Μηχανή Αναζήτησης Βαρέα Επαγγελματικά
Μετά την Ελβετία, η Γερμανία γίνεται η 2η ευρωπαϊκή χώρα στους δρόμους της οποίας θα κυκλοφορεί το φορτηγό υδρογόνου (ηλεκτρικό, κυψελών καυσίμου) Hyundai XCIENT Fuel Cell.

Μετά την Ελβετία, η Γερμανία γίνεται η 2η ευρωπαϊκή χώρα στους δρόμους της οποίας θα κυκλοφορεί το φορτηγό υδρογόνου (ηλεκτρικό, κυψελών καυσίμου) Hyundai XCIENT Fuel Cell.

Στη Γερμανία το Hyundai XCIENT Fuel Cell

2.088 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2022)

Το 1ο φορτηγό υδρογόνου της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, το Hyundai XCIENT Fuel Cell μέγιστης αυτονομίας 400 χλμ., ετοιμάζεται να βρεθεί στους δρόμους της Γερμανίας, χάρη στην επιδότηση που προσφέρει το ομοσπονδιακό υπουργείο μεταφορών.

Η Γερμανία επιδοτεί τα φορτηγά υδρογόνου!

  • Πιάνουν δουλειά 27 μονάδες του Hyundai XCIENT Fuel Cell
  • Το 1ο φορτηγό κυψελών καυσίμου της βιομηχανίας
  • Με αυτονομία 400 χλμ. – Φουλάρει 31 κιλά υδρογόνο σε 8-20 λεπτά
  • Κυψέλες 180 kW (241 hp) - Βοηθητικές μπαταρίες 72 kWh
 
Η Hyundai Motor Company ανακοίνωσε πρόσφατα την εξαγωγή του φορτηγού υδρογόνου, XCIENT Fuel Cell, στη Γερμανία που αποτελεί και τη μεγαλύτερη αγορά επαγγελματικών οχημάτων της Ευρώπης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Με κρατική χρηματοδότηση

Συγκεκριμένα, επτά εταιρείες από τους κλάδους των logistics, των κατασκευών και του λιανικού εμπορίου θα θέσουν σε λειτουργία 27 φορτηγά κυψελών καυσίμου XCIENT, κάτι που θα καταστεί δυνατό χάρη στη χρηματοδότηση για φιλικά προς το περιβάλλον επαγγελματικά οχήματα, που προσφέρει το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Ψηφιακών και Μεταφορών της Γερμανίας (BMDV).
 
Αξίζει να αναφερθεί, πως τον Αύγουστο του 2021, το BMDV παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές χρηματοδότησης για επαγγελματικά οχήματα με εναλλακτικά συστήματα μετάδοσης κίνησης, μετά από έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και υβριδικά με κυψέλες καυσίμου ή παντογράφους. Το BMDV έχει διαθέσιμο προϋπολογισμό 1,6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2024 για την αγορά οικολογικών επαγγελματικών οχημάτων.

Οικοσύστημα υδρογόνου στη Γερμανία

Σημειώνεται, πως η Hyundai Hydrogen Mobility -μια κοινοπραξία μεταξύ της Hyundai Motor Company και της ελβετικής εταιρείας H2 Energy- ίδρυσε επίσης την Hyundai Hydrogen Mobility Germany GmbH (HHMG) για να επεκτείνει ενεργά την είσοδό της στην αγορά επαγγελματικών οχημάτων με υδρογόνο στη Γερμανία.
 
Προκειμένου να δημιουργηθεί ένα οικοσύστημα υδρογόνου στη χώρα, η HHMG θα εκμεταλλεύεται τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών στην τοπική αγορά, καθώς και τη διαχείριση ανώτερης ποιότητας στην αγορά. Η HHMG σχεδιάζει επίσης να συμμετάσχει ενεργά στο δεύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Δυο λόγια για το φορτηγό

Σε ό,τι αφορά στο XCIENT Fuel Cell που θα παραδοθεί στη Γερμανία, αυτό θα εξοπλίζεται με δύο κυψέλες καυσίμου ισχύος 2x90 kW (241 hp). Η ηλεκτρική γραμμή κίνησης εμφανίζει ισχύ 350 kW (469 hp) και μέγιστη ροπή 2.237 Nm.
 
Το φορτηγό υδρογόνου της Hyundai διαθέτει επτά δεξαμενές χωρητικότητας περίπου 31 κιλών υδρογόνου. Επιπλέον ενέργεια προσφέρουν οι τρεις μπαταρίες χωρητικότητας 72 kWh. Το γέμισμα με υδρογόνο διαρκεί από 8 έως 20 λεπτά, με τη μέγιστη αυτονομία να ορίζεται στα 400 χλμ.
 
Κλείνοντας, έχει ενδιαφέρον να αναφέρουμε πως το Hyundai XCIENT Fuel Cell λανσαρίστηκε το 2020 και αποτελεί το πρώτο μαζικής παραγωγής, βαρύ φορτηγό υδρογόνου. Η κορεάτικη εταιρεία έχει παραδώσει ήδη 47 μονάδες του φορτηγού κυψελών καυσίμου στην Ελβετία, τα οποία εξυπηρετούν 23 εταιρείες και έχουν διανύσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 4 εκ. χιλιόμετρα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το PRO.Autotriti στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε