Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Ο μελλοντικός αντικαταστάτης του Mazda BT-50 θα βασίζεται στο νέο Isuzu D-Max που θα λανσαριστεί στην ΕΕ, το αργότερο στις αρχές του 2017.

Isuzu & Mazda μαζί στα Pick Up

15.215 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2016)

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των δύο πλευρών, οι εταιρείες Mazda και Isuzu αποφάσισαν να συνεργαστούν στην εξέλιξη και κατασκευή του νέου Pick-Up της πρώτης που θα βασίζεται στο μελλοντικό D-Max.

Με βάση τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Mazda Motor Corporation και Isuzu Motors Limited, οι δύο ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες αναμένεται να συνεργαστούν στην εξέλιξη και παραγωγή του μελλοντικού εκπροσώπου της πρώτης (Mazda) για την κατηγορία των Pick-Up ενός τόνου.

Το νέο Mazda Pick-Up ουσιαστικά θα παράγεται από την Isuzu και θα βασίζεται στην μελλοντική –ανανεωμένη- έκδοση του D-Max η οποία, εκτός απροόπτου, θα λανσαριστεί και στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες αναφέρουν πως το μελλοντικό Mazda BT-50 (αν διατηρηθεί φυσικά αυτή η ονομασία για το εν λόγω Pick-Up) θα λανσαριστεί σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτός από την αγορά των ΗΠΑ, αν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές πληροφορίες σχετικά με το πότε θα γίνει αυτό.

Τέλος εποχής στη συνεργασία με τη Ford

Ως γνωστόν, επί σειρά δεκαετιών, η Mazda συνεργάζονταν με τη Ford σε ότι αφορά στην κατηγορία των Pick-Up (και όχι μόνο), με βασικό αποτέλεσμα τις προηγούμενες «δίδυμες» γενιές των Ford Ranger και Mazda ΒΤ-50 που διατίθεντο και στην ελληνική αγορά.

Ωστόσο, από τη στιγμή που η συνεργασία της Mazda με τη Ford ολοκληρώθηκε (οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει από το 2013), η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να στραφεί στην Isuzu για την εξέλιξη του νέου ελαφρού ημιφορτηγού της, με την οποία εξάλλου συνεργάζεται και στον κλάδο των ελαφρών φορτηγών καθώς από το 2004 η Mazda προσφέρει σε διάφορες αγορές το Isuzu Elf με το λογότυπο της και την ονομασία «Titan».

Η νέα πρόταση της Isuzu στα Pick-Up αναμένεται σύντομα και στην ΕΕ

Όπως έχουμε δημοσιεύσει, η Isuzu αναμένεται να λανσάρει προς το τέλος του 2016 – αρχές 2017, μια πλήρως ανανεωμένη έκδοση του D-Max με αρκετές τροποποιήσεις στην σχεδίαση του αμαξώματος αλλά και του εσωτερικού της καμπίνας των επιβατών ενώ, μια από τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι στιγμής, αναφέρουν πως στη γκάμα των κινητήρων του νέου Isuzu D-Max θα περιλαμβάνει και ένας νέος -4κύλινδρος- πετρελαιοκινητήρας 1,9λτ. με την ονομασία «1,9 Ddi Blue Power».

Το εν λόγω μηχανικό σύνολο θα αποδίδει ισχύ 150 ίππων και μέγιστη ροπή 350 Nm από τις 1.800 σ.α.λ.

Μάλιστα, σε σχέση με τον υπάρχον πετρελαιοκινητήρα των 2,5λτ. που αναλαμβάνει την κίνηση της υπάρχουσας γενιάς του D-Max που διατίθεται και στην ελληνική αγορά, ο «Blue Power» κινητήρας των 1,9λτ. είναι κατά 20% ελαφρύτερος και με μειωμένη κατανάλωση καυσίμου κατά 19%!