Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Αν και το μέτρο του Δακτυλίου θα παραμείνει ανενεργό από 19/7 – 29/9, τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας του Πράσινου Δακτυλίου θα εξακολουθήσουν να ισχύουν.

Λήγει στις 19 Ιουλίου ο Δακτύλιος της Αθήνας

3.284 Επισκέψεις στο άρθρο (18/7/2019)

Η Παρασκευή, 19η Ιουλίου, αναμένεται να είναι η τελευταία ημέρα ισχύος του μέτρου του «Δακτυλίου» για το κέντρο της Αθήνας, με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας να ενεργοποιούνται εκ νέου από την 30η Σεπτεμβρίου.

Το μέτρο της εκ περιτροπής κυκλοφορίας των οχημάτων με βάση το τελευταίο νούμερο της πινακίδας κυκλοφορίας του (μονά – ζυγά), για την περίοδο 2018 – 2019 ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 19η Ιουλίου.
Υπενθυμίζουμε πως το εν λόγω μέτρο αφορά στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ, Μεσογείων, Φειδιππίδου, Μιχαλακοπούλου, Σπ. Μερκούρη, Βρυάξιδος, Υμηττού, Ηλ. Ηλιού, Αμβρ. Φραντζή, Λ. Συγγρού, Χαμοστέρνας, Πειραιώς, Ιερά Οδός, Κωνσταντινουπόλεως, Αχιλλέως, Πλ. Καραϊσκάκη, Καρόλου, Μάρνη, 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων).
Οι προαναφερθείσες οδοί και λεωφόροι ουσιαστικά περικλείουν τον Μικρό Δακτύλιο της πρωτεύουσας ενώ, με βάση τα όσα ανακοινώνει η Ελληνική Αστυνομία, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα που αφορούν στον Πράσινο Δακτύλιο για τα φορτηγά οχήματα με μέγιστο μεικτό βάρος άνω των 2,2t. και τα λεωφορεία, με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1η Ιανουαρίου 1996 (1.1.1996).
Πληροφοριακά, αναφέρουμε πως τα όρια του Πράσινου Δακτυλίου βρίσκονται στις παρακάτω οδούς και λεωφόρους: Παραλιακή, Αλίμου, Βουλιαγμένης, Ελ. Βενιζέλου, Περιμετρική Υμηττού, Κατεχάκη, Μεσογείων, Αγ. Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παπανικολή, Κ. Παλαιολόγου, Καποδιστρίου, Κύμης, Κασταμονής, Χαλανδρίου, Αναγεννήσεως, Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, Αθηνών, Θηβών, Γρ. Λαμπράκη (έως Κερατσίνι).