Το νέο MAN Lion’s City αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία μέσα στο 2018 και διακρίνεται για την εντυπωσιακή σχεδίαση του και όχι μόνο…

Πλήρως τροποποιημένος είναι και ο χώρος για τον οδηγό, με βελτιωμένη θέση οδήγησης και αναβαθμισμένη εργονομία.

Αποκαλυπτήρια για το νέο MAN Lion’s City

Ένα από τα σημαντικότερα νέα μοντέλα στον κλάδο των αστικών λεωφορείων που αναμένεται να παρουσιάσει η MAN Truck & Bus είναι το νέο Lion’s City. Η επίσημη έναρξη πωλήσεων του νέου Lion’s City τοποθετείται χρονικά μέσα στην άνοιξη του 2018 ενώ, από τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκινούν οι δοκιμές εξέλιξης του.
Ουσιαστικά, το νέο αυτό μοντέλο μας προσφέρει μια πρόγευση της νέας εποχής της MAN Truck & Bus σε ότι αφορά στα αστικά λεωφορεία. Σχεδιασμένο από… λευκό χαρτί, το νέο Lion’s City έχει εξελιχθεί με πρωταρχικό γνώμονα την αποδοτικότητα, την άνεση και την εργονομία ενώ παράλληλα, θέτει νέα πρότυπα σε ότι αφορά στο Συνολικό Κόστος Ιδιοκτησίας του, το περιβάλλον «εργασίας» του οδηγού αλλά τον φωτισμό σε όλους τους χώρους στο εσωτερικό του. Παράλληλα, περιττεύει να αναφέρουμε πως πληροί απόλυτα όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας που προβλέπει η νομοθεσία για τα οχήματα της κατηγορίας του, ακόμη και αυτές που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ το άμεσο προσεχές διάστημα.

Εντελώς νέα σχεδιαστική ταυτότητα
Η εντελώς νέα σχεδίαση του αμαξώματος του νέου Lion’s City διακρίνεται τα φουτουριστικά φωτιστικά σώματα που ενσωματώνουν λυχνίες LEDs στα φώτα ημέρας, καθώς και την –γυαλιστερού μαύρου χρώματος- μάσκα με το λογότυπο της εταιρείας.
Μάλιστα τα φωτιστικά σώματα (τόσο εμπρός όσο και πίσω) του νέου Lion’s City θα μπορούν να φέρουν αποκλειστικά λυχνίες LEDs ενώ το ίδιο ισχύει και για τον φωτισμό του εσωτερικού. Με διάρκεια ζωής 10.000 ωρών και εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση, οι εν λόγω λυχνίες, αναβαθμίζουν σημαντικά την αποδοτικότητα του αστικού λεωφορείου ενώ προσφέρουν νέες λύσεις στα χέρια των σχεδιαστών της εταιρείας.
Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι –μεγάλου μεγέθους- πλευρικές θύρες, βελτιώνουν περαιτέρω την κατανομή των μαζών (μειωμένο απόβαρο), ενώ παράλληλα, διασφαλίζουν την παροχή φυσικού φωτός στο εσωτερικό του οχήματος. Σε συνδυασμό με τις έντονες αντιθέσεις αναφορικά με τις αποχρώσεις των επενδύσεων σε όλες τις επιφάνειες του εσωτερικού, δημιουργούν μια εξαιρετική σε αισθητική, ατμόσφαιρα για τους επιβάτες όλων των θέσεων.
Τέλος, αξίζει να αναφερθούμε στον χώρο για τον οδηγό, που έχει μεταβληθεί πλήρως σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε. Τόσο η σχεδίαση όσο και η θέση των διαφόρων χειριστηρίων και του διαχωριστικού από τον χώρο για τους επιβάτες, είναι νέες ενώ και το αυξημένο ύψος της βάσης του καθίσματος για τον οδηγό, διευκολύνει ακόμη περισσότερο το έργο του.

 

 

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

MAN - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ