Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Η Mazda επιβεβαίωσε πως εξελίσσει τη νέα γενιά του BT-50, το οποίο θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη του Isuzu D-Max (στη φωτό το Mazda BT-50 του 2012).

Εκ των όσων γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το μόνο σίγουρο είναι πως το νέο Pick-Up της Mazda δεν θα εφοδιάζεται με τον επερχόμενο πετρελαιοκινητήρα με τριπλό turbo.

Παράλληλα, η σχεδίαση του θα υιοθετεί πολλαπλά στοιχεία από την σχεδιαστική φιλοσοφία που αποκαλύπτουν πρωτότυπα όπως το «Vision Coupe»…

… και το Kai που η Mazda παρουσίασε μέσα στο τρέχον έτος.

Στα σκαριά το νέο Mazda BT 50

9.028 Επισκέψεις στο άρθρο (31/10/2017)

Οι τελευταίες πληροφορίες από το… στρατόπεδο της Mazda επιβεβαιώνουν πως η νέα γενιά του BT-50 είναι… στα σκαριά και θα βασίζεται στη νέα γενιά του Isuzu D-Max.

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Mazda, Ikuo Maeda, η ιαπωνική εταιρεία έχει ξεκινήσει την εξέλιξη του νέου ελαφρού ημιφορτηγού της, χωρίς φυσικά να γνωρίζουμε αν θα διατηρήσει την ονομασία «BT-50», όπως ο προκάτοχος του που παρουσιάστηκε το 2012.
Σε κάθε περίπτωση, το νέο Pick-Up της Mazda θα βασίζεται εν πολλοίς στα μηχανικά μέρη της νέας γενιάς του Isuzu D-Max ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις και του κ. Maeda: «… Προσανατολιζόμαστε στην δημιουργία ενός αισθητικά όμορφου οχήματος ωστόσο, θα έχουμε προσθέσει αρκετές… σκληρές λεπτομέρειες προκειμένου να ενισχύσουμε τον δυναμισμό του».  Επιπρόσθετα, ο κ. Maeda ανέφερε πως στοιχεία της σχεδίασης ορισμένων πρωτότυπων οχημάτων της εταιρείας, όπως τα «Vision Coupe» και «Kai» που παρουσιάστηκαν πρόσφατα, θα αποτελέσουν μια βάση για την τελική μορφή που θα έχει το μελλοντικό Pick-Up της Mazda.  
Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η Mazda αναμένεται να λανσάρει το νέο Pick-Up της σε παγκόσμιο επίπεδο (εκτός από την αγορά των ΗΠΑ) ενώ, σε επίσης πρόσφατες δηλώσεις του, ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης κινητήρων της εταιρείας, κ. Ichiro Hirose, τόνισε μεταξύ άλλων πως το νέο ελαφρύ ημιφορτηγό της εταιρείας δεν θα εφοδιάζεται με τον αναμενόμενο πετρελαιοκινητήρα με τριπλό turbo που εξελίσσει η Mazda.