι φυσικό, θα βασιστούν στους σχετικούς εκπροσώπους της Renault, τα Trafic & Master αντίστοιχα. Μάλιστα, οι πιλοτικές δοκιμές των νέων αυτών εκδόσεων των οχημάτων της Renault, υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν μέσα στο 2021.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, κ. Luca de Meo, ανέφερε: «… Η εν λόγω συνεργασία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη γενικότερη στρατηγική μας που αφορά στην προσφορά υδρογονοκίνητων λύσεων για τον κλάδο των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Με την Plug Power θα εξελίξουμε μια κορυφαία αλυσίδα υπηρεσιών για τους πελάτες μας που θα περιλαμβάνει fuel-cell οχήματα, σταθμούς ανεφοδιασμού και διαδικασίες μεταφοράς υδρογόνου, με μηδενικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο. Βεβαίως, απώτερος στόχος μας είναι να γίνουμε η κορυφαία εταιρεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αγορά των υδρογονοκίνητων ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων».
Από την πλευρά του, ο CEO της Plug Power, κ. Andy Marsh, ανέφερε πως: «… Η εταιρεία μας θεωρείται η κορυφαία στον κλάδο των συστημάτων fuel cell με καύσιμο το υδρογόνο και είναι φυσικό πως αισθανόμαστε πανευτυχείς που θα συνεργαστούμε με τον Όμιλο Renault με στόχο την πρωτοκαθεδρία στην σχετική αγορά των ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να εργαστούμε με τους νέους μας συνεργάτες και να συνδυάσουμε την τεχνολογία, την τεχνογνωσία και την εμπειρία μας με στόχο την ευρωπαϊκή κορυφή σε αυτόν τον τομέα».