Σε δημόσια διαβούλευση έως την 1η Ιουλίου 2020 θα παραμείνει το σχέδιο νόμου για την Ηλεκτροκίνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ηλεκτροκίνηση

Σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου, αναρτήθηκε το νομοσχέδιο για την Ηλεκτροκίνηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

 
Σε δημόσια διαβούλευση που θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου 2020, τέθηκε το σχέδιο νόμου με τίτλο «Μετάβαση στην κινητικότητα χαμηλών εκπομπών: Μέτρα προώθησης και λειτουργία της αγοράς ηλεκτροκίνησης» του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Κ. Χατζηδάκη, την 17η Ιουνίου (16:00).
Στο πλαίσιο αυτό, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι κοινωνικοί εταίροι και ενδιαφερόμενοι, καταθέτοντας τις προτάσεις τους για τη βελτίωση των προτεινόμενων διατάξεων.
Η διαβούλευση επί του εν λόγω νομοσχεδίου θα διαρκέσει μέχρι την 1η Ιουλίου 2020 (16:00).
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο κ. Χατζηδάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «… Ο κόσμος και η Ευρώπη περνούν με μεγάλες ταχύτητες σε μια νέα εποχή. Το περιβάλλον καθιστά αναγκαίο αυτό το πέρασμα και οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι αρωγός. Η ηλεκτροκίνηση δεν είναι μόδα, είναι νέος οικολογικός τρόπος μετακινήσεων. Η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει και σε αυτόν τον τομέα την χώρα μας στην πρωτοπορία της Ευρώπης. Το νομοσχέδιο αυτό έχει προετοιμαστεί συστηματικά και με διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ωστόσο, η δημόσια διαβούλευση μπορεί να προσθέσει ιδέες και να διορθώσει ατέλειες.
Περιμένουμε τη συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των νέων, καθώς δεν μιλάμε μόνο για αυτοκίνητα, αλλά και για δίκυκλα και για ποδήλατα. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για πράσινες μεταφορές στην Ελλάδα».
 
 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ