Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η κ. Ηρώ Δουμάνη εξελέγη Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εμπορευματικών Μεταφορών & Logistics της IRU για τη 2ετία 2020 – 2021.

Σημαντική εξέλιξη για τις ελληνικές μεταφορές

3.377 Επισκέψεις στο άρθρο (11/11/2019)

Η Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών (IRU) εξέλεξε την κ. Ηρώ Δουμάνη στη θέση της Αντιπροέδρου του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics!

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics της IRU (Διεθνής Ένωση Οδικών Μεταφορών), συνεδρίασε την 7η Νοεμβρίου στη Γενεύη, μεταξύ άλλων για την πραγματοποίηση και των εκλογών για την ανάδειξη των τριών μελών που θα απαρτίζουν το Προεδρείο του για την επόμενη 2ετία.
Για πρώτη φορά λοιπόν, έπειτα από 65 έτη συνεχούς συμμετοχής στις δραστηριότητες της IRU από την ΟΦΑΕ, ως ο εξουσιοδοτημένος εθνικός εγγυοδοτικός οργανισμός στο Διεθνές Σύστημα TIR υπό την εποπτεία της UNECE, η κ. Ηρώ Δουμάνη, γενική διευθύντρια της ΟΦΑΕ, εξελέγη στη θέση της Αντιπροέδρου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εμπορευματικών Μεταφορών & Logistics της IRU (για τη διετία 2020 – 2021), συγκεντρώνοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των ψήφων των Μελών του Συμβουλίου.
Πρόκειται φυσικά για μια σημαντική κατάκτηση, τόσο για την ΟΦΑΕ όσο και για τους Έλληνες αυτοκινητιστές, οι οποίοι αποκτούν μια –ακόμη ισχυρότερη φωνή- στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων. Σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων και σημαντικών αλλαγών στην παγκόσμια αγορά των οδικών μεταφορών, είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική αγορά να εκπροσωπείται στα συλλογικά όργανα ενός Διεθνούς Οργανισμού που ασκεί επιρροή και διαμορφώνει την παγκόσμια πολιτική στην κλάδο των οποίο εκπροσωπεί.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΟΦΑΕ, κ. Απόστολος Κενανίδης δήλωσε πως: «… Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος από το αποτέλεσμα των εκλογών της IRU καθώς, για πρώτη φορά αναγνωρίζεται εμπράκτως τόσο η συνεισφορά της ΟΦΑΕ στα διεθνή δρώμενα του κλάδου, όσο και η σημασία μιας μικρής μεν, δυναμικής δε εθνικής αγοράς οδικών μεταφορών.
Η στρατηγική γεωγραφική θέση της χώρας μας αλλά και η αξιοπιστία και η αποτελεσματικών των Ελλήνων Μεταφορέων, καθιστούν τις Ελληνικές μεταφορές ως την αγορά με τις πιο υψηλές προοπτικές ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στην περιοχή της Ευρώπης και των Βαλκανίων, αρκεί να υπάρξει ο απαραίτητος συντονισμός μεταξύ αγοράς και Πολιτείας προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η επιλογή της κ. Δουμάνη δεν υπήρξε τυχαία καθώς τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της ΟΦΑΕ σε στενή συνεργασία με το ΔΣ, έχοντας δείξει ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για την ανάπτυξη των οδικών μεταφορών ενώ, προωθεί τις θέσεις και τα συμφέροντα των Ελλήνων αυτοκινητιστών στα διεθνή φόρα όπου συμμετέχει, έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία εκπροσώπων του κλάδου από όλον τον κόσμο. Της ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στο νέο της ρόλο και ως ΔΣ της ΟΦΑΕ θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα της
».
Αντίστοιχα, η κ. Ηρώ Δουμάνη, Γεν. Δ/ντρια της ΟΦΑΕ, δήλωσε: «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλους τους συναδέλφους από όλο τον κόσμο που με τίμησαν με την ψήφο τους, στα μέλη της Διοίκησης της ΟΦΑΕ οι οποίοι με εμπιστεύτηκαν και προώθησαν την υποψηφιότητά μου, αλλά και απέναντι στους Έλληνες αυτοκινητιστές, δεσμεύομαι να συνεχίσω να εργάζομαι καθημερινά για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την βιώσιμη ανάπτυξη των οδικών μεταφορών. Έχοντας ως πρωταρχικές προτεραιότητες τον άνθρωπο, το περιβάλλον, την οδική ασφάλεια αλλά και την ενίσχυση του υγιούς ανταγωνισμού στην διεθνή αγορά, θα αναζητήσουμε νέους τρόπους και εργαλεία για την ενίσχυση της ελληνικής αγοράς οδικών μεταφορών. Η εκπροσώπηση της ΟΦΑΕ στο Συμβούλιο της IRU, το οποίο αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, μας δίνει πολλές ευκαιρίες και λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».