Τιμές με Leasing Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης
elastika
Leasing

Ξεκινούν οι δοκιμές ασφάλειας σε φορτηγά από τον Euro NCAP!

1.010 Επισκέψεις στο άρθρο (20/9/2024)
Ξεκινούν οι δοκιμές ασφάλειας σε φορτηγά από τον Euro NCAP!

- «Τα ασφαλέστερα φορτηγά είναι τελικά και τα πιο αποδοτικά»
- Τα φορτηγά είναι το 3% των οχημάτων αλλά ευθύνονται για το 15% των θανάτων από τροχαία!
- Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν τα κορυφαία φορτηγά όλων των εταιρειών
- Οι δοκιμές ξεκίνησαν, μέσα στο Νοέμβριο τα πρώτα αποτελέσματα

«Τα ασφαλέστερα φορτηγά είναι τελικά και τα πιο αποδοτικά»

Ο ανεξάρτητος Οργανισμός Ασφάλειας «Euro NCAP» ανακοίνωσε πως ξεκίνησαν ήδη οι πρώτες δοκιμές ασφάλειας για τον κλάδο των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων και συγκεκριμένα των φορτηγών, σε μια διαδικασία της οποία το πρώτο στάδιο θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο δίμηνο.
 
Στόχος του προγράμματος «Euro NCAP Truck Safety Rating» είναι να προωθηθεί ο τομέας της ασφάλειας στα φορτηγά, προκειμένου αυτά να καταστούν πιο ασφαλή για όλους τους χρήστες του δρόμου.
 
Παράλληλα, ο οργανισμός θέλει να αποδείξει πως ένα ασφαλές φορτηγό είναι ελκυστικό όχι μόνο για τον οδηγό του αλλά και τις ασφαλιστικές εταιρείες & τις μεταφορικές επιχειρήσεις καθώς ουσιαστικά, αν δεν εμπλακεί στο παραμικρό τροχαίο καθόλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του, θα αποδειχθεί σημαντικά πιο προσοδοφόρο.
 

Τα φορτηγά είναι το 3% των οχημάτων αλλά ευθύνονται για το 15% των θανάτων από τροχαία!

Το πόσο σημαντικός είναι ο τομέας της ασφάλειας για τα σύγχρονα φορτηγά καθίσταται σαφές από τα αποτελέσματα πολλαπλών ερευνών.
 
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, τα φορτηγά αποτελούν μόλις το 3% των κυκλοφορούντων οχημάτων στην ευρύτερη επικράτεια της ΕΕ ωστόσο, εμπλέκονται στο 15% των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα!
 

Συνέχεια του άρθρου >>>