Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι Hyundai & KIA προγραμματίζουν την εξέλιξη, παραγωγή και διάθεση ηλεκτροκίνητων ελαφρών επαγγελματικών όλων των τύπων στην ΕΕ μέσα στα επόμενα χρόνια…

… σε συνεργασία με την εταιρεία «Arrival».

Ηλεκτρικά Vans από Hyundai & KIA στην ΕΕ! (+video)

14.771 Επισκέψεις στο άρθρο (16/1/2020)

Οι εταιρείες Hyundai & KIA ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για την εξέλιξη, παραγωγή και διάθεση ηλεκτροκίνητων και υβριδικών επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων στην ΕΕ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση τους, οι Hyundai Motor Company και KIA Motors Corporation συμφώνησαν στην επένδυση ύψους 100 εκ. ευρώ (80 εκ. από τη Hyundai και 20 εκ. από τη KIA) στην βρετανική start-up «Arrival», προκειμένου να προετοιμάσουν από κοινό το έδαφος για την εξέλιξη και διάθεση επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ μέσα στα επόμενα έτη.
Βασικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια θα έχει φυσικά η εταιρεία Arrival, η οποία αν και ιδρύθηκε το 2015 έχει να επιδείξει ήδη γραμμές παραγωγής και Κέντρα Έρευνας & Εξέλιξης στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Σιγκαπούρη, τη Ρωσία και τη Μ. Βρετανία.
Η εν λόγω εταιρεία έχει εξελίξει ένα ειδικό πλαίσιο / πλατφόρμα για ηλεκτροκίνητα οχήματα που χάρη στην ευμετάβλητη γεωμετρία και δομή της, είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί σε πολλαπλούς τύπους οχημάτων (ως προς τις διαστάσεις του αμαξώματος τους) ενσωματώνοντας παράλληλα τις συστοιχίες μπαταριών, τον / τους ηλεκτροκινητήρες και το σύστημα μετάδοσης της κίνησης.
Μάλιστα η Arrival έχει ήδη ξεκινήσει τις πιλοτικές δοκιμές εξέλιξης διαφόρων τύπων επαγγελματικών οχημάτων, σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες logistics στην Ευρώπη, ως επί το πλείστον με αμάξωμα τύπου Van (με κλειστό χώρο φόρτωσης).
Στα πλάνα των Hyundai και KIA είναι -σε συνεργασία με την Arrival- η εξέλιξη ελαφρών επαγγελματικών και λεωφορείων (ενδεχομένως Mini-Buses), με μηδενικές εκπομπές ρύπων που θα καλύψουν τις ανάγκες εταιρειών logistics και μεταφοράς επιβατών.
Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσουμε πως πρόσφατα, οι Hyundai & KIA παρουσίασαν ένα ειδικό –πλήρως ηλεκτροκίνητο- πρωτότυπο όχημα για πολλαπλές διαφορετικές χρήσεις («PBV»: Purpose Built Vehicle) στην Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας «CES 2020».
Παράλληλα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως ήδη η Hyundai, εκτός της συνεργασίας της με την Arrival, έχει ανακοινώσει την ίδρυση της εταιρείας «HHM» (Hyundai Hydrogen Mobility), μια κοινοπραξία του Κορεάτικου Ομίλου με την ελβετική εταιρεία παραγωγής υδρογόνου «H2 Energy» που στόχο έχει το λανσάρισμα περίπου 1.600 φορτηγών οχημάτων με σύστημα κυψελών καυσίμου (fuel cells) με καύσιμο το υδρογόνο, σε διάφορες αγορές της ΕΕ μέχρι το 2025.
Παράλληλα, οι Hyundai & KIA προετοιμάζουν την πολύ-επίπεδη εμπλοκή τους στον κλάδο των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην ΕΕ μέσω διαφόρων συνεργασιών όπως π.χ. με την κροατική «Rimac» που δραστηριοποιείται στην εξέλιξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων κορυφαίων επιδόσεων ή την «IONITY», εκ των κορυφαίων εταιρειών στην ΕΕ στον κλάδο των δικτύων υποδομών / φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων.
Καταλήγοντας, στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε το πρωτότυπο «PBV» όχημα που η Hyundai παρουσίασε στις αρχές του έτους στην έκθεση «CES 2020»