Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Μια νέα –προληπτική- τεχνολογία βελτίωσης της ενεργητικής ασφάλειας μέσω των φώτων, εξελίσσει η Ford.

Νέα «έξυπνα» φώτα από τη Ford

3.025 Επισκέψεις στο άρθρο (26/4/2021)

Η εταιρεία εξέλιξε ένα νέο σύστημα φωτισμού που είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται και να φωτίζει τις καμπές του δρόμου, πριν ο οδηγός αντιληφθεί καν την ύπαρξη τους.

Σύμφωνα με διεθνείς έρευνες, η οδήγηση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ειδικά σε άγνωστες διαδρομές, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί, ανεξάρτητα με τον βαθμό κατάρτισης ή την εμπειρία τους.
Για τον λόγο αυτό, θέλοντας να προσφέρει ένα όσο το δυνατόν βέλτιστο επίπεδο ασφάλειας και υποβοήθησης του έργου του οδηγού μέσω των οχημάτων της, η Ford εξέλιξε ένα νέο «προληπτικό» σύστημα… έξυπνων φώτων, που είναι σε θέση να ανιχνεύει τις όποιες καμπές της διαδρομής που ακολουθείται, προκειμένου να παράσχει στον οδηγό τη βέλτιστη φωταγώγηση που απαιτεί.

Το πρωτότυπο αυτό σύστημα κάνει χρήση του GPS προκειμένου να εξακριβώνει σε πραγματικό χρόνο τη θέση του οχήματος και τη διαδρομή που ακολουθείται και να αντιλαμβάνεται τις στροφές που έπονται.

Ένας ειδικός αλγόριθμος υπολογίζει την τροχιά της κίνησης και την ταχύτητα του οχήματος, μεταβάλλοντας τη γωνία και τη στόχευση της δέσμης φωτός που εκλύουν τα σχετικά σώματα του οχήματος, παρέχοντας άπλετο φωτισμό σε σημεία όπως στροφές, διασταυρώσεις ή ακόμη και άλλους τυχόν κινδύνους που ελλοχεύουν για την εύρυθμη κίνηση του οχήματος.

Σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχουν δεδομένα στον ψηφιακό χάρη για την διαδρομή που ακολουθείται, το σύστημα λειτουργεί σε συνδυασμό με την εμπρόσθια κάμερα και τις κινήσεις του τιμονιού.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο σχετικό video που σας προσφέρουμε…