Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

E-Ducato “Pilot Project”: To πρώτο επαγγελματικό όχημα μηδενικών ρύπων που εξελίχθηκε από τους ίδιους τους πελάτες.

Πώς το E-Ducato εξελίχθηκε από τους πελάτες (+vid)

2.315 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2021)

Συλλέγοντας δεδομένα από 4.000 οχήματα που διένυσαν 50 εκ. χιλιόμετρα και σε συνεργασία με γνωστές μεταφορικές εταιρείες, η Fiat Professional δημιούργησε το ηλεκτρικό E-Ducato, ώστε αυτό να ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών της.

Με το E-Ducato, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat Professional, η μάρκα δημιούργησε για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα όχημα -που όχι απλά σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των πελατών- αλλά εξελίχθηκε με την καθοριστική συμβολή τους.
 
Αναλυτικότερα, η διαδικασία συγκέντρωσης και ανάλυσης των αναγκών των πελατών, ξεκίνησε με τη συλλογή δεδομένων χρήσης από 4.000 συμβατικά επαγγελματικά οχήματα για χρονικό διάστημα που ξεπέρασε το 1 έτος, με τα δεδομένα να προέρχονται από δρομολόγια συνολικής απόστασης 50 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Τα συγκεκριμένα στοιχεία αποτέλεσαν τον βασικό πυλώνα κατά το σχεδιασμό του LCV μηδενικών ρύπων. Στη συνέχεια, οι αρχικές έρευνες οδήγησαν στη δημιουργία ενός στόλου ηλεκτρικών οχημάτων προ-παραγωγής, τα οποία διατέθηκαν για δοκιμαστική χρήση σε πραγματικές συνθήκες από τους πελάτες.
 
Το πιλοτικό πρόγραμμα ονομάστηκε «Pilot Project» και σε αυτό συμμετείχαν μια σειρά γνωστών εταιρειών, όπως οι Arcese, GLS, Lyreco, Mercitalia, EDF, Fraikin, CSB, Nippon Express και BT Fleet, οι οποίες συνέβαλαν τόσο στην εξέλιξη, όσο και σε κοινές δραστηριότητες επικοινωνίας και marketing.
 
Σημειώνεται, πως μέσω του «Pilot Project» έγινε λεπτομερής καταγραφή και ανάλυση όλων των πολυεπίπεδων αναγκών των χρηστών, ώστε η μετάβαση από τις συμβατικές λύσεις στις αμιγώς ηλεκτρικές μορφές κίνησης, να γίνει με τον πλέον ομαλό και αποδοτικό τρόπο. Όλοι οι συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να συμβάλλουν στον καθορισμό των προδιαγραφών που θα έπρεπε να καλύπτει το E-Ducato, ώστε να εξυπηρετεί απρόσκοπτα τις ανάγκες τους.
 
Δείτε στο παρακάτω βίντεο της Fiat Professional τη διαδικασία εξέλιξης του E-Ducato, η οποία διήρκησε 4 χρόνια: