Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Πώς να γλιτώσεις από το μποτιλιάρισμα!

(5/10/2024)
Πώς να γλιτώσεις από το μποτιλιάρισμα!

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους των μεγαλουπόλεων είναι ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» στην καθημερινότητα του Νεοέλληνα, ωστόσο υπάρχει τρόπος για να το αποφύγεις – και είναι πολύ απλός.

Χρησιμοποίησε τους χάρτες στο κινητό σου

Έχει υπολογιστεί αθροιστικά πως οι Έλληνες οδηγοί χαραμίζουν ετησίως 3 (τρεις) ολόκληρες μέρες από το χρόνο τους, «κολλημένοι» στην κίνηση της πρωτεύουσας Αθήνας και της συμπρωτεύουσας Θεσσαλονίκης. Αποτέλεσμα τούτου, είναι να αντικρίζουμε συστηματικά νευρικές και επικίνδυνες συμπεριφορές στο δρόμο, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις αποδεικνύονται τουλάχιστον… μοιραίες.    
Ωστόσο υπάρχει τρόπος για να αποφύγεις όλη αυτή την καθημερινή και συστηματική ταλαιπωρία, με τη «λύση» μάλιστα να χωράει στη χούφτα του χεριού σου. Και αναφερόμαστε φυσικά στο κινητό σου τηλέφωνο, όπου μπορείς να αξιοποιήσεις τις εφαρμογές για τους χάρτες, που σου δείχνουν με τεράστια συνέπεια το χρονικό διάστημα που χρειάζεται για να φτάσεις στον προορισμό σου.
Τοιουτοτρόπως, είτε κατευθύνεσαι προς τη δουλειά είτε προς το σπίτι σου, μπορείς να ανοίξεις μια εφαρμογή με χάρτες (π.χ. Google Maps), λαμβάνοντας απευθείας ενημέρωση για την κατάσταση στους δρόμους. Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να πληκτρολογήσεις το σημείο που θες να πας και η εφαρμογή θα σου εμφανίσει την – χρονικά - πιο σύντομη διαδρομή, ενώ αν το επιθυμείς, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις αν θες να συμπεριληφθούν ή να εξαιρεθούν σημεία όπως αυτοκινητόδρομοι, διόδια κλπ.
Ακόμα καλύτερα, για όσους προτιμούν να κάνουν το πλάνο τους πριν από την επιβίβαση στο όχημα, υπάρχει η επιλογή από την προηγούμενη ημέρα να υπολογίσεις το χρόνο που απαιτείται για να φτάσεις εκεί που θες, με την εφαρμογή να αξιολογεί τα δεδομένα υπολογίζοντας την κίνηση που είθισται να έχει σε συγκεκριμένες ώρες αυτή η διαδρομή.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>