Leasing-Μισθώματα Βαρέα Επαγγελματικά
Μηχανή Αναζήτησης

Το νέο αστικό λεωφορείο MAN LionΆs City απέσπασε ένα ακόμη σημαντικό βραβείο για τη σχεδίαση του…

… όπως αντίστοιχα και το πρωτότυπο φορτηγό διανομών, MAN CitE.

Η νέα γενιά του αστικού λεωφορείου MAN LionΆs City.

Το πρωτότυπο φορτηγό αστικών διανομών, MAN CitE.

Σχεδίαση αξιώσεων από τη MAN Truck & Bus

3.115 Επισκέψεις στο άρθρο (18/3/2019)

Όχι μια αλλά δύο σημαντικές βραβεύσεις απέσπασε η MAN Truck & Bus στα πρόσφατα βραβεία «iF Design Awards» τόσο για τον κλάδο των φορτηγών όσο και τα λεωφορεία της!

Με δύο ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις βραβεύτηκε η MAN Truck & Bus στα πρόσφατα βραβεία σχεδίασης «iF Design Awards», έναν διαγωνισμό που, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου στο Μόναχο.
Πιο συγκεκριμένα, το νέο αστικό λεωφορείο της εταιρείας, MAN LionΆs City, απέσπασε το βραβείο «iF Design Award 2019» στην κατηγορία «Automobiles, Vehicles, Bikes» ενώ την ίδια στιγμή, το πρωτότυπο φορτηγό MAN CitE απέσπασε το πρώτο –χρυσό- βραβείο (iF Gold Award) στην κατηγορία «Professional Concept Mobility», αφήνοντας πίσω του σημαντικές σχεδιαστικές σπουδές από τους κλάδους των επιβατικών οχημάτων και των δίκυκλων (μοτοσικλέτες).
 
Σχετικά με το πρωτότυπο MAN CitE
Το πρωτότυπο MAN CitE είναι ένα ηλεκτροκίνητο φορτηγό διανομών που βρίσκεται πολύ κοντά στο στάδιο της μαζικής παραγωγής και θα μπορούσε να φέρει σημαντικές αναβαθμίσεις στη μεταφορά προϊόντων πάσης φύσεως εντός της πόλης χάρη στην αθόρυβη και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του θεσμού εξήραν την πρωτοποριακή σχεδίαση του εν λόγω πρωτότυπου φορτηγού που χάρη σε στοιχεία όπως η ριζικά τροποποιημένη σχεδίαση της καμπίνας, διασφαλίζει σημαντικά βελτιωμένο περιμετρικό οπτικό πεδίο για τον οδηγό ενώ την ίδια στιγμή, βελτιώνει σημαντικά στην αλληλεπίδραση και… επικοινωνία του με το όχημα.
Σε σχετικές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της MAN Truck & Bus, κ. Holger Koos, τόνισε πως: «… Δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εργονομία της καμπίνας του CitE και στοιχεία όπως το ιδιαίτερα χαμηλό κατώφλι εισόδου σε αυτή, το πλήρως επίπεδο δάπεδο τους και η ειδική πόρτα, διευκολύνουν αφάνταστα το έργο του οδηγού. Παράλληλα, το ευρύ περιμετρικό οπτικό πεδίο του οδηγού, διασφαλίζεται τόσο από τις μεγάλες γυάλινες επιφάνειες της καμπίνας όσο και τις ειδικές κάμερες επί του οχήματος, που καλύπτουν θέαση 360 μοιρών στα όσα συμβαίνουν γύρω από το όχημα».
 
Σχετικά με το νέο MAN LionΆs City
Η MAN Truck & Bus τείνει να συνδέσει το όνομα της με την εντυπωσιακή σχεδιαστική ταυτότητα των εκπροσώπων της, ιδιαίτερα στον κλάδο των λεωφορείων (όλων των τύπων).
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, η βράβευση του νέου αστικού λεωφορείου MAN LionΆs City με το «iF Design Award» είναι η 4η συνεχόμενη για την εταιρεία, που έχει αποσπάσει το εν λόγω βραβείο με τους εκπροσώπους των MAN Buses και Neoplan, τις προηγούμενες φορές.
Οι ειδικοί της επιτροπής που αποφασίζει για την… τύχη των συμμετοχών στον διαγωνισμό, εντυπωσιάστηκε από την μοντέρνα και δυναμική σχεδίαση του νέου αστικού λεωφορείου της εταιρείας με χαρακτηριστικά στοιχεία της τις «καθαρές» γραμμές που διατρέχουν το αμάξωμα, τα ειδικά σχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και το εμπρόσθιο τμήμα του αμαξώματος με το μαύρο χρώμα, χάρη στην επέκταση και του παρμπρίζ. Παράλληλα, η επιτροπή είχε μόνο καλά λόγια να πει για τις ειδικές μεθόδους και τα νέα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στην σχεδίαση της δομής ολόκληρου του οχήματος, γεγονός που επέφερε μεταξύ άλλων και σημαντική μείωση του απόβαρου, σε συνδυασμό με την αύξηση της δομικής ακαμψίας του.
 
Καταλήγοντας, αξίζει να σημειώσουμε πως η MAN Truck & Bus απέσπασε το πρώτο βραβείο σχεδίασης στην κατηγορία των οχημάτων στα iF Design Awards για 4η συνεχή χρονιά. Οι μέχρι στιγμής διακρίσεις της είναι οι εξής:
  • 2016: 1ο βραβείο για το λεωφορείο MAN LionΆs Intercity.
  • 2017: 1ο βραβείο για το νέο Neoplan Tourliner
  • 2018: 1ο βραβείο για το λεωφορείο MAN LionΆs Coach
  • 2019: 1ο βραβείο για το λεωφορείο MAN LionΆs City και ειδικό βραβείο για το πρωτότυπο φορτηγό MAN CitE.