Οι εκδόσεις Van του νέου Sprinter θα έχουν χώρο φόρτωσης με μέγιστο όγκο 17,0κ.μ. και δυνατότητα μεταφοράς φορτίων βάρους έως και 3,15t.

Αντίστοιχα, θα είναι διαθέσιμες και εκδόσεις μεταφοράς προσωπικού έως και 20 θέσεων.

Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι εκδόσεις με ανοικτή καρότσα.

Ωφέλιμο φορτίο έως και 3.150 κιλών

Με μεικτό βάρος οχήματος από 3,0 – 5,5t. και μέγιστο βάρος συρμού έως και 8,75t., το νέο Sprinter έχει εξελιχθεί για να μπορεί να ανταποκριθεί με άνεση σε μια –κυριολεκτικά- τεράστια γκάμα εφαρμογών. Από τη μεταφορά επιβατών ή τον κλάδο των κατασκευών έως τις αστικές διανομές ή των κλάδο των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων.
Για τον λόγο αυτό, οι υπεύθυνοι της Mercedes-Benz Vans φρόντισαν να εξελίξουν πολλές και σημαντικές νέες λύσεις, προκειμένου να καλύψουν από πριν ακόμη και τις πιο εξεζητημένες απαιτήσεις.
Σε ότι αφορά στις εκδόσεις Van, το νέο Sprinter προσφέρει χώρο φόρτωσης με όγκο από 7,8 – 17,0κ.μ. ή επιφάνεια φόρτωσης από 3,98 – 7,61τ.μ.
Το ωφέλιμο μήκος της καρότσας κυμαίνεται από τα 2.732 – 4.810 χλστ. ενώ αντίστοιχα το πλάτος ορίζεται στα 1.787 χλστ. και το ωφέλιμο εσωτερικό ύψος κυμαίνεται από τα 1.719 – 2.243 χλστ.
Μάλιστα, στις εκδόσεις με μεικτό βάρος 5,5t., το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο μπορεί να ανέλθει έως και στα 3.150 κιλά, χωρίς να παραβλέπουμε τις νέες εκδόσεις με μετάδοση της κίνησης στον εμπρόσθιο άξονα που προσφέρουν αυξημένο ωφέλιμο κατά 50 κιλά σε σχέση με τις αντίστοιχες πισωκίνητες, καθώς και χαμηλότερο κατά 80 χλστ. κατώφλι φόρτωσης!
Σε κάθε περίπτωση, στον χώρο φόρτωσης του νέου Mercedes-Benz Sprinter Van, μπορούν να φιλοξενηθούν έως και επτά παλέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών.
Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, θα είναι διαθέσιμες επιπλέον λύσεις όπως τα ειδικά συστήματα στερέωσης του φορτίου σε ειδικούς –μετακινούμενους σε ράγες- κρίκους, τόσο στο δάπεδο όσο και στα πλευρικά τοιχώματα, ενώ πολλαπλές θα είναι και οι λύσεις ως προς τις επενδύσεις της καρότσας, με γνώμονα πάντα την ανθεκτικότητα και τη διατήρηση του απόβαρου στο ελάχιστο δυνατό.
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως το συνολικό μήκος του οχήματος θα κυμαίνεται από τα 5.267 – 7.367 χλστ., το ύψος από 2.360 – 2.831 χλστ. ενώ τα διαθέσιμα μεταξόνια θα είναι μήκους από 3.250 – 4.325 χλστ.
 

Advertisement