Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η πιο μεγάλη ευθεία παγκοσμίως: Πας & έρχεσαι Κόρινθο – Θεσσαλονίκη!

1.418 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2024)
Ο Αυτοκινητόδρομος 10 στη Σαουδική Αραβία έχει μήκος 255 χλμ!

Ο Αυτοκινητόδρομος 10 στη Σαουδική Αραβία έχει μήκος 255 χλμ!

Ο λόγος για μια… ατελείωτη γραμμή ασφάλτου, που κάνει τη διαδρομή να μοιάζει με αιωνιότητα. Φαντάσου κάτι σαν το Καλαμάτα – Αλεξανδρούπολη, αλλά δίχως να χρειαστεί να κουνήσεις το τιμόνι!

Spoiler alert: Δεν είναι στις ΗΠΑ!

Μιλώντας για τη μεγαλύτερη διαδρομή σε ευθεία στον κόσμο, η πρώτη εικόνα που παίζει να έρθει συνειρμικά στο μυαλό όλων μας είναι ένας από τους αχανείς αυτοκινητόδρομους που έχουμε αντικρίσει σε κάποια αμερικάνικη ταινία. Κι όμως, η πιο μεγάλη άσφαλτος σε ευθεία σε όλο τον πλανήτη δε βρίσκεται στην Αμερική, η οποία πάντως φιγουράρει μεν στην πρώτη πεντάδα, αλλά στην τέταρτη θέση...
 

Η Σαουδική Αραβία κατακτά τις δυο πρώτες θέσεις στο «βάθρο»

Με μήκος 1.116 χλμ (!), ο Αυτοκινητόδρομος 85 στη Σαουδική Αραβία έχει ως αφετηρία τον Περσικό Κόλπο - ελάχιστα έξω από την πόλη Jubail – και φτάνει ως τα σύνορα με την Ιορδανία (και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Turaif). Πόσο χρειάζεται όμως για να διανύσεις τη συγκεκριμένη απόσταση; Μέσες – άκρες θα κάνεις 11 ώρες, συναντώντας ωστόσο σε διάφορα σημεία της ορισμένες ελαφριές καμπές, πράγμα που για κάποιους αρκεί ως λόγος, ώστε η συγκεκριμένη διαδρομή να μη συμπεριληφθεί στη λίστα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό μικρή σημασία έχει, δεδομένου πως και η δεύτερη μεγαλύτερη ευθεία παγκοσμίως εντοπίζεται επίσης στη Σαουδική Αραβία, η οποία σημειωτέον στο μεγαλύτερο κομμάτι της αποτελείται από έρημο.   
Πρόκειται για τον Αυτοκινητόδρομο 10, μήκους 255 χλμ, που ενώνει τις πόλεις Al Batha (στα σύνορα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων) & Haradh, δίχως όμως να παρουσιάζει καθόλου καμπή.
Βέβαια για να τη διασχίσει κάποιος χρειάζεται «μόλις» 2 ώρες- άρα κάτι λιγότερο δηλαδή από το 1/5 σε σχέση με την πρώτη διαδρομή. Μολαταύτα, κατά τη διάρκεια της ευθείας το μόνο βέβαιο είναι πως θα συναντήσουμε αρκετά εμπόδια, εξαιτίας της άμμου πάνω στην άσφαλτο.  
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Το top-5 κλείνει με Παραγουάη, ΗΠΑ & Αυστραλία

Το αναφέραμε πως οι ΗΠΑ φιγουράρουν στην τέταρτη θέση της λίστας, αναφέραμε και ότι η Σαουδική Αραβία έχει καπαρώσει τις δυο πρώτες θέσεις. Ποιες άλλες δυο χώρες, συνεπώς, συμπληρώνουν την αρχική πεντάδα.
Στην τρίτη θέση, λοιπόν, συναντούμε με μήκος 207 χλμ. και με χρονοδιάγραμμα διαδρομής 3 ωρών μια ευθεία στα βόρεια της Παραγουάης, ενώ στην πέμπτη θέση έχουμε μια διπλή ευθεία στην Αυστραλία, συνολικού μήκους 191 χλμ. Πρόκειται για τον Αυτοκινητόδρομο Β71 που βρίσκεται στα ανατολικά της χώρας, ενώνοντας τις πόλεις Bourke-Nyngan, και ο οποίος αποτελείται από δυο μέρη: έναν 120 χλμ και έναν 71 χλμ. Υπολογίζονται κατά αυτόν τον τρόπο, διότι, εξαιτίας μιας παράκαμψης στην πόλη Byrock, ο οδηγός θα αναγκαστεί να ακολουθήσει δυο καμπές.
Όσο για τις ΗΠΑ και την 4η θέση τους στη λίστα, αυτή εντοπίζεται στην πολιτεία της Βόρειας Ντακότα, ενώνοντας τις πόλεις Griffin-Eagle.