Η Fiat Professional παρουσίασε επίσημα τα πρώτα στοιχεία και εικόνες για το πλήρως αναβαθμισμένο Ducato.

To πλήρως αναβαθμισμένο Fiat Ducato ευελπιστεί να συνεχίσει την μακρόχρονη εξαιρετική εμπορική πορεία των προκατόχων του χάρη στην τεράστια γκάμα εκδόσεων του ενώ...

… σύντομα θα λανσαριστεί και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση του.

Παρουσιάστηκε το νέο Fiat Ducato

Με αναβαθμισμένους κινητήρες, πληρέστερο εξοπλισμό αλλά και ηλεκτροκίνητη έκδοση θα προσφέρεται σύντομα σε όλη την ΕΕ το αναβαθμισμένο Fiat Ducato, φιλοδοξώντας να συνεχίσει την εντυπωσιακή εμπορική του πορεία.

 
Το πλήρως ανανεωμένο Fiat Ducato (Model Year 2020) ευελπιστεί να συνεχίσει την εντυπωσιακή εμπορική πορεία των προκατόχων του που επί 38 συναπτά έτη, έχουν καταφέρει να αποτελέσουν τον ιδανικό «συνεργάτη» για μια τεράστια γκάμα επαγγελματιών.
Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως, το Fiat Ducato ήταν για 5η συνεχή χρονιά το κορυφαίο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην ΕΕ, το νούμερο ένα σε πωλήσεις στην κατηγορία του σε 12 χώρες – μέλη της ΕΕ καθώς και ο αναμφισβήτητος ηγέτης στην κατηγορία των αυτοκινούμενων τροχόσπιτων (ως όχημα – βάση) με μερίδιο αγορά άνω του 70%.
 
Τροποποιημένη σχεδίαση
Με το σκεπτικό «η σχεδίαση συναντά την χρηστικότητα», η εξωτερική εικόνα του νέου Ducato έχει τροποποιηθεί μερικώς σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο χάρη στο έντονα κεκλιμένο πραμπρίζ, τη νέα μάσκα και τα επανασχεδιασμένα φώτα με νέα διάταξη προβολέων εντός τους ενώ, όλη η δομή του προφυλακτήρα και των θόλων των τροχών έχει επανασχεδιαστεί προκειμένου να μειωθεί το κόστος επισκευής τους σε περίπτωση σύγκρουσης.
 
Αναβαθμισμένοι κινητήρες και νέο αυτόματο κιβώτιο 9 σχέσεων
Σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά, το νέο Ducato θα εφοδιάζεται με διάφορες εκδόσεις ενός πετρελαιοκινητήρα MultiJet II χωρητικότητας 2,3λτ. (αντί του MultiJet II των 2,0λτ.) για το προηγούμενο μοντέλο.
Ο νέος αυτός –Euro 6D-Temp- κινητήρας θα προσφέρεται στις εξής εκδόσεις:
 • Ισχύς 120 ίππων και ροπή 320Nm/1.400 σ.α.λ. (+10%) σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο.
 • Ισχύς 140 ίππων και ροπή 350Nm/1.400 σ.α.λ. (+9%) σε συνδυασμό με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο
 • Ισχύς 160 ίππων και ροπή 400Nm/1.500 σ.α.λ. (+10%) σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο.
 • Ισχύς 180 ίππων και ροπή 400Nm/1.500 σ.α.λ. σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο ή 450 Νm/1.500 σ.α.λ. (+12%) σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.
Παράλληλα, η Fiat Professional θα προσφέρει και την «Natural Power» έκδοση του Ducato με έναν κινητήρα φυσικού αερίου 3,0λτ. που αποδίδει ισχύ 136 ίππων και μέγιστη ροπή 350Nm από τις 1.500 σ.α.λ.
Το πλήρως ανανεωμένο Fiat Ducato έχει να επιδείξει και μια σημαντική προσθήκη στη γκάμα των κιβωτίων ταχυτήτων του με μια αυτόματη επιλογή 9 σχέσεων ενώ, το πακέτο «EcoPack» περιλαμβάνει διάφορες τεχνολογίες που διασφαλίζουν την μείωση της μέσης κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών ρύπων του όπως π.χ. το σύστημα Start & Stop, την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη αντλία καυσίμου, τη λειτουργία «Eco» για το κιβώτιο ταχυτήτων κ.ά.
Παράλληλα, μέσα στο έτος η Fiat Professional αναμένεται να προσφέρει τη δυνατότητα προπαραγγελίας στους πελάτης της, της νέας –αμιγώς ηλεκτροκίνητης- έκδοσης του Ducato που προς το παρόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο εξέλιξης.
 
Προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρο
Πέραν των νέων κινητήρων και του νέου αυτόματου κιβωτίου των 9 σχέσεων, το Fiat Ducato θα επιδεικνύει και έναν σαφέστατα πληρέστερο εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας χάρη σε νέα συστήματα όπως τα:
 • Blind Spot Assist (BSA): Χάρη σε αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα, είναι σε θέση να ενημερώνει τον οδηγό για εμπόδια ή οχήματα που βρίσκονται πίσω από το όχημα.
 • Rear Cross Path detection (RCP): Αντίστοιχο σύστημα με το BSA που αναλαμβάνει να ελέγχει τις πλευρές του νέου Ducato.
 • Full Brake Control (FBC): Ελέγχει για τυχόν περιπτώσεις επικείμενων συγκρούσεων και ενημερώνει σχετικά τον οδηγό ενώ μπορεί να επέμβει και αυτόματα στο σύστημα πέδησης για την αποφυγή τους.
 • Lane Departure Warning System (LDWS): Αναλαμβάνει να προειδοποιεί τον οδηγό (ηχητικά και οπτικά) στις περιπτώσεις που το νέο Ducato παρεκκλίνει της πορείας του με βάση τις διαγραμμίσεις του οδοστρώματος.
 • Traffic Sign Recognition: Μια ειδική κάμερα καταγράφει τα όρια ταχύτητας που θέτουν οι σχετικές πινακίδες και ενημερώνει σχετικά τον οδηγό.
 • High Beam Recognition: Ουσιαστικά ένα σύστημα αυτόματης λειτουργίας των φωτών που ελέγχει την μεγάλη σκάλα.
 • Tyre Pressure Monitoring System (TPMS): Ενημερώνει σε περιπτώσεις που κάποιο ελαστικό εμφανίζει μειωμένη πίεση αέρα.

 

 

 

 

ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Fiat - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ