Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Οι μικροαστοί!

14.555 Επισκέψεις στο άρθρο (23/11/2015)

Παρά το γεγονός ότι οι διαστάσεις του αμαξώματος του είναι εξαιρετικά περιορισμένες και το μεικτό βάρος τους δεν υπερβαίνει στην χειρότερη των περιπτώσεων τους 1,7t., τα Mini-Vanette εκπλήσσουν με τις εξαιρετικές μεταφορικές τους δυνατότητες αλλά και την ευελιξία τους εντός της πόλης. Για τον λόγο αυτό αποτελούν πλέον μια από τις πιο εμπορικές υποκατηγορίες ελαφρών επαγγελματικών και στη χώρα μας.

Τα αποτελέσματα διεθνών μελετών, οι συνεχείς αναλύσεις από παγκόσμιους οργανισμούς καθώς και διάφορες εκθέσεις των αρμόδιων φορέων της ΕΕ, καθιστούν σαφές πως μια από τις σημαντικότερες τάσεις που παρατηρούνται στον τομέα των χερσαίων οδικών μεταφορών είναι η αλματώδης αύξηση των μεταφορών εντός της πόλης.
Η διογκούμενη «αστυφιλία» των κατοίκων της Ευρώπης σε συνδυασμό με την αλματώδη αύξηση πρακτικών όπως το e-commerce (διαδικτυακό εμπόριο), δημιουργεί νέα δεδομένα στις μεταφορικές επιχειρήσεις που πλέον, καλούνται να διαχειριστούν ολοένα και μεγαλύτερο μεταφορικό έργο που ως επί το πλείστον αφορά στη διαχείριση –πολλαπλών τύπων- φορτίων που πρέπει να παραδοθούν, σε ελάχιστο χρόνο, με ελάχιστο κόστος, ακόμη και στην πόρτα του σπιτιού του τελικού παραλήπτη.
Προκειμένου να ανταποκριθούν λοιπόν στις σύγχρονες αυτές απαιτήσεις των πελατών τους, με τη σειρά τους, οι διεθνείς αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν λύσεις που διακρίνονται για τις επαρκείς μεταφορικές τους δυνατότητες χωρίς ωστόσο να θέτουν περιορισμούς ως προς την ευελιξία τους. Παράλληλα, ο περιορισμένος του Συνολικού Κόστους Ιδιοκτησίας τους, είναι επιβεβλημένος δεδομένου ότι, οι ενδοαστικές μεταφορές προϊόντων επιφέρουν πέραν της αυξημένης συχνότητας συντήρησης (μεγάλος αριθμός διανυθέντων χιλιομέτρων ετησίως) και αρκετές επισκευές λόγω μικροσυγκρούσεν κ.ο.κ.
Το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τέτοιου είδους ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων –νέας γενιάς- είναι η κατηγορία των Mini-Vanette που ουσιαστικά, αφορά σε τροποποιημένες εκδόσεις των επιβατικών οχημάτων της μικρής κατηγορίας, από τα οποία έχει αφαιρεθεί η δεύτερη σειρά καθισμάτων προκειμένου να διασφαλιστεί ένας –σεβαστών διαστάσεων- χώρος φόρτωσης.
Τα αποτελέσματα είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά καθώς, τα εν λόγω οχήματα είναι σε θέση να υποστηρίξουν φορτία με όγκο έως 1,0 κ.μ. (στην συντριπτική τους πλειοψηφία), βάρος έως και 0,5t. ενώ, σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να μεταφέρουν ακόμη και μια παλέτα ευρωπαϊκών προδιαγραφών!
Όλα τα παραπάνω, δικαιολογούν απόλυτα το γεγονός ότι, ακόμη και στην ελληνική αγορά με βάση τα αποτελέσματα των πωλήσεων για το 8μηνο του 2015, η κατηγορία των Mini-Vanettes εμφανίζει μερίδιο της τάξης του 17,15% επί του συνόλου των νέων ταξινομήσεων στα ελαφρά επαγγελματικά. 

Οι εκπρόσωποι της κατηγορίας
Στην παρούσα φάση, σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά ελαφρών επαγγελματικών, προσφέρουν εκπροσώπους στην κατηγορία των Mini-Vanette.
Με κόστος αγοράς που περιορίζεται ακόμη και κάτω από το φράγμα των 10.000 ευρώ (αν δεν υπολογίσουμε τον Φ.Π.Α. και συμπεριλάβουμε και τις τυχόν εκπτώσεις – προσφορές των εταιρειών καθώς και το όφελος από το μέτρο της απόσυρσης), στην χώρα μας είναι διαθέσιμα τα εξής μοντέλα:
• Citroen C3 Entreprise
• Fiat Panda Van
• Fiat Punto Van
• Ford Fiesta Van
• Opel Corsavan
• Peugeot 208 Business
• Renault Clio Pro+
• Seat Ibiza Van
• Toyota YarisVan
• Volkswagen load Up
• Volkswagen Polo Van

Προκειμένου να σκιαγραφήσουμε τις δυνατότητες των εν λόγω οχημάτων και στην προσπάθεια να σας προσφέρουμε μια όσο το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τις επιδόσεις όλων τους σε έναν ιδιαίτερα… νευραλγικό τομέα, τις μεταφορικές τους δυνατότητες.