Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Renault Trucks προσφέρει στις σειρές «» και «» των φορτηγών της, νέα συστήματα ασφάλειας…

… που αναβαθμίζουν το επίπεδο ασφάλειας όλων των χρηστών του δρόμου, ειδικότερα των πιο ευπαθών ομάδων (πεζοί, ποδηλάτες κ.ο.κ.).

Μεταξύ αυτών αξίζει να αναφέρουμε το νέο ειδικό παράθυρο στο κάτω μέρος της πόρτας του συνοδηγού που αναβαθμίζει το οπτικό πεδίο του οδηγού.

Παράλληλα, κατά την κίνηση των φορτηγών της εντός της πόλης όπου μπορούν να δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα όταν έρχονται αντιμέτωποι με πεζούς…

… ή ποδηλάτες, η Renault Trucks προσφέρει μια σειρά από αισθητήρες και κάμερες σε όλες τις πλευρές του οχήματος…

… των οποίων οι λήψεις προβάλλονται στην κεντρική οθόνη του οχήματος, μειώνοντας τα «νεκρά» σημεία στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Προστατεύοντας του χρήστες του δρόμου

4.404 Επισκέψεις στο άρθρο (5/4/2019)

Η Renault Trucks παρουσίασε ένα νέο πακέτο τεχνολογιών που αναβαθμίζουν την οδική ασφάλεια όλων των χρηστών του οδικού δικτύου για τις σειρές φορτηγών «C» και «K».

Προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια για βελτίωση των συνθηκών που επικρατούν –για όλους τους χρήστες- στους δρόμου και την προάσπιση της οδική ασφάλειας για όλους τους εμπλεκόμενους, η Renault Truck παρουσίασε μια σειρά νέων τεχνολογιών για τις σειρές φορτηγών «C» και «K».
Έτσι, στον πληρέστατο εξοπλισμό ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας των οχημάτων της Renault Trucks προστίθενται στοιχεία όπως το Emergency Park Brake που ουσιαστικά ενεργοποιεί αυτόματα το χειρόφρενο του οχήματος όταν ο οδηγός εξέρχεται της καμπίνας, εκμηδενίζοντας τον κίνδυνο κύλισης του φορτηγού.
Αντίστοιχα, ένα ειδικό νέο παράθυρο στο κάτω μέρος της πόρτας του συνοδηγού, βελτιώνει σημαντικά το περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού ενώ το έμμεσο οπτικό του πεδίο αναβαθμίζεται χάρη στη χρήση πολλαπλών καμερών σε όλες τις πλευρές του οχήματος, που παρέχουν εικόνα στην κεντρική κονσόλα του οχήματος.
Πέραν αυτού, ειδικοί αισθητήρες αναλαμβάνουν να ανιχνεύσουν τους τυχόν πεζούς, ποδηλάτες και άλλες –ευπαθείς- χρήστες του δρόμου οι οποίοι ενδεχομένως να κινούνται στις πλευρές του οχήματος ενώ, ειδικά προειδοποιητικά σήματα εκπέμπονται από το όχημα όταν αυτό π.χ. κινείται σε οπισθοπορεία, προκειμένου να ειδοποιούνται άμεσα όσοι κινούνται γύρο από αυτό.
Τέλος, για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, τα οχήματα της Renault Trucks θα φέρουν και συστήματα οπτικών προειδοποιητικών σημάτων κατά τη διάρκεια ελιγμών.
Καταλήγοντας, πρέπει να σημειώσουμε πως στον εξοπλισμό ασφάλειας των φορτηγών οχημάτων της Renault Trucks συγκαταλέγονται ήδη συστήματα όπως τα Automated Emergency Braking System (AEBS), Forward Collision Warning (FCW), Lane Departure Warning System (LKS), Adaptive Cruise Control (ACC), Electronic Stability Control (ESC) και Electronic Parking Brake (EPB).