Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η «σπηλιά» της MAN.

Η «σπηλιά» της MAN

2.092 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2018)

Ένα εργαστήριο εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιεί η ΜΑΝ, μέσω του οποίου αποκομίζει πολλά οφέλη στην κατασκευή των νέων της οχημάτων. Γνωρίστε τη «σπηλιά» της ΜΑΝ ή αλλιώς το «Cave Automatic Virtual Environment» (CAVE).

Το εν λόγω εργαστήριο παράγει τρισδιάστατα εικονικά πρωτότυπα που χρησιμοποιεί η MAN Truck & Bus, ώστε να ανιχνεύει ενδεχόμενα ελαττώματα πολύ πριν την έναρξη της παραγωγής των νέων της οχημάτων. Έτσι με αυτόν τον τρόπο η μάρκα μειώνει τους χρόνους ανάπτυξης και βελτιστοποιεί τη διαδικασία παραγωγής, ενώ παράλληλα ελαχιστοποιεί την περίπτωση λάθους στο σχεδιασμό έως και 50%.
 
Το εργαστήριο «Cave Automatic Virtual Environment» (CAVE), στεγάζεται σε ένα χώρο 46 τετραγωνικών μέτρων στο Μόναχο. Ο συγκεκριμένος χώρος φιλοξενεί πέντε υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών, κάμερες υπερύθρων αλλά και προτζέκτορες με ανάλυση εικόνας 2Κ, τα οποία χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι προκειμένου να φέρουν εις πέρας το έργο τους.
 
Περίπου ένα χρόνο πριν από την έναρξη της κατασκευής των μοντέλων, το CAVE επιτρέπει στους προγραμματιστές να μετακινούνται γύρω από ένα ακριβές εικονικό μοντέλο του νέου φορτηγού ή λεωφορείου, δίνοντάς τους τις απαραίτητες πληροφορίες αναφορικά με το αν είναι όλα οκ προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ή αν πρέπει να διορθωθεί κάτι.
 
Μάλιστα το CAVE δεν μένει στάσιμο καθώς και εκείνο με τη σειρά του βελτιώνεται συνεχώς υιοθετώντας νέες τεχνολογίες, όπως οθόνες εικονικής πραγματικότητας που φορούν στο κεφάλι του οι μηχανικοί προκειμένου να δουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια τα στοιχεία. Τέλος να αναφέρουμε πως το CAVE χρησιμοποιείται από όλες τις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της ΜΑΝ.