Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Ford έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους 11 δις δολάρια για την εξέλιξη ηλεκτροκίνητων εκδόσεων σε όλη τη γκάμα των εκπροσώπων της.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και διάφορες επιλογές ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων όπως τα Transit και Transit Custom…

… που θα λανσαριστούν στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2021 με πολλαπλές τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης.

Πέντε εξηλεκτρισμένα επαγγελματικά Ford μέχρι το 2021

22.119 Επισκέψεις στο άρθρο (14/2/2020)

Μεταξύ των 18 συνολικά εξηλεκτρισμένων οχημάτων που η Ford θα προσφέρει στην ΕΕ μέχρι το τέλος του 2021, περιλαμβάνονται πέντε ελαφρά επαγγελματικά καθώς και ένα εντελώς νέο μοντέλο.

Με αφορμή το πανευρωπαϊκό ντεμπούτο της νέας –πλήρως ηλεκτροκίνητης- Mustang Mach-E που προσφέρει αυτονομία έως και 600 χλμ., η Ford προωθεί ένα πρωτότυπο και μοναδικό… roadshow σε διάφορες μεγαλουπόλεις της ΕΕ με την ονομασία «Go Electric».
Παράλληλα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από την εταιρεία, μέχρι το τέλος του επόμενου έτους (2021), οι πελάτες της στις διάφορες αγορές της ΕΕ θα μπορούν να επιλέξουν κάποιο από τα 18 –συνολικά- «εξηλεκτρισμένα» μοντέλα που θα λανσάρει.
Έχοντας προγραμματίσει συνολικές επενδύσεις ύψους 11 δις (!) δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο για την ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων εκδόσεων οχημάτων της, η Ford προσφέρει ήδη μια γκάμα τεχνολογιών που περιλαμβάνει ήπια υβριδικά (48-Volt), πλήρως υβριδικά, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο τις –ιδανικές- καινοτόμες λύσεις, αναλόγως των απαιτήσεων των πελατών της.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως το εκτιμώμενο όφελος ως προς το κόστος καυσίμου που θα έχουν οι πελάτες της Ford μόνο από τις εξηλεκτρισμένες εκδόσεις των μοντέλων Fiesta, Focus και Kuga, μπορεί να υπερβεί τα 30 εκ. ευρώ ανά έτος!
 
Πολλαπλές «εξηλεκτρισμένες» επιλογές σε όλη την γκάμα
Το –ηλεκτροκίνητο- πλάνο παρουσίασης νέων οχημάτων και εκδόσεων αυτών της Ford στις διάφορες αγορές της ΕΕ μέχρι το τέλος του 2021, περιλαμβάνει τις ακόλουθες προτάσεις:
  • Fiesta, Puma & Focus σε εκδόσεις «EcoBoost Hybrid» και Kuga, Transit Custom, Tourneo Custom & Transit σε εκδόσεις «EcoBlue Hybrid»: Τα εν λόγω μοντέλα θα φέρουν ήπια υβριδική τεχνολογία των 48-Volt που προσφέρει μειωμένες εκπομπές ρύπων, βελτιστοποιημένη κατανάλωση καυσίμου και πιο άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού.
  • Mondeo, Kuga, S-Max & Galaxy σε εκδόσεις «Hybrid»: Τα εν λόγω μοντέλα φέρουν αυτοφορτιζόμενη, πλήρως υβριδική τεχνολογία κίνησης με βενζινοκινητήρα και ηλεκτροκινητήρα, μια εναλλακτική πρόταση αντί του πετρελαίου κίνησης που παρέχει τη δυνατότητα της αμιγούς ηλεκτρικής λειτουργία, ιδιαίτερα σε αστικό περιβάλλον με έντονο κυκλοφοριακό φόρτο και πολλαπλά «σταμάτα – ξεκίνα».
  • Explorer, Kuga, Transit Custom & Tourneo Custom σε εκδόσεις «Plug-In Hybrid»: Τα εν λόγω μοντέλα φέρουν δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης, σε συνδυασμό με την αυτονομία που διασφαλίζει η ύπαρξη συμβατικού κινητήρα εσωτερικής καύσης.
  • Mustang Mach-E και πλήρως ηλεκτρικό Transit Van: Αμφότερα τα εν λόγω μοντέλα μπορούν να κινηθούν με μηδενικές εκπομπές ρύπων και κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας (φόρτιση).
  • Νέο ελαφρύ επαγγελματικό που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2020!
Καταλήγοντας, σε ότι αφορά στις επιβατικές ή τις Van εκδόσεις των «εξηλεκτρισμένων» ελαφρών επαγγελματικών της Ford που προαναφέραμε, οι εκπομπές ρύπων και η κατανάλωση καυσίμου διαμορφώνεται ως εξής:
  • Tourneo Custom EcoBlue Hybrid: Μέση κατανάλωση από 5,5λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 145 g/km (NEDC)
  • Tourneo Custom Plug-In Hybrid: Μέση κατανάλωση από 3,1λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 70 g/km (NEDC)
  • Transit EcoBlue Hybrid: Μέση κατανάλωση από 5,5λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 143 g/km (NEDC)
  • Transit Custom EcoBlue Hybrid: Μέση κατανάλωση από 5,3λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 137 g/km (NEDC)
  • Transit Custom Plug-In Hybrid: Μέση κατανάλωση από 2,7λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 από 60 g/km (NEDC)