ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ηλεκτρικά είναι το 20% των νέων Vans που πωλούνται στην Ελλάδα!

1.070 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2024)
Ηλεκτρικά είναι το 20% των νέων Vans που πωλούνται στην Ελλάδα!

- Στο +30% οι πωλήσεις e-Vans στην Ελλάδα (9μηνο 2024)
- Το 20% των νέων Vans που ταξινομούνται είναι ηλεκτροκίνητα
- Μερίδιο 70%+ για τα Μικρά Vans στις πωλήσεις ηλεκτρικών

Στο +30% οι πωλήσεις e-Vans στην Ελλάδα (9μηνο 2024)

Με βάση πάντα τα στατιστικά δεδομένα που ανακοινώνει ο ΣΕΑΑ αναφορικά με τις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην Ελλάδα, η πορεία των νέων ταξινομήσεων των ηλεκτρικών Vans για το 9μηνο του 2024 στη χώρα μας είναι εξαιρετική.
 
Συγκεκριμένα, οι 962 νέες ταξινομήσεις των e-Vans μέσα στο 9μηνο του 2024 (Ιανουάριος – Σεπτέμβριος) είναι αυξημένες κατά 30,5% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2023 ενώ, μέσα στον Σεπτέμβριο, πωλήθηκαν 115 νέα ηλεκτρικά Vans (+88,5% έναντι των 61 πωλήσεων για τον Σεπτέμβριο του 2023).
 

Το 20% των νέων Vans που ταξινομούνται είναι ηλεκτροκίνητα

Μια πιο προσεχτική ματιά στις νέες ταξινομήσεις ελαφρών επαγγελματικών για το 9μηνο του 2024, καταδεικνύει πως, επί του συνόλου των πωλήσεων LCVs (ελαφρά επαγγελματικά) στη χώρα μας, το μερίδιο των e-Vans ανέρχεται στο 12,7% (962 πωλήσεις σε σύνολο 7.675 για το 9μηνο). Ωστόσο, αν αφαιρέσουμε από το σύνολο της αγοράς τα 2,8 χιλ. Pick-Up που έχουν διατεθεί (μιας και δεν υπάρχουν ηλεκτρικά Pick-Ups προς το παρόν στη χώρα μας) τότε, το μερίδιο των e-Vans επί του συνόλου των νέων ταξινομήσεων της αγοράς (μόνο στα Vans), αυξάνεται στο 20,3%!
                                                    
Φυσικά, δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως, ο κύριος όγκος των πωλήσεων των ηλεκτρικών Vans στη χώρα μας μέσα στο 2024, αφορά στις παραδόσεις οχημάτων για έναν μεγάλο διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί, με την Opel να κατέχει τη… μερίδα του λέοντας σε αυτή.
 
Συγκεκριμένα, το μερίδιο της Opel στις πωλήσεις e-Vans ανέρχεται στο 65% (παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 202% έναντι του 2023), γεγονός που την έχει ωθήσει και στη 3η θέση της λίστας με τις πιο εμπορικές εταιρείες, επί του συνόλου των πωλήσεων LCVs στην Ελλάδα για το 2024, πίσω μόνο από τις Toyota Professional & Ford Pro!
 
Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου το γεγονός ότι, τα μοντέλα Combo-e & Vivaro-e, είναι με διαφορά τα πιο εμπορικά ηλεκτρικά Vans αυτήν την στιγμή στην Ελλάδα, με την κορυφαία σε πωλήσεις 5άδα (Top5) στα e-Vans να συμπληρώνεται από τα Peugeot e-Partner, Fiat E-Doblo & Ford E-Transit.
 

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει και η ανάλυση των πωλήσεων των πιο εμπορικών ηλεκτρικών Vans στην Ελλάδα με τη συμπλήρωση των ¾ του τρέχοντος έτους.
 
Συγκεκριμένα, τα Μικρά ηλεκτρικά Vans (Opel Combo-e, Peugeot e-Partner, Fiat E-Doblo, BYD eTP3, Nissan Townstar EV κ.ά.) κατέχουν μερίδιο 70% (περίπου), τα Μεσαία e-Vans (Opel Vivaro-e, Maxus eDeliver 7, Citroen e-Jumpy κ.ά.) έχουν μερίδιο 24% περίπου ενώ οι πωλήσεις των Μεγάλων e-Vans (Ford E-Transit & Maxus eDeliver 9) αφορούν στο 4% των πωλήσεων ηλεκτρικών ελαφρών επαγγελματικών.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>