Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πιστοί στο όραμά μας, την αγορά και τις ανάγκες της!

12.323 Επισκέψεις στο άρθρο (10/12/2019)

Το επετειακό τεύχος του Auto Τρίτη Επαγγελματικά σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 15 ετών από την 1η κυκλοφορία του. Μια 15ετία που πέρασε με φρενήρεις ρυθμούς.

Κ ατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, το… μακρινό 2002, ένα μικρό ειδικό ένθετο 16 σελίδων, με βασικό αντικείμενο το επαγγελματικό αυτοκίνητο άρχισε να κυκλοφορεί μαζί με το τελευταίο ημερολογιακά τεύχος κάθε μήνα του –εβδομαδιαίου- περιοδικού Auto Τρίτη.
Ωστόσο, η επιτυχία και η εξαιρετική υποδοχή που του επεφύλασσαν τόσο οι αναγνώστες (πρωτίστως) όσο και η ελληνική αγορά, μας ώθησαν στο να προετοιμάσουμε ένα νέο περιοδικό, που τελικά ξεκίνησε να κυκλοφορεί αυτόνομο από το φθινόπωρο του 2004.
Ο υπογράφων είχε την ευκαιρία και το προνόμιο να ζήσει από κοντά τόσο τα αρχικά στάδια του περιοδικού όσο και –κυρίως- την απαρχή του Auto Τρίτη PROfessional όπως ονομαζόταν αρχικά το περιοδικό που κρατάτε στα χέρια σας πριν από μια 15ετία.
Έκτοτε, επί σειρά ετών προσπαθήσαμε συνεχώς να εμπλουτίσουμε την ύλη του περιοδικού με παρουσιάσεις και δοκιμές επαγγελματικών οχημάτων όλων των τύπων, θέματα ρεπορτάζ σχετικά με τον κλάδο των Μεταφορών γενικότερα, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο ενώ, από την πρώτη στιγμή, βασικός στόχος μας ήταν η παροχή όλων των πληροφοριών και των δεδομένων που θα χρησίμευαν στον υποψήφιο αγοραστή ενός επαγγελματικού οχήματος, προκειμένου να καταλήξει στην βέλτιστη επιλογή αναφορικά με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της χρήσης για την οποία το προορίζει.
Κατά τη διάρκεια των ετών βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε σε δεκάδες χώρες παγκοσμίως προκειμένου να δώσουμε το παρόν σε εκατοντάδες παρουσιάσεις ελαφρών ή βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, σε διεθνείς εκθέσεις και εκδηλώσεις που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με τον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων, των Μεταφορών και της Εφοδιαστικής Αλυσίδας γενικότερα, ενώ από την πρώτη στιγμή δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην αναζήτηση της καλύτερης φόρμουλας για την βέλτιστη δυνατή ενημέρωση των αναγνωστών μας. Φυσικά το ίδιο συνέβη και εντός της Ελληνικής επικράτειας, καθώς… οργώσαμε όλα τα μήκη και πλάτη της κατάληξης της Βαλκανικής χερσονήσου.
Παράλληλα, από το 2007 δημιουργήθηκε η αποκλειστική ιστοσελίδα του περιοδικού (www.pro.autotri.gr), που μας εξασφάλισε πολλαπλές νέες (και απεριόριστες) δυνατότητες ενημέρωσης των αναγνωστών μας.

Οι προκλήσεις του μέλλοντος
Όπως είναι φυσικό, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο, ο κλάδος των Μεταφορών (γενικότερα) και των επαγγελματικών οχημάτων (ειδικότερα), έχει υποστεί σημαντικές «μεταλλάξεις». Η άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, η επιβολή του μέτρου του Πράσινου Δακτυλίου, ανάπτυξη των υπηρεσιών leasing, η δυνατότητα βραχυπρόσθεσμης ενοικίασης ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και φυσικά, η ολοκλήρωση της κατασκευής των μεγάλων οδικών αξόνων της χώρας είναι σαφέστατα ορισμένες από τις παραμέτρους που επηρέασαν σημαντικά τον κλάδο των Μεταφορών στην Ελλάδα. Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της εισαγωγής του Φυσικού Αερίου ως καύσιμο για την αυτοκίνηση στην Ελλάδα και η ανάπτυξη του σχετικού δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού που βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης.
Ωστόσο, οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες και σε ακόμη πιο γρήγορους ρυθμούς μέσα στα επόμενα έτη δεδομένου ότι έννοιες όπως η ηλεκτροκίνηση, η σταδιακή αυτονόμηση των οχημάτων, η «κοινοκτημοσύνη» (car-sharing) κ.ά., αναμένεται να μεταβάλλουν άρδην όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι πρότινος αναφορικά με τις δυνατότητες απόκτησης και χρήσης των πάσης φύσεως οχημάτων και το Auto Τρίτη Επαγγελματικά φιλοδοξεί να προσφέρει άμεσα και με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την κάλυψη όλων των προαναφερθέντων (και πολλών ακόμη) τάσεων.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Στο πέρασμα των ετών είχα φυσικά την ευκαιρία να συνεργαστώ για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα με εκατοντάδες συνεργάτες που –όλοι ανεξαιρέτως- άφησαν το στίγμα τους, αν όχι στο περιοδικό, σίγουρα στον τρόπο που σκέφτομαι και λειτουργώ.
Για τον λόγο αυτό δεν θα μπορούσα να παραλείψω σε αυτό το κείμενο ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ανθρώπους όπως τον Κώστα, τον Γιώργο, τον Κώστα, τον Δημήτρη, τον Μάριο, την Αθηνά και φυσικά στον Βαγγέλη που δυστυχώς για όλους μας δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Ειδικά ο τελευταίος αποτέλεσε για όλους μας (τολμώ να πω) μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση.
Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω πως οι προσπάθειες μας συνέβαλλαν στην –έστω και μικρή- βελτίωση της ενημέρωσης που μπορεί να έχει όποιος επιθυμεί να γνωρίσει καλύτερα την αγορά των επαγγελματικών οχημάτων ενώ, το μόνο σίγουρο είναι πως, μέσα στα επόμενα 15 χρόνια σκοπεύουμε να εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Παναγιωτακόπουλος Γιώργος
Αρχισυντάκτης Auto Τρίτη Επαγγελματικά

 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)